reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Mi 2 tygodnie temu lekarz przepisał laktulozę na zaparcia, ale ani razu się tego nie napiłam, bo o ironio, od tamtej pory permanentna biegunka. Wcześniej, jak czułam, że w tym temacie może być słabo, piłam 1-2 tabletki musujące Magnesolu, u mnie od tego momentalnie zaparcie się kończy.
@Kleo83 staraj się wyluzować czekając, zawsze masz jakieś opcje w zanadrzu, a stres może tylko pogarszać ból. Mówię to również samej sobie i staram się wierzyć, że tak jest.

reklama
[QUOTE="Naysan, post: 17503194, me
@marlena222x na takim etapie ciąży skracająca się szyjka już nie jest aż takim problemem - najgorzej jak się to zaczyna dziać w okolicy połowy ciąży albo wcześniej, tak samo twardnienia brzucha mogą lekarza nie niepokoić. Myślę, że jego podejście było właściwe, dla spokoju - leż, jeśli tylko możesz. Czemu myślisz, że operacja pęcherzyka mogła jakoś na to wpłynąć?

A taka operacja wiąże się w ogóle z jakąś ingerencją w szyjkę? Pytam, bo nie mam o tym pojęcia. Sama miałam 2x usuwanego polipa szyjki, łyżeczkowanie macicy i kanału i 2 razy histeroskopię, podczas której też dokonuje się poszerzenia szyjki, nie wspomnę o operacji usunięcia 5cm guza z samej macicy, do tego mam na szyjce nadżerkę i lekarz uważa, że żadna z tych rzeczy nie ma wpływu na zachowanie szyjki podczas ciąży. Dawno miałaś tą operację? Może po prostu nie ma się co za bardzo przejmować, wtedy i stres będzie mniejszy. Trzymam za Ciebie kciuki.

Powodzenia dziewczyny w szpitalach! Mam nadzieję, że z Wami i Dzieciątkami będzie wszystko okej i wyjdziecie jutro :-)
Kurcze ja dziś jestem tak zabiegana, od rana coś robię.
Aż mnie pięty bolą :D ja mam w czwartek wizytę, mam nadzieję, że wszystko będzie ok. Póki co nic mnie nie boli i jest nieźle.
Doszłam do wniosku, że mi leżenie nie pomaga, a szkodzi. Jestem obolała, zmęczona, jak leżę mam wszelkie dolegliwości i oznaki porodu, moja psycha szkodzi mi i mojemu związkowi. A jak sobie pracuje powoli to jest odwrotnie.
Wracam do kuchni.
Powodzenia wszystkim :)

Kazdy musi miec swój złoty srodek. Ja też ogolnie zauwazylam, ze jak sie poruszam to lepiej sie czuje i nie skupiam sie na brzuchu. Ale ostatnio ciagnie mnie brzuch jak chodze, takze chwile cos porobie i sie klade. Moze macica coraz wieksza i dlatego tak to odczuwam, nie jest to mile.

Naysan szacun tyle zabiegów:o ja czekam na obchód. Z jednej strony chce wyjść a z drugiej podbrzusze bóli i myślę ze to od kopania ale boli.

Ciągnięcia brzucha to zly objaw. Jak twardnieje i ciagnie. Ja wtedy tez szybko sie kładę. Na szczescie u mnie trochę spokojniej ostatnio. Az sie boje wizyty czy nie przesadzilam.

reklama
Dzięki @Zzzzzz :) Po obchodzie coś już będziesz wiedzieć czy raczej dopiero jutro?
Zazdroszczę tym z Was, które wiedzą co im szkodzi, a co pomaga. U mnie to totalna loteria, czasem to, co wcześniej pomagało zaczyna szkodzić. Ale na szczęście teraz jest trochę lepiej, nawet pomagałam ubierać choinkę :)

Do góry