reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Dziewczyny maja racje szew mozna zalozyc do 25 tc nie pozniej a passer zakłada sie i w wysokiej ciazy. Moze jedze do szpitala powiedz ze masz skurcze to Ci wycisza i może od razu zaszyja. Po co masz czekac an lekarza ktory nawet szyjki Ci dobrze nie zmierzyl.

kleo dziwnego masz lekarza, jak lezalam w szpitalu to dziewczyna w 30tc miała zakładany pessar. Może warto skonsultować się z innym lekarzem, zawsze to dodatkowe zabezpieczenie.
Nawet z ordynatorem rozmawialam o szwie i pedsarze i tez mi odradzil, powiedzial, ze mam tylko lezec. Nie chce wnikać i cofac sie do tego co bylo, narazie jest dobrze i mam nadzieje, ze tak zostanie.

Mój lekarz jest akurat zastępcą ordynatora w moim szpitalu, to nie sądzę, żeby ktoś tam postąpił ze mną inaczej, niż on zaleca:( Ale też wiem, że nie zmierzył mi tej szyjki z ostrożności, a nie przez brak umiejętności, więc poczekam do rana, tym bardziej, że mam dziś męża pod ręką i jakby coś się pogorszyło, to zawsze mnie może zawieźć. Na razie jak leżę, to jest trochę lepiej, tylko te wargi sromowe tak mnie dziwnie męczą, miała któraś z Was coś takiego? Może to od wymazu z cewki moczowej, który trochę piekł?
Co do pessara i szwu będę jutro rozmawiać, niech mi wyjaśni, skąd te rozbieżności w opiniach. On bez problemu odpowiada na wszystkie pytania (dzisiejsza wizyta trwała półtorej godziny), więc mam nadzieję, że wyjdę uspokojona i pewna tego, jak dalej działać.

Naysan, ja jak drazylam temat, czytałam itp. to bardzo sie nakręcalam i nie dawalo mi to spokoju jeszcze bardziej. Napij się herbaty lub czegos co lubisz, wlacz tv, moze jakis film, poczytaj ksiazke. Jutro z rana pojdziesz do lekarza, popytasz sie o to co Ciebie interesuje i zobaczysz co Twoj lekarz Ci powie.

@Kleo83 Tak, sądzę, że nie chciał podrażniać. Brzucha też nie pozwolił dotykać. Co do TV - chyba dokładnie tak zrobię, tym bardziej, że mój mąż (który ogólnie nie zauważa żadnego problemu) wtaszczył właśnie do domu telewizor wielkości połowy pokoju. Bo okazja była, więc kupił jakiś używany. Chyba wykorzystam to, żeby posprzątać w głowie ten cały bałagan i nabrać perspektywy.
Dzięki Wam dziewczyny za wszystkie słowa pocieszenia i rady, jutro pójdę na wizytę uzbrojona w dodatkową wiedzę.

@BaskaW super ze zaczelas dzialac z wyprawka :)

@Paula_12345 biore pod uwage Rudę lub Świętochłowice.

Ja mam pessar od 14 tc i z tego co wiem to zakładają go na różnych etapach ciąży.
Mi zalozyli pessar przy bolach brzucha z tego co wiem to przy zakladaniu szwu nie powinno byc skurczy. Nie ważne czy szew czy pessar -trzeba wykluczyc infekcje.

Co do porodow przedwczesnych to taka infotmacja ze dziecko moze przeżyć trochę mnie uspokaja :)

Naysan, teraz nie masz wyjscia, musicie koniecznie sprawdzic nowy TV. Zycze Ci spokojnej i przespanej nocki. Odezwij sie jutro :-)

reklama
Do góry