reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Mi tez nie pasuje te nowe forum. I mam wrazenie ze sie zacina przy pisaniu telefon a nigdy tak na tym forum nie mialam. A co dopiero czytelnosc i przejrzystosc..

reklama
Naysan jestem w kontakcie z moim lekarzem, kazal brac mi nospe i zwiekszyc magnez, jutro jak cos to dyzur w szpitalu. Ale boje sie tak jak dziewczyny, zeby swiat nie spedzic w szpitalu. Dlatego leze i obserwuje i obgryzam pazury.

Dziewczyny jezeli macie problemy z zaparciami polecam syrop lactulosum, reguluje prace jelit. Zalatwianie sie przy zaparciach jest niebezpieczne, bo sie prze.

Dziewczyny co Wy wszystkie w szpitalu albo sie zastanawiacie nad wizyta na IP? Co to sie dzieje. Chyba stres tak dziala..ja od keidy wyluzowalam to mam spokoj.

[QUOTE="Naysan, post: 17503194, me
@marlena222x na takim etapie ciąży skracająca się szyjka już nie jest aż takim problemem - najgorzej jak się to zaczyna dziać w okolicy połowy ciąży albo wcześniej, tak samo twardnienia brzucha mogą lekarza nie niepokoić. Myślę, że jego podejście było właściwe, dla spokoju - leż, jeśli tylko możesz. Czemu myślisz, że operacja pęcherzyka mogła jakoś na to wpłynąć?
[/QUOTE]
Mi sie wydaje że ta opercja,mogla wpłynąć bo był to duży stres i obciążenie dla mojego organizmu.
Ale nie wiem dokładnie czy akurat stres wpływa na szyjkę.Moj ginekolog mówił ze po takich zabiegach może być różnie , raz dobrze ,raz źle.dodał że dobrze że u mnie tylko tak sie skończyło.

Dziewczyny jezeli macie problemy z zaparciami polecam syrop lactulosum, reguluje prace jelit. Zalatwianie sie przy zaparciach jest niebezpieczne, bo sie prze.
Na mnie już lactulosum nie działa, jem siemię, śliwki w kefirze i i tak bywa ciężko. Ale odkryłam jeszcze taki kisiel z błonnika, nazywa się Laximama, ciężko dostać ale już jedna saszetka dziennie pomaga.

Ja na szczęście nie mam problemów z zaparciami wręcz odwrotnie- wczoraj 6 razy na kibelku :/
Kurde a mi dzis Zuza robi porzadki przedświąteczne w brzuchu. Chyba juz wszystko poprzestawiala :/ boli oj boli

Na mnie już lactulosum nie działa, jem siemię, śliwki w kefirze i i tak bywa ciężko. Ale odkryłam jeszcze taki kisiel z błonnika, nazywa się Laximama, ciężko dostać ale już jedna saszetka dziennie pomaga.

Ja też stosuje ten kisiel laximama i faktycznie pomaga ;)
Ja jeszcze dodatkowo rano pije na czczo przegotowaną wodę z miodem i cytryną. I jak narazie daje radę z zaparciami.

reklama
Ja na szczęście nie mam problemów z zaparciami wręcz odwrotnie- wczoraj 6 razy na kibelku :/
Kurde a mi dzis Zuza robi porzadki przedświąteczne w brzuchu. Chyba juz wszystko poprzestawiala :/ boli oj boli
U mnie z kolei jest od dwóch dni cisza, ruchy regularne ale muszę się skupić żeby je w ogóle poczuć, są dość slabe. Nie martwię się bardzo, ale wolę jak rusza się bardziej intensywnie. Dobrze że jutro do lekarza

Do góry