reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Tu kalendarz adwentowy dla mojego M.

I nasze maluszki ;)
20181206_054217.jpeg
20181204_141103.jpeg
20181204_141130.jpeg
20181204_141118.jpeg

Załączniki

• 20181206_054217.jpeg
    20181206_054217.jpeg
    40,2 KB · Wyświetleń: 512
  • 20181204_141103.jpeg
    20181204_141103.jpeg
    34,4 KB · Wyświetleń: 516
  • 20181204_141130.jpeg
    20181204_141130.jpeg
    53,1 KB · Wyświetleń: 508
  • 20181204_141118.jpeg
    20181204_141118.jpeg
    41,2 KB · Wyświetleń: 511
reklama
U nas Mikołaj też był u synka:) Jeszcze wczoraj jak leżał już w łóżku mąż włączył mu dźwięki dzwoneczków reniferów z sąsiedniego pokoju. Jejku jaka była radość, że Mikołaj już krąży niedaleko naszego domu a rano oczywiście z prezentu:)

Mam do Was pytanie odnośnie globulek stosowanych przy szwie. To można czy nie? Dostałam na IP pimafucin 6 globulek, oczywiście stosuję ale mega mnie to podrażnia i boję się, że bardziej sobie zaszkodzę. Doustne leki na candida są p/wskazane w ciąży więc może jak nie ma innego wyjścia to stosujemy?

Z leukocytami to jest niebezpiecznie. Mi najbardziej skacza te we krwi z morfologii. Jak sa wysokie i crp wysokie to moze to byc infekcja ktora może zagrozic porodem. Tak mialam w tej ciazy ktora stracilam mialam prawie sepse. Co do leukocytow w moczu to tez je miewam i zalezy ile ich jest i czy przy tym sa bakterie itp.

@Oczekujaca123 piekne zdjecia piekna pamiatka. Ja nie wiem jak Ty to zrobilas ze masz podwojne szczescie pod sercem.

@marzec.2019 wydaje mi sie ze masz lekarza olewatora i szybko bym go zmienila. Duzo przeoczen i nieodciagniec masz w tej ciazy. Ja mialam taka idiotke w 1 i 2 ciazy. Nic jie mwoila zawsze bylo dobrze. Albo tak moze byc. Powinnas miec globulki dopochwowe przeciwko infekcji. My np mamy maccmiror. Uzywamn je tak co 2-3 dni.

@marzec.2019 wydaje mi sie ze masz lekarza olewatora i szybko bym go zmienila. Duzo przeoczen i nieodciagniec masz w tej ciazy. Ja mialam taka idiotke w 1 i 2 ciazy. Nic jie mwoila zawsze bylo dobrze. Albo tak moze byc. Powinnas miec globulki dopochwowe przeciwko infekcji. My np mamy maccmiror. Uzywamn je tak co 2-3 dni.
Powiem szczerze ze w szpitalu nie lepiej nas traktowali na patologii. Mam tabletki LacibiosFemina profilaktycznie i biore co jakis czas ale jak przy obchodzie zapytalam zastepcy ordynatora o nie to powiedzial: Nie pomoga i nie zaszkodza :/

Wow, dzięki dziewczyny, po raz kolejny opanowujecie moje skoki ciśnienia. Zadziwia mnie, ile na tym forum można się dowiedzieć, nie miałam o tych rzeczach pojęcia. Ja dostałam heparynę na wszelki wypadek, nie miałam żadnych badań.

reklama
No to ja mam dosc spora nadwage :/ kurcze nie wiem czy to zieniac czy nie...
Moja gin mi nic nie mówiła a widzi jak wygladam powiedziala tylko , ze miedzy 11-14 tyg.
Co do lekarza to nie wiem. Przychodnia ma super opinie, ale lekarka juz mniej.. ale jest ich nie wiele...
OMG masz w brzuszku bliźniaki?? Jakimś cudem mi to umknęło. Super. Na prenatalne dobra pora, w szczególności jeśli jesteś szczupła. U osób z nadwagą preferuje się zrobić trochę później. Ale i tak najważniejszy jest lekarz i jego doświadczenie.

Do góry