reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

@BaskaW super ze zaczelas dzialac z wyprawka :)

@Paula_12345 biore pod uwage Rudę lub Świętochłowice.

Ja mam pessar od 14 tc i z tego co wiem to zakładają go na różnych etapach ciąży.
Mi zalozyli pessar przy bolach brzucha z tego co wiem to przy zakladaniu szwu nie powinno byc skurczy. Nie ważne czy szew czy pessar -trzeba wykluczyc infekcje.

Co do porodow przedwczesnych to taka infotmacja ze dziecko moze przeżyć trochę mnie uspokaja :)
A jak u Ciebie stwierdzili, że te bóle to nie skurcze?

reklama
Tak wlasnie. Najgorsze ze poniżej 26tc nie chca nawet ktg robic. I nie ma jak stwierdzic ze go skurcze ale np jak ja bylam w spzitalu to wsytarczylo ze powiedzialam ze twardniejw mi brzuch i juz dawali albo nospe albo kroplowke.

Nie widział potrzeby, bo w badaniu palpacyjnym szyjka była twarda. Ale umówił mnie na jutro na sam poranek i wspomniał, że mam być w Krakowie, bo zawsze mnie może położyć do szpitala, jakby coś stwierdził
Nie mam zamiaru Cie straszyc teraz bo wiem ze dzisiaj masz stresujacy dzień ale napisze Ci jak bylo u mnie:mnie badali na IP i na drugi dzień przed decyzja o szwie w szpitalu palpitacyjnie i bylo wszystko ok. Tylko ze USG przez szyjke wykazalo ze ma tylko7 mm bo jest lejek. I tak jak lekarz w szpitalu po badaniu palpitacyjnym zaczal mi mowic o mozliwych skurczach po szwie i zagrozeniach tak jak zobaczyl obraz USG od razu powiedzial: jak posiew bedzie ujemny jutro szew.I nie bylo dyskusji.

Nie mam zamiaru Cie straszyc teraz bo wiem ze dzisiaj masz stresujacy dzień ale napisze Ci jak bylo u mnie:mnie badali na IP i na drugi dzień przed decyzja o szwie w szpitalu palpitacyjnie i bylo wszystko ok. Tylko ze USG przez szyjke wykazalo ze ma tylko7 mm bo jest lejek. I tak jak lekarz w szpitalu po badaniu palpitacyjnym zaczal mi mowic o mozliwych skurczach po szwie i zagrozeniach tak jak zobaczyl obraz USG od razu powiedzial: jak posiew bedzie ujemny jutro szew.I nie bylo dyskusji.
A wynik posiewu był na drugi dzień? Bo mi dziś pobrali i powiedzieli, że wynik w piątek wieczorem dopiero :(

A wynik posiewu był na drugi dzień? Bo mi dziś pobrali i powiedzieli, że wynik w piątek wieczorem dopiero :(
Posiew pobrał mi lekarz na IP w środę, w czwartek badał mnie inny lekarz po obchodzie(on mnie później szył) i już wieczorem wiedzialam ze posiew ujemny i że w piatek rano szew.

@Naysan duzo rzeczy ktore nam sie dzieje zaczyna się w głowie, dziewczyny dobrze radzą abyś się wyciszyła i sprobowała nie myslec, nie analizowac wszystkiego. A jezeli Twoj maz Cie nie rozumie, zabierz go na badania ze sobą, mój też miał tak- myślał, że jest wszystko supcio, dopóki lekarz na wizycie nie ochrzanił mnie brzydko mówiąc pytaniem czy moge isc do pracy, dosadnie nam wtedy wytłumaczył, że skurcze na tym etapie są bardzo groźne i należy na siebie bardzo uważać- a najlepiej ciągle leżeć i brać tabletki aby je wyciszyć i urodzić w terminie. Od tego czasu mam zakaz robienia czegokolwiek, bardzo się wystraszył.
Ja dziś pół dnia przespałam, czuje, że też jestem cała obolała i w dodatku ciągle stawia się macica, a mój kaszel nie pomaga bo jeszcze bardziej napinam brzuch :( musimy być dzielne dla naszych maluszków

Mi zakładali bez wyniku posiewu w trybie pilnym. Dawali antybiotyk. Ale słuchaj jak jesteś w szpitalu i oczekujesz tam na wynik to oni daja kroplowki itp wiec serio nie ma czym sie stresowac tylko czekac na szew.

reklama
@Naysan Nie zwlekaj niech coś poradza szew lub pessar. Ja miałam szczescie w nieszczesciu bo 3 tyg wcześniej mialam szyjke 24 mm zamknieta wew. I lekarz nic mi nie powiedzial. Dzieki Bogu po tych 3 tyg. nadawala sie jeszcze do zszycia

Do góry