reklama
bostonka zarazaja się tylko dzieci do lat ok4, więc nie martw się na zapasJa wybiegam z tego oddziału:O z dzieckiem ok kolezanka z lozka obok ma crp50 a jej dzieci maja ospe bostońska. Omatulino obym się nie zarazila :O
Oczekujaca123
Fanka BB :)
@Zzzzzz a widzisz moglam pojechac do rudy polezalybysmy sobie razem. Ja od soboty nocy w Bytomiu. Bole brzucha bole krzyzowe... przyjeli mnie od razu. Choc wszystko ok. Tu magnezu nie podaja podobno szkodzi na tak wczesnym etapie w dawce tak duzej dawce jak kroplowka. Dostaje nospe 2x dziennie zwiekszyli mi duphaston. Wczoraj ordynator tak ze mna gadal, ze chcialam sie wypisac na wlasne zadanie... bo wg niego on nie mogl mnie wypisac bo boli a nic procz nospy i lezenia a to mogę robic w domu no i tu sa bakterie. Wiec zrezygnowana powiedzialam; ze usg chce i sie wypisuje. A na usg inna lekarka mi odradzila wypis. Powiedziala zebym czekala na wymaz i lezala. Ze ona by sie nie wypisala ze crp 4.8 to dla niej byc moze poczatek infekcji. Wiec zostałam. Jakby na zlosc wszystkim.. bo takie podejscie mieli ze w sumie to bez sensu tu leze.. ale skoro tak to niech mnie wypisza. Dzis zupelnie inne pielegniarki i lekarka i mam lezec. Jesli do czwartku bole beda a na usg bd ok to najwidoczniej tak odczuwam rozciaganie.Ja wybiegam z tego oddziału:O z dzieckiem ok kolezanka z lozka obok ma crp50 a jej dzieci maja ospe bostońska. Omatulino obym się nie zarazila :O
Wiewióreczka87
Chyba nie tylko dzieci, ja miałam dwa lata temu, mój mąż też. Zaraziliśmy się od bratanicy.
Ale na pocieszenie, bostonka jest groźna głównie w I trymestrze, później dużo mniej.
Ja wciąż czekam na badanie i decyzję, czy wychodzę ze szpitala...
Ale na pocieszenie, bostonka jest groźna głównie w I trymestrze, później dużo mniej.
Ja wciąż czekam na badanie i decyzję, czy wychodzę ze szpitala...
Zzzzzz
Nie do konca grozna w 1 trym bo ta babka byla w 30 tc i o mało co nie rodziła. Brrrr jestem wkurzona.
@Oczekujaca123 mi też moja gin mowila ze na magnez za wcześnie jak byłam na początku 2 trym. 3mam za Was kciuki.
@Oczekujaca123 mi też moja gin mowila ze na magnez za wcześnie jak byłam na początku 2 trym. 3mam za Was kciuki.
Wiewióreczka87
Zzzzzz
No właśnie nie wiadomo co miała bo nie miala objawów bostonki ale czytałam ze wirus moze przebiegać bezobjawowo. Ale tupetem jest to ze jej dzieci (chore) ja odwiedzaly na oddziale patologii ciazy.
@Wiewióreczka87 na ktg ciągle nic? Lekarz coś mówi? Moze nospa?
@Wiewióreczka87 na ktg ciągle nic? Lekarz coś mówi? Moze nospa?
kb.karola90
Dziewczyny CUDA SIĘ ZDARZAJĄ!!! CAŁY LEJEK ZAMKNIĘTY, SZYJKA MA 2,5 !!!
Naysan
@Zzzzzz A mówi się, że szpital to takie kontrolowane warunki, ja pierniczę. Ktoś tej kobiecie chociaż zwrócil uwagę, że naraża inne osoby?
@Wiewióreczka87 może jeszcze zadziała ten magnez. A potwierdzili, że to skurcze? Jak będą mieli pewność, że tak jest, na pewno Ci podadzą atozyban albo coś podobnego.
@Oczekujaca123 Patrz, a ja jako ostatnio byłam w nocy z bólem brzucha i krzyżów, to stwierdzili, że nie ma podstaw do hospitalizacji, zalecili paracetamol i tyle. Wiem, że to fatalny czas, żeby być w szpitalu, ale przynajmniej Cię nie olewają, ktoś się poczuwa do odpowiedzialności.
@Wiewióreczka87 może jeszcze zadziała ten magnez. A potwierdzili, że to skurcze? Jak będą mieli pewność, że tak jest, na pewno Ci podadzą atozyban albo coś podobnego.
@Oczekujaca123 Patrz, a ja jako ostatnio byłam w nocy z bólem brzucha i krzyżów, to stwierdzili, że nie ma podstaw do hospitalizacji, zalecili paracetamol i tyle. Wiem, że to fatalny czas, żeby być w szpitalu, ale przynajmniej Cię nie olewają, ktoś się poczuwa do odpowiedzialności.
reklama
Naysan
Gratulacje! Oby tak dalej, albo i lepiej!Dziewczyny CUDA SIĘ ZDARZAJĄ!!! CAŁY LEJEK ZAMKNIĘTY, SZYJKA MA 2,5 !!!
Podziel się: