reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Bosz, to w Polsce mamy doule? Wow! nie wiedziałam, że jesteśmy tak daleko:) Ale myślę, że przy cc to bez sensu zabawa, nie?
w niektórych szpitalach można wykupić opiekę położnej po cc i wtedy ona pomaga we wszystkim. Swoją drogą smutne to trochę, że trzeba za takie rzeczy dopłacać ( coś ok 800 zl za dobę)

Przykre i to bardzo. Najgorsze jak zaplacisz to jest super i fajnie a jak nie to potrafia zrobic koszmar z porodu. Ja u siebie w powiatowym szpitalu mam 2 takie suki ze jak na nie patrze to mi ich szkoda jak mozna byc takim potworem . z porodu zrobiły koszmar dobrze ze corka zyje i jets zdrowa bo by mnie popamietaly.

@Oczekujaca123 powodzenia!!!!

Właśnie slyszałam gdzieś o tej zasadzie, że do porodu jedna osoba. Ja jednak bym wolała kogoś bliskiego, gdyby taka opcja wchodziła u mnie w grę. Ale nawet po cc taka opieka mega drogo kosztuje, raczej nie będę się w to bawić. U mnie w szpitalu, jak koleżanka rodziła przez cc, wyglądało to całkiem dobrze, wszystkie położne były bardzo miłe, nie wiem, może dlatego że młode. Ale wierzę, że może być koszmarnie, bo też już się spotkałam z przypadkami kompletnie bezinteresownej i nieuzasadnionej złośliwości ze strony personelu medycznego w naszym kraju.

@Kleo83 z tym sodem to liczę właśnie na to, że u mnie nie jest jeszcze tak źle. Ale przeraziłam się, że poniżej 115 jest wysokie ryzyko śmierci z powodu obrzęku mózgu. Niby sód - taka pierdoła, wszyscy naokoło trąbią, żeby jeść jak najmniej soli. W dodatku podobno przy niedoborze sodu cieżko się go uzupełnia i powinien to robić specjalista. No cóż - na razie wyślę męża do apteki po elektrolity, a zobaczymy, co mi lekarz powie pojutrze na wizycie.

Dziewczyny oszaleje...piecze mnie tam na dole i mam takie gęste mleczne upławy. Dzwoniłam już do przychodni i lekarz ma zdecydować czy mnie przyjąć czy wypisać receptę bo w razie czego przyjmuje tez w poniedziałek a wiadomo ze ja wstawać nie mogę. Cały czas jestem na antybiotykach wiec to pewnie jakiś grzybek :(

Dziewczyny oszaleje...piecze mnie tam na dole i mam takie gęste mleczne upławy. Dzwoniłam już do przychodni i lekarz ma zdecydować czy mnie przyjąć czy wypisać receptę bo w razie czego przyjmuje tez w poniedziałek a wiadomo ze ja wstawać nie mogę. Cały czas jestem na antybiotykach wiec to pewnie jakiś grzybek :(

reklama
@kb.karola90 bierzesz macmiror? Ja od niego np mam pieczenia uczula bardzo. Nawet na ulotce jest to napisane.

Oj dziewczyny dzisiaj przeszlam sama siebie i wyprasowalam ciuszki malego. Jeszcze tylko 1 pralka kolorowych i 50 i 56 gotowe. Wlasnie przyszedl nowy materac do kolyski. Jeszcze musze poprac pieluchy tetrowe i welurowe. I prześcieradła. Torba do szpitala juz spakowana. Ja juz gotowa. Tylko czekac na mebelki. Tak jak ktoras dziewczyna mowila na razie poscieli do lozeczka nie kupuje bedzie spac w kolysce. Jeszcze czekam na koce ze smyka. Aa i reczniki poprac.

A jak u Was z wyprawka rozkrecacie sie cos? My dzisiaj 32 tc.

Do góry