reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

A skoro nic nie było widać to na jakiej podstawie stwierdził że szyjka ma 2 cm? Walcz o to żeby coś Ci założyli! A stwierdził dlaczego jestes tam taka obolala?
Ból to podobno wskazuje na skurcze. Badał i badał tą szyjkę i zobaczył 2cm + coś, ale nie był w stanie zmierzyć. W ogóle brzuch miałam taki wybombiony do góry, że myślał, że mam tak mega wypełniony pęcherz, choć był pusty:(

reklama
Ktg robi sie okolo 24tc z tego co wiem. U Ciebie jest jeszcze wczesniej. Ja nie mam nic zalozonego na szyjke.
Mi w szpitalu zrobili ktg przed 20tc bo podejrzewali skurcze. Także można chyba tez zrobić wcześniej.
Ból to podobno wskazuje na skurcze. Badał i badał tą szyjkę i zobaczył 2cm + coś, ale nie był w stanie zmierzyć. W ogóle brzuch miałam taki wybombiony do góry, że myślał, że mam tak mega wypełniony pęcherz, choć był pusty:(
A nie mógł Cię odrazu położyć do szpitala?

W ogóle jestem zła na lekarzy, bo miałam w ciągu ostatnich 3 tygodni 4 wizyty u 4 różnych lekarzy i wszyscy mi mówią, żeby żyć normalnie. Masakra. Dopiero dziś kategorycznie nakazał leżenie. Mam wrażenie, że lekarze w ogóle nie słuchają, co się do nich mówi

@Naysan passer moze Ci zalozyc w kazdej chwili. A szew musi szyjka skrocic sie do 25mm wtedy lekarz moze skierowac. A z szyjka bywa roznie jest a za chwilę jej nie ma..moze tez pomoc same lezenie. Ale mi to nie pomoglo mimo ze leze od 13 tc. Ja na Twoim miejscu bym walczyla tym bardziej ze teraz wchodzisz w czas wzrostu dziecka i wtedy najczesciej sie cos dzieje z szyjka. Po co masz ryzykowac i sie bac. Wkurza mnie takie podejscie lekarzy moj tez czekal i akzal lezec a nagle 14 mm i dobrze ze zaragowal moj drugi lekarz i szybko zszyl.

Mi w szpitalu zrobili ktg przed 20tc bo podejrzewali skurcze. Także można chyba tez zrobić wcześniej.

A nie mógł Cię odrazu położyć do szpitala?
Nie widział potrzeby, bo w badaniu palpacyjnym szyjka była twarda. Ale umówił mnie na jutro na sam poranek i wspomniał, że mam być w Krakowie, bo zawsze mnie może położyć do szpitala, jakby coś stwierdził

Mnie tez nie sluchal lekarz mimo ze taki dobry. Juz w 1 tr mu sie skarzylam na napinajacy brzuch i twardniejacy. Nigdy mi nie powiedzial nic konkretnego az do czasu jak wrocilam z wakacji z miekka szyjka w 13 tc wtedy kazali lezec.

reklama
@Naysan passer moze Ci zalozyc w kazdej chwili. A szew musi szyjka skrocic sie do 25mm wtedy lekarz moze skierowac. A z szyjka bywa roznie jest a za chwilę jej nie ma..moze tez pomoc same lezenie. Ale mi to nie pomoglo mimo ze leze od 13 tc. Ja na Twoim miejscu bym walczyla tym bardziej ze teraz wchodzisz w czas wzrostu dziecka i wtedy najczesciej sie cos dzieje z szyjka. Po co masz ryzykowac i sie bac. Wkurza mnie takie podejscie lekarzy moj tez czekal i akzal lezec a nagle 14 mm i dobrze ze zaragowal moj drugi lekarz i szybko zszyl.
Będę naciskać, żeby coś zrobił, jeśli się faktycznie okaże krótka. Tym bardzej, że uważa, że nowe leki, które mi teraz dał mogą zadziałać gdzieś dopiero po tygodniu.

Do góry