reklama
Oczekujaca123
Fanka BB :)
Nie moge o tydzien bo to swieta wiec moglabym o 1 lub dwa dni... ale to jiz chyba bez sensu... potem maz w pracy csly dzien potem juz weekend i dupaaa [emoji14]
Do dr Milejskiej - Lewandowskiej u Sodowskich w Katowicach mialam do wyboru tam albo genom, zeby miec na NFZ.
Dokopalam sie do innych opini i nie sa takie tragiczne.. ponoc ma duza wiedze i niezbedne certyfikaty (wgl nie czaje jak mozna nie mieć certyfikatu fmf do prenatalnych i je robic... a podobno zdarza sie...) no chyba musze sie uspokoić i pójdę tego 17go
Skoro dzieciaki troche sa do przodu a nawet gdyby nie to jiz bedzie poczatek 12go
Do dr Milejskiej - Lewandowskiej u Sodowskich w Katowicach mialam do wyboru tam albo genom, zeby miec na NFZ.
Dokopalam sie do innych opini i nie sa takie tragiczne.. ponoc ma duza wiedze i niezbedne certyfikaty (wgl nie czaje jak mozna nie mieć certyfikatu fmf do prenatalnych i je robic... a podobno zdarza sie...) no chyba musze sie uspokoić i pójdę tego 17go
Skoro dzieciaki troche sa do przodu a nawet gdyby nie to jiz bedzie poczatek 12go
Z tego co ja pamietam to robiłam w 12tc ale ja mam ciaze pojedyncza nie wiem czy ma to znaczenie jakieś. Ej jak masz sie stresowac to moze przesuń o tydzien
A do kogo idziesz?
Naysan
Nieważne w jakim terminie wykonasz, na pewno badanie wyjdzie i na pewno nikt nie odmówi wykonania. Zrobione wcześniej może być odrobinkę mniej dokładne. Zawsze możesz zadzwonić i zapytać o termin późniejszy o kilka dni, tylko pilnuj, żeby nie przekroczyć 13+6, kierując się najpóźniejszym wiekiem ciąży, niekoniecznie OM.No to ja mam dosc spora nadwage :/ kurcze nie wiem czy to zieniac czy nie...
Moja gin mi nic nie mówiła a widzi jak wygladam powiedziala tylko , ze miedzy 11-14 tyg.
Co do lekarza to nie wiem. Przychodnia ma super opinie, ale lekarka juz mniej.. ale jest ich nie wiele...
Oczekujaca123
Nie wiem pewnie z duzej dawki milosci ;p , ale za to podwojnie sie boje.. i podwojnie moka szyjka obciążona.. i podwojnie wszystko przezywam.(jak nie nawet bardziej )Z leukocytami to jest niebezpiecznie. Mi najbardziej skacza te we krwi z morfologii. Jak sa wysokie i crp wysokie to moze to byc infekcja ktora może zagrozic porodem. Tak mialam w tej ciazy ktora stracilam mialam prawie sepse. Co do leukocytow w moczu to tez je miewam i zalezy ile ich jest i czy przy tym sa bakterie itp.
@Oczekujaca123 piekne zdjecia piekna pamiatka. Ja nie wiem jak Ty to zrobilas ze masz podwojne szczescie pod sercem.
Oczekujaca123
No to wlasnie wypadalyby swieta.. wiec chyba nie mam wyboru. Niby wyczytalam, ze najlepiej miedzy 12 a 13 wiec prawie tak bedzie. Wazne , ze nie poczatek 11goNieważne w jakim terminie wykonasz, na pewno badanie wyjdzie i na pewno nikt nie odmówi wykonania. Zrobione wcześniej może być odrobinkę mniej dokładne. Zawsze możesz zadzwonić i zapytać o termin późniejszy o kilka dni, tylko pilnuj, żeby nie przekroczyć 13+6, kierując się najpóźniejszym wiekiem ciąży, niekoniecznie OM.
Naysan
Spóźniłam się z odpowiedzią A powiedz, w Katowicach w przychodni Femina nie możesz zrobić na nfz? Ja tam w ten sposób robiłam amnio, lekarz był fantastyczny.Nie moge o tydzien bo to swieta wiec moglabym o 1 lub dwa dni... ale to jiz chyba bez sensu... potem maz w pracy csly dzien potem juz weekend i dupaaa [emoji14]
Oczekujaca123
Robilam tam w pierwszej ciazy u dr Łukasika fajny lekarz.Spóźniłam się z odpowiedzią A powiedz, w Katowicach w przychodni Femina nie możesz zrobić na nfz? Ja tam w ten sposób robiłam amnio, lekarz był fantastyczny.
Wiesz ja nir wiem.jak to jest z tymi skierowaniami, ale lekarka powiedziala mi o 3 placówkach Sodowski , Genom i Medicover (powiedziala ze medicover ostatecznośc i jak u Sodowskiego i Genomie termin sie nie znajdzie to wtedy lepiej isc do Gyn Centrum z Uni. Ale termin sie znalazl. Ja nie mam watpliwosci co do tego , ze Centrum Sodowskiego jest jednym z najlepszych troche opinie o lekarce mnie przerazily... ale jest ich nie wiele... w sumie ma doswiadczenie i certyfikat... wiec moze nie bedzie zle.
Wydaje mi sie , ze dany lekarz szczegolbie prywatny ma umowe z konkretnymi.placowkami.
hej dziewczyny ja już od tygodnia jestem w domu i leżę. Nie odzywałem się bo miałam okropnego doła... Ale od poczatku: 26.11 poniedziałek. miałam po raz drugi zakładany ratunkowy szew McDonalda ( pierwszy spelzl), operacja była bardzo ciężka, szyjke miałam zgladzona, rozdarcie na 3 cm i pęcherz plodowy w ujsciu. Dzieki Bogu udało się założyć szew, po 3 dniach byłam u swojego gin i powiedział,że tym razem założyli super i jesli caly czas będę leżeć to jest duża szansa na donoszenie do 30tc. Jestem pełna nadziei, że tym razem szew pomoże i będzie ok. Trzymajcie sieHej dziewczyny, ja jutro bede miala skonczone 24 tyg. i mam od dwoch tyg.szew Mcdonalda. Był zakladany w ostatniej chwili bo kanal szyjki mial tylko 7 mm. Mam pytanie jak było u Was? Ile miala szyjka? Teraz leze caly czas choc lekarz mi pozwolil chodzic ale sie boje. Dodam ze wczoraj przy wypisie ze szpitala lekarz zbadal mnie tylko palcami i powiedzial ze szew trzyma i tyle. Prywatna wizyte mam dopiero za 2 tyg. i bede badana sonda przez pochwe to moze dowiem sie wiecej jak sytuacja teraz wyglada. Pozdrawiam!
Ostatnia edycja:
reklama
Naysan
Ja też nie wiem, jak to działa, ale chyba warto w takim razie posłuchać lekarki prowadzącej. Ja dostałam takie zwykłe skierowanie ze względu na wiek i lekarz zaproponował jakieś 3 miejsca, ale nigdzie się nie dało ustalić terminu, więc wzięłam w szpitalu rozpiskę (w Krakowie tylko 6 miejsc wykonuje prenatalne 1trym na nfz - zdziwienie) i okazało się, że trafiłam na super profesjonalną osobę. Na połówkowe jestem zapisana właśnie do Feminy w Kato, do dra Jackiewicza, ale jeszcze się zastanawiam, czy jechać, bo miałam już takie "niby połówkowe" gdzie indziej.Robilam tam w pierwszej ciazy u dr Łukasika fajny lekarz.
Wiesz ja nir wiem.jak to jest z tymi skierowaniami, ale lekarka powiedziala mi o 3 placówkach Sodowski , Genom i Medicover (powiedziala ze medicover ostatecznośc i jak u Sodowskiego i Genomie termin sie nie znajdzie to wtedy lepiej isc do Gyn Centrum z Uni. Ale termin sie znalazl. Ja nie mam watpliwosci co do tego , ze Centrum Sodowskiego jest jednym z najlepszych troche opinie o lekarce mnie przerazily... ale jest ich nie wiele... w sumie ma doswiadczenie i certyfikat... wiec moze nie bedzie zle.
Wydaje mi sie , ze dany lekarz szczegolbie prywatny ma umowe z konkretnymi.placowkami.
Podziel się: