reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

@Audia20 ma racje moj Maz jest na każdym badaniu i wizycie. Wie co i jak nawet tabletki juz odroznia. Musisz go zaangazowac niech troche posłucha a Ty mu tez tlumacz co i jak. Ja Meza szkole i juz wie ze jak mowie ze boli to boli. Jak mowie ze ok to ok. I potrafi nawet sam zadac pytania u lekarza. Czekaj spokojnie na jutro i wiem sama po sobie jak cos sie dzieje to konkretnie ustalaj z lekarzem.

reklama
Na pisiew sie czeka kilka dni mi mowili, ze 4-5 dni bo musza sprawdzic czy cos wyhodują.
Ja dostalam katar, dwa dni jadlam czosnek i pilam mleko z miodem i odpukac dzis czuje poprawe.

Mój mąż chodzi wszędzie ze mną, na wszystkich wizytach jest obecny. Tylko on ma takie optymistyczne podejście, nie dopuszcza, że coś może być nie tak i serio się nie przejmuje. Dobrze, że opisujecie tu Wasze perypetie z szyjkami, inaczej bym nie zmuszała lekarzy do regularnego badania, bo bym nie wiedziała, jakie to ważne. Macie rację, że trzeba się wyciszyć, a jutro działać na spokojnie. Niech M tylko skończy konfigurować ten tv, bo relanium nie pomogło.

Uff, nadrobiłam. @Naysan trzymam kciuki i wierzę, że będzie dobrze :*
Ja też mam zmartwienie...przez całą noc miałam kłucia na dole w podbrzuszu, równo na środku - tak jakby zaraz pod kością łonową. Takie krótkie bolesne ukłucia. Miałyście tak?

Ja jestem już po wizycie w końcu dowiedziałam się ile ma moja szyjka- wg doktora jest długa bo ma aż 29mm - hmm z tego co tu czytam to do jakiś extra długich nie należy :o
Jutro mam się zgłosić na oddział na kroplówki z powodu mojego twardniejacego brzuszka :(

Hej Grubaski:) ja po wizycie.prenatalne super. Mam w koncu fotke..szyjka jeszcze sie wydluzyla ma az 34 mm czyli tyle co w 4 msc ciazy. Ujscie zamkniete. Maly sie znowu przekrecil jest ulozony pod skos miednicowo. Wazy juz 1434 g czyli duzo przybrał w 12 dni 350 g. Jest wysoki. Odstawiamy jiz acard a po nastepnej wizycie odstawiamu duphaston. Wizyta 7 stycznia 2019 r. Macmiror mam odstawic jak mnie uczula. Luteine zmniejszył na 2x1. I mam obserwowac i jak cos wziac wiecej. Jestem mega zadowolona. Blizna po cc trzyma.

reklama
Ja jestem już po wizycie w końcu dowiedziałam się ile ma moja szyjka- wg doktora jest długa bo ma aż 29mm - hmm z tego co tu czytam to do jakiś extra długich nie należy :o
Jutro mam się zgłosić na oddział na kroplówki z powodu mojego twardniejacego brzuszka :(
Szyjke masz w porzadku Kochana. Kroplowki tez Ci pomoga. Zaczyna byc dobrze:-) Nie denerwuj sie:-*

Do góry