reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

A miałaś kiedyś infekcję grzybiczą? Ja czytałam, że takie krostki są też przy niej, nawet kiedyś miałam 2 takie, sprawdź sobie zdjęcia w necie, bo z opisu mi by się zgadzały objawy i wygląd krostek.

Miałam, ostatnio miałam zalalenie pochwy. Tylko nie wiem czy jechac na IP czy czekac do poniedzialku- o 7 mam normalnie wizyte.
Napisalam smsa do doktorka, tylko taki sztywniaczek z niego nie wiem czy w ogole sie doczekam odpowiedzi :(

reklama
Cieszę się że udało im się założyć ratunkowy i że z tobą i dzidzia wszystko ok , ja mam szew od 2tyg i 2 dni i też modlę się już o 26 tydz przynajmniej , dokuczają mi te skurcze braxtona .... Które mnie schizuja :p ale będzie dobrze wszystko napewno :) współczuję Ci że to musialas przejsc ale masz to już za sobą :) pozdrowionka
dzięki serdeczne za ciepłe słowa. Jakoś musimy się trzymać,wiadomo jak to jest: raz całkowity dol, a drugiego dnia nadzieja wypływa uszami :) a w którym tyg jesteś i co się działo z Twoja szyjka?

@Audia20 jak sie powiekszylo i np bardziej boli czy to odczuwasz to jedz zeby sie nie roznioslo. Mozw akurat dadza jakas masc. Po co ryzykowac.
Ja tez mam wizyte prenatalna w poniedzialek o 7.
Ja sie zastanawiam czy sobie tych boli w nocy nie wkrecam przez sen. Bo obudziłam sie ok 3 bo "bolalo" wzielam nospe i hydroxyzyne. I czekalam jakoes 30 min aby spr co ile sa bole. I co ani razu mnie nie zabolalo. To ja juz nie wiem. Moze sobie wkrecilam przwz sen bo przed położeniem sie spac mnie bolal chwilowo.

To moze dalej Cie Basia bolaly wiezadla. Mnie sie w nocy tak dziwnie ułożyła ze uczicie rozpychania caly czas.
@Audia20 a co mowi internet? Ze moze być to wynik oprszczki czy grzybicy? Ogladalas foty?

Z tego co widze w google to opryszczka narządów rodnych to kilka krost i wygladaja jak poparzenie?

Ale to moze byc równie dobrze afta, plesniawka, jakies gowno z zakazenia grzybiczego itp itd :/ a trudno poczekam- to sie do dzidzi nie dostanie wiec przynjamniej jestem uspokojona :-) a wole isc do niego niz sie prosic o badanie na ip

reklama
dzięki serdeczne za ciepłe słowa. Jakoś musimy się trzymać,wiadomo jak to jest: raz całkowity dol, a drugiego dnia nadzieja wypływa uszami :) a w którym tyg jesteś i co się działo z Twoja szyjka?
Nie ma za co , zdaje sobie sprawy co przezywalas , u mnie się skracała , a że straciłam syna 2,5 roku temu rodZac go w 19/20 tyg to od 12 tyg miałam mierzona szyjkę i tak na wizycie miałam 37 mam a na następnej 32 więc kazała przyjść za 4dni tak dodatkowo by sprawdzić co tam się dzieje i czy coś a tu 20 mm więc odrazu mnie zostawiła w szpitalu i zalozyli mi ten szew , teraz leżę też w większości dnia ,wiadomo siku itd , wstaje zjeść wymyć siebie i do lekarza , co tydz mam zastrzyk z progestromu na który muszę jechać i tak leci dzień za dniem , na szczęście szybko mimo nudy :p dobrze napisane mam to samo jednego dnia tak jednego tak , damy rady wszystkie , co ile będą Cię teraz kontrolować ? I rozumie że tylko przez brzuch ? Ja naeazie miałam tylko jedna kontrolę 1,5 tyg po i właśnie przez brzuch , teraz idę za tydz i jestem ciekawa

Do góry