reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Ja ogarnelam 1 szuflade duza w kuchni bo juz byl nielad i jeszcze mam składać ciuchy ale to juz na lezaco. A Maz szykyje pokoik do malowania dla synka.

Mnie też boli dziś cały dzień brzuch, najbardziej dół i bok, więc łącze się z Wami dziewczyny w cierpieniu :)
Ja dziś z tapczana nie wstałam jestem z siebie dumna, nie zrobiłam kompletnie nic prócz szybkiego prysznica :) a brzuch mega twardy

Szew miałam założony 13.11. Ogólnie to moja szyjka cały czas ma ok 3.8 cm tyle ze powiększa się lejek. I ostatnio lejek miał 1cm+2.8 cm szyjki. A dzisiaj jest 1,8 cm szyjki plus 1,8 cm szyjki z lejkiem. Ale plus jest taki ze ten lejek jest na tyle wąski ze pęcherz się nie wpukla
Całe szczęście masz szew i lejek dalej nie pójdzie. Bedzie dobrze. Aby dotrwac do min. 30 tyg. najważniejsze.

Ja dziewczyny odkad biorę ta Luteine pojezykowa 2×2 po wyjsciu ze szpitala to przestalam miec te dolegliwosci bolowe. Czasami mnie tam zaboli jak niefortunnie wstane, mam nadzieje ze to normalne. No i jeszcze te uczucie ciezkosci do dolu jak postoje tez nadal mam.

hej dziewczyny ja już od tygodnia jestem w domu i leżę. Nie odzywałem się bo miałam okropnego doła... Ale od poczatku: 26.11 poniedziałek. miałam po raz drugi zakładany ratunkowy szew McDonalda ( pierwszy spelzl), operacja była bardzo ciężka, szyjke miałam zgladzona, rozdarcie na 3 cm i pęcherz plodowy w ujsciu. Dzieki Bogu udało się założyć szew, po 3 dniach byłam u swojego gin i powiedział,że tym razem założyli super i jesli caly czas będę leżeć to jest duża szansa na donoszenie do 30tc. Jestem pełna nadziei, że tym razem szew pomoże i będzie ok. Trzymajcie sie
Cieszę się że udało im się założyć ratunkowy i że z tobą i dzidzia wszystko ok , ja mam szew od 2tyg i 2 dni i też modlę się już o 26 tydz przynajmniej , dokuczają mi te skurcze braxtona .... Które mnie schizuja :p ale będzie dobrze wszystko napewno :) współczuję Ci że to musialas przejsc ale masz to już za sobą :) pozdrowionka

Coraz bardziej mnie bolą te krostki :/ i zrobiły się tak jakby białe- jak to jest opryszczka to mam jechać na ip? Nawet nie wiem skad bym ja miala zlapac :/ ja nie pamietam kiedy ostatnio wspołzylam :/

Nie wiem czy to moze byc opryszczka ale z tego co rozumiem i mysle ze jest z nia podobnie jak ustowa opryszczka. Jest sie jej nosicielem i ona wychodzi sama z siebie np podczas oslabienia organizmu. Mozna nia sie zarazic przez kontakt z czyms zainfekowanym. Moze bylas u lekarza albo w szpitalu ostatnio? Moze tam? Nie wiem co mam Ci powiedziec. Musisz obserwować..

Ja sie obudzilam bo mam bole brzucha z twardnieniami. I juz spac nie moge.

reklama
Coraz bardziej mnie bolą te krostki :/ i zrobiły się tak jakby białe- jak to jest opryszczka to mam jechać na ip? Nawet nie wiem skad bym ja miala zlapac :/ ja nie pamietam kiedy ostatnio wspołzylam :/
A miałaś kiedyś infekcję grzybiczą? Ja czytałam, że takie krostki są też przy niej, nawet kiedyś miałam 2 takie, sprawdź sobie zdjęcia w necie, bo z opisu mi by się zgadzały objawy i wygląd krostek.

Do góry