reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Dziewczyny Wesołych i Radosnych Świąt. Trzymajcie się dzielnie i zaciskajcie nogi. pamietajcie nastepne Nasze Swieta beda juz z Naszymi dzieciatkami.

reklama
@Oczekujaca123 a czy przy diecie cukrzycowej dają chociaż więcej posiłków niż te standardowe 3? No bo jednak poziom glukozy trzeba utrzymywać w normie, a przy trzech dużych posiłkach to średnio możliwe. Ja tez teraz w ciąży jadam ryby, ale wtedy nie jadłam. Jak zgłosiłam dietetyczce, że ryby to też zwierzęta, to się oburzyła: "no myślał by kto..."

Dziewczęta, ja też się dołączam do życzeń. Niech nam w święta i w nowym roku opadną wszystkie stresy, żebyśmy się choć trochę mogły tymi ciążami cieszyć. I niech nasze maluchy siedzą uparcie i czekają na swoją porę. Wypiję jakiegoś bezalkoholowego szampana za mocne szyjki!

Dziewczyny zauważyłam dzisiaj rano dużo wodnistej wydzieliny wraz z luteina która aplikuje 2x dziennie. Miałam dosłowne mokre majtki teraz czuje że znowu pojawiło się trochę wodnistej wydzieliny. W nocy junior szalał... to mogą być saczace się wody plodowe???☹

Dziewczyny zauważyłam dzisiaj rano dużo wodnistej wydzieliny wraz z luteina która aplikuje 2x dziennie. Miałam dosłowne mokre majtki teraz czuje że znowu pojawiło się trochę wodnistej wydzieliny. W nocy junior szalał... to mogą być saczace się wody plodowe???☹
Tez czasami mam tak mokre majtki od luteiny. Raz wiecej raz mniej spokojnie. Luteina wylatuje kak woda.

@Oczekujaca123 a czy przy diecie cukrzycowej dają chociaż więcej posiłków niż te standardowe 3? No bo jednak poziom glukozy trzeba utrzymywać w normie, a przy trzech dużych posiłkach to średnio możliwe. Ja tez teraz w ciąży jadam ryby, ale wtedy nie jadłam. Jak zgłosiłam dietetyczce, że ryby to też zwierzęta, to się oburzyła: "no myślał by kto..."

Dziewczęta, ja też się dołączam do życzeń. Niech nam w święta i w nowym roku opadną wszystkie stresy, żebyśmy się choć trochę mogły tymi ciążami cieszyć. I niech nasze maluchy siedzą uparcie i czekają na swoją porę. Wypiję jakiegoś bezalkoholowego szampana za mocne szyjki!
Wiesz moze gdyby mi nie mial kto dowozic to zrobilabym awanture. Ja nie ma jakiejś mega cukrzycy. W zasadzie cukry prawie po wszystkim dobre ale jednak stwierdzina i jem tylko zdrowe produkty nawet ciasto maz upiekl z maki pelnoziarnistej i ksylitolu wiec dajemy rade, ale pewnie gdybym tu polezala dluzej to bede cos mowic i organizować z jedzenia szpitalnego.

Na kolacje dostalam dorsza !!! Duszonego - pycha. Tone ziemniakow i marchewke na gesto.. to juz srednio na cukrzyce ale na mnie zle nie dziala poza tym zjadlam troche bo czekalam na wigilie z mezen ;p i walowka od mamy

Dziewczyny ja też Wam życzę spokojnych Świąt, miękkich macic, zamkmietych szyjek ale przede wszystkim Bożego błogosławieństwa :*

Zycze Wam kochanie zdrowka, bo to w sumie najwazniejsze, milosci i szczerej przyjazni. A kazdej tej ktora juz ma swoj cud - duzo cierpliwosci i radosci kazdego dnia, a tym co sie staraja, by starania byly owocne. Wszystkim oczekujacym na cud obecny w brzuszku : pozytywnych mysli, spokoju, wiary no i długich, zamkniętych szyjek, zero infekcji i pieknie bijacych serc.
Pozdrawiam ze szpitalnego lozka.
Ps. Wigilia w szpitalu wcale nie jest zla ;)

Ja też ślę ze szpitala moc życzeń, błogosławieństwa Bożego Dzieciątka, żebyśmy wszystkie w bezpiecznym terminie urodziły zdrowe maleństwa :*

@kb.karola90 gratuluję! Co za wiadomość :) A teraz mów jakie leki masz i jak to zrobiłaś :)

@Zzzzzz magnez nie podziałał w ogóle, ale faszerują mnie teraz Relanium i Duphastonem (mimo że biorę luteinę), nospa forte oczywiście.
Mialyscie do czynienia z Relanium? To psychotrop :eek:
Pytałam o leki tokolityczne w stylu fenoterol - w moim szpitalu nie mają..no szok.

Ja też ślę ze szpitala moc życzeń, błogosławieństwa Bożego Dzieciątka, żebyśmy wszystkie w bezpiecznym terminie urodziły zdrowe maleństwa :*

@kb.karola90 gratuluję! Co za wiadomość :) A teraz mów jakie leki masz i jak to zrobiłaś :)

@Zzzzzz magnez nie podziałał w ogóle, ale faszerują mnie teraz Relanium i Duphastonem (mimo że biorę luteinę), nospa forte oczywiście.
Pytałam o leki tokolityczne w stylu fenoterol - w moim szpitalu nie mają..no szok.
Duphaston, luteina, aspargin. Dodatkowo w szpitalu dostałam 8 dawek erotrymucyny a amoksycyliny w kroplowce w ciągu 48h i po tym czasie już antybiotyki doustnie + 3×1 lacidofil.
Jestem najszczesliwsza na świecie. Lekarze są w szoku. Szyjka z 0,6cm w czwartek dzisiaj ma 2,5 cm!!!!

reklama

Ja dostałam raz relanium po założeniu szwu, dawkę nieco większą niż minimalna (ale nie pamiętam ile). W szpitalu mówili że relanium super działa na macice bo ja odpręża i uspakaja i nie działa rozmiekczajaco na szyjkę. Jednak nie powinno się brać długo bo może sie dziecko uzależnić, tak gdzieś słyszałam.

Do góry