reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Kurcze czytacie mi w myślach, dziś zamówiłam łóżeczko i zastanawiałam się nad materacem :D myślałam o piance lateksowej, ta gryka mnie przeraża kiedyś słyszałam o robalach zalęgłych w niej :o
My dziś mamy dzień stawiania brzuszka i wiercenia małego. Macie też takie kumulacje kopnięć? Kurcze mój tak wariuje, że aż cały brzuch mi chodzi- najgorsze są takie ruchy jak by nogą jak w tej reklamie niespokojnych nóg.. nie jest to takie pojedyncze kopnięcie a cała seria bardzo szybkich- przeraza mnie, że takie małe dziecko może się tak szybko ruszać i kopać? Dziwne to jest :o

Taaak ja juz miałam piękne chwile kiedy Zuza ruszala się płynnie i spokojnie. Dzis po badaniu usg kopie jak za starych czasow. Wsadza te male raczki wszedzie, odpycha sie od łóżka kiedy ja muszę leżeć na lewej stronie... Grzebie w pęcherzu, wypycha tyłek... Strasznie niespokojna :/
No właśnie tez czytalam o robalach ale to co pianka lateksowa najlepsza? A co powiecie na kokos pianka?

Dziewczyny, a macie jakieś sposoby na ból zęba? Bo coś zaczyna się u mnie dziać, od razu umówiłam się do mojego dentysty, ale przez szaleńczy okres świąteczno-sylwestrowy wizyta dopiero w czwartek... przed ciążą wyleczyłam wszystko, co było do zrobienia, a tu jednak i tak coś zaczyna się dziać...☹
Jak doskwiera Ci bol to mozesz wziąć apap. Ja tez bylam u dentysty 2 tygodnie temu, w 3 trymestrze nie uzywa sie znieczulenia. Dentystka zaczela mi oczyszczac zab, a ze mnie bolalo to odpuściła, założyła mi opatrunek, ktory ma wytrzymac kilka miesięcy. Wyleczy mi zab po porodzie.

@Oczekujaca123 jak czujesz sie tam bezpieczeniej to jasne zostań. Wielka impreza Cię nie ominie. A moze pozwolą Twojemu mezowi zostac z Toba do 12 w sylwestra :)
Teraz najdłużej siedzial do 21.30 wtedy co lekarka pomylila cos z rozwarciem i czekalam na konsultaxje... jestesmy na sali w 3. I jakos sie nikt nie czepia [emoji14] wiec mysle ze sylwester nie bedzie problemem i tak planowalam spac. Jakby nie bylo nadal mam zalobe i nie imprezowo mi w glowie a poza tym w tym stanie to kanapa i tv ;p

Jak doskwiera Ci bol to mozesz wziąć apap. Ja tez bylam u dentysty 2 tygodnie temu, w 3 trymestrze nie uzywa sie znieczulenia. Dentystka zaczela mi oczyszczac zab, a ze mnie bolalo to odpuściła, założyła mi opatrunek, ktory ma wytrzymac kilka miesięcy. Wyleczy mi zab po porodzie.
A dlaczego nie używa się znieczulenia?

Ja mam materacyk po synku kokos z gryka i planuje go wykorzystac tym razem. Czekam tylko na mroz aby go wyrzucić na balkon i odkazić;-)

reklama
Do góry