reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Basia, Twój Aniołek w niebie na pewno pomógł, dlatego nic się nie stało :*

Ja jestem w szpitalu na planowanej kroplowce z magnezem. Dostałam też zastrzyk na rozwój płuc, jutro dostanę jeszcze jeden. Rozwarcie dalej w kształcie Y, część zamknięta z 39 mm skrócona do 34 mm po równym miesiącu.
Któraś z Was pisała o wpływie sterydow na autyzm...trochę się obawiam, coś wiecie?
To nie jest tak zle :) dotrzymasz do końca, bądź do dobrej myśli. A o sterydach staraj się nie myslec, najważniejsze, że maluszek w razie czego będzie mieć większe szanse. A jeśli chodzi o zły wpływ sterydow, to pewnie jest zwykła ruletka, czy trafi na ciebie czy nie, chociaż już dawno nie słyszałam, żeby coś się działo z dzieckiem po podaniu zastrzyku. Głowa do góry, będzie dobrze, kto jak nie my!!

reklama
Basia co za szczescie ze nic Wam nie jest!
Ja badam sie tylko w śląskich laboratoriach analitycznych. Tam jest napisane ze kobiety w ciazy maja pierwszeństwo.
U mnie pierwsza kłótnia przedświąteczna o sprzątanie zaliczona :) brzuch się stawia :/

Sterydy sa ogólnie bezpieczne dla dziecka, jedynie jakby za jakis czas chcieli pidac Ci kolejna dawke, to wtedy moze byc to niekorzystne. Mi podali w 24tc, dzis mam skonczone 30.
Wiewioreczka który masz tydzien?
Ja sobie totalnie odpuściłam porządki, co maz da rade zrobic to bedzie. Nawet nie wiem czy posciel przebierze, ale o to go poprosze:-)
Ja planuje upiec sernik, bo co jak co ale ciasto domowe muszę mieć, a nikt nie piecze w mojej rodzinie oprocz mnie. Zamowilismy krokiety, maz zrobi sałatke jarzynowa i to beda nasze wypasione swieta w tym roku;-)
Wigilia u teściów, reszta swiat w domu.

Ja dzisiaj bylam na zakupach w kauflandzie. Bylam w rossamnie i w aptece. Na chwile w play .Oraz na badaniach. Brzuch miekki. A takie jaja dzialy sie w laboratorium w szpitalu. Tam kartki nie ma ze w ciazy pierszenstwo.

Sterydy sa ogólnie bezpieczne dla dziecka, jedynie jakby za jakis czas chcieli pidac Ci kolejna dawke, to wtedy moze byc to niekorzystne. Mi podali w 24tc, dzis mam skonczone 30.
Wiewioreczka który masz tydzien?
Ja sobie totalnie odpuściłam porządki, co maz da rade zrobic to bedzie. Nawet nie wiem czy posciel przebierze, ale o to go poprosze:-)
Ja planuje upiec sernik, bo co jak co ale ciasto domowe muszę mieć, a nikt nie piecze w mojej rodzinie oprocz mnie. Zamowilismy krokiety, maz zrobi sałatke jarzynowa i to beda nasze wypasione swieta w tym roku;-)
Wigilia u teściów, reszta swiat w domu.
Ja też w tym roku stawiam na minimalizm, maz robi jedno ciasto, ja drugie(małe i proste), sałatka jarzynowa a reszte u teściowej będziemy jeść ;)
Choc tęsknie trochę za domowymi świętami, kuchnia teściowej raczej średnio mi smakuje. Ale do moich rodzicow mam za daleko :(

To tylko ja leze i pachne.
U mnie maz robi bigos, 2 serniki, barszcz i rosol na 1 dzień swiat. Z reszta przyjada moi rodzice i tescie.
Juz nie wymagam tego żeby dokładnie sprzątnął mieszkanie. Ma je uprzatnac i umyc okna, zmienic posciel i wyszorowac karelki pod prysznicem. A wkurzylam sie bo umyl okna i zawołal mnie żebym sprawdziła. O malo zawalu nie dostalam jak to zobaczyłam. Powiedziałam mu ze nie jestem zadowolona no i klotnia gotowa bo z jego perspektywy wyglada tak ze go nie chwale a z mojej ze nie sprzata dokladne :D A przepraszam bardzo czy mnie ktos kiedys pochwalil za to ze umylam okno ? :p
Bawi mnie to ze chodzi dumny jak paw i stęka bo jest zmeczony a zrobił 1/10000000 tego co ja zazwyczaj robię na swieta :D ajć te chopy.

To tylko ja leze i pachne.
U mnie maz robi bigos, 2 serniki, barszcz i rosol na 1 dzień swiat. Z reszta przyjada moi rodzice i tescie.
Juz nie wymagam tego żeby dokładnie sprzątnął mieszkanie. Ma je uprzatnac i umyc okna, zmienic posciel i wyszorowac karelki pod prysznicem. A wkurzylam sie bo umyl okna i zawołal mnie żebym sprawdziła. O malo zawalu nie dostalam jak to zobaczyłam. Powiedziałam mu ze nie jestem zadowolona no i klotnia gotowa bo z jego perspektywy wyglada tak ze go nie chwale a z mojej ze nie sprzata dokladne :D A przepraszam bardzo czy mnie ktos kiedys pochwalil za to ze umylam okno ? [emoji14]
Bawi mnie to ze chodzi dumny jak paw i stęka bo jest zmeczony a zrobił 1/10000000 tego co ja zazwyczaj robię na swieta :D ajć te chopy.
Moj bedzie myl okna w sobote... sto razy mowilam ze wezmę kogos chociaz do tych okien , on bardzo duzo pracuje a nie zbankrutujemy przez oplacenie mycia okien... ale nie.. uparl sie... az sie boje :D mpwie ze chociaz mame wezme do powieszenia firanek... ale tez nie.. ON SAM !
Gotowanie ogarniemy razem poki mi jeszcze wolno ;p

hej dziewczyny ja już jestem w domu po wizycie. Mały zdrowo rozwija się, waży już 785g. Szew trzyma idealnie, szyjka wydluzyla się do 25mm. Doktor powiedział, że są duże szanse na donoszenie do bezpiecznego terminu. Jestem pelna wiary w to, że się uda;)

@Naysan koleżance lekarka przy skracajacej szyjce zalecila jak najmniej wizyt, zeby tam za bardzo nie ingerowac i nie pogarszac sprawy..
@Zzzzzz dokladnie teraz faceci wiecej musza ogarniac i zaraz by samych pochwał chcieli jakby nie wiadomo co zrobili :D normalnie po nogach calowac haha

Jejku jaka ja dzis jestem zmeczona, w ogole to dzis zauwazylam ze jak chodze po miescie np to nie zwracam uwagi na twardniejacy brzuch - dzis musialam do bankomatu isc i przejsc spory kawalek bo brak miejsc i jak tak szlam to uswiadomilam sobie ze mam brzuch jak kamien ale nie zwracalam na to uwagi
Kurde ja nie wiem czemu tak sie nam robi :(

reklama
Do góry