reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

hej dziewczyny ja już od tygodnia jestem w domu i leżę. Nie odzywałem się bo miałam okropnego doła... Ale od poczatku: 26.11 poniedziałek. miałam po raz drugi zakładany ratunkowy szew McDonalda ( pierwszy spelzl), operacja była bardzo ciężka, szyjke miałam zgladzona, rozdarcie na 3 cm i pęcherz plodowy w ujsciu. Dzieki Bogu udało się założyć szew, po 3 dniach byłam u swojego gin i powiedział,że tym razem założyli super i jesli caly czas będę leżeć to jest duża szansa na donoszenie do 30tc. Jestem pełna nadziei, że tym razem szew pomoże i będzie ok. Trzymajcie sie
Trzymam za Ciebie kciuki! Dbaj o siebie i maleństwo. Ostatnio na YT przypadkiem trafiłam na filmik, gdzie dziewczyna w Stanach opowiadała, że trafiła do szpitala w 28 tyg. ciąży bliźniaczej z rozwarciem na 3cm i nie założyli szwu, poobserwowali ją, dali jakieś leki i odesłali do domu nawet bez nakazu leżenia, a jedynie "pelvic rest" - czyli zero seksu, sportu, sprzątania.

reklama
@izaiv1985 super ze sie odezwalas. Myslalam o Tobie czesto. Super ze sie udalo. Ktory juz tydzien u Ciebie? Lez dzielnie i bedzie dobrze. Zobaczysz szyjka sie wydluzy tak jak u mnie. Z 14 mm na 32 mm. Dasz rade. Masz jakies leki? Jak ze skurczami?

@izaiv1985 dobrze, ze napisalas- ciezko jest leżec samemu. Prognozy sa dobre juz w 24tc bedziesz mogła przyjac steryd na płuca dla dzidzi.

Ja jestem po wizycie. Szyjka bez zmian 26mm, zamknięta objęta pessarem. Jest git. Zuza 900gram wazy. W pon mam miec wymaz z szyjki. Ona się ciagle rusza. Non stop dostaję kopy. Dr nie potrafila zmierzyć tętna bo jej uciekala. Przesylam foto mojej córy sprzed 4 tygodni :)
IMG_20181206_151012.jpg

Załączniki

• IMG_20181206_151012.jpg
    IMG_20181206_151012.jpg
    1 MB · Wyświetleń: 576
Ja też nie wiem, jak to działa, ale chyba warto w takim razie posłuchać lekarki prowadzącej. Ja dostałam takie zwykłe skierowanie ze względu na wiek i lekarz zaproponował jakieś 3 miejsca, ale nigdzie się nie dało ustalić terminu, więc wzięłam w szpitalu rozpiskę (w Krakowie tylko 6 miejsc wykonuje prenatalne 1trym na nfz - zdziwienie) i okazało się, że trafiłam na super profesjonalną osobę. Na połówkowe jestem zapisana właśnie do Feminy w Kato, do dra Jackiewicza, ale jeszcze się zastanawiam, czy jechać, bo miałam już takie "niby połówkowe" gdzie indziej.
Zalezy jak sie czujesz. Ja bym pewnie pojechała, nic nie placisz a zobaczyc swoje maluchy w "wypasionej" wersji fajnie ;)

@izaiv1985 dobrze, ze napisalas- ciezko jest leżec samemu. Prognozy sa dobre juz w 24tc bedziesz mogła przyjac steryd na płuca dla dzidzi.

Ja jestem po wizycie. Szyjka bez zmian 26mm, zamknięta objęta pessarem. Jest git. Zuza 900gram wazy. W pon mam miec wymaz z szyjki. Ona się ciagle rusza. Non stop dostaję kopy. Dr nie potrafila zmierzyć tętna bo jej uciekala. Przesylam foto mojej córy sprzed 4 tygodni :) Zobacz załącznik 922729
Prenatalne 3d?
Super !

Ile musialas dopłacić?

@Zzzzzz piękne zdjęcie!
@Oczekujaca123 tak właśnie myślę, trochę mi to nie na rękę, bo mieszkam w Warszawie, 9go mam wizytę u prowadzącego w Krakowie, a potem 10go bym jeszcze musiała jechać do Kato i od razu do Warszawy, jeszcze do tego wszystko to z kotem. Takie podróże zwykle sprawiają, że wszystko mnie boli bardziej, ale chyba wolę jechać i mieć pewność.

@Zzzzzz piękne zdjęcie!
@Oczekujaca123 tak właśnie myślę, trochę mi to nie na rękę, bo mieszkam w Warszawie, 9go mam wizytę u prowadzącego w Krakowie, a potem 10go bym jeszcze musiała jechać do Kato i od razu do Warszawy, jeszcze do tego wszystko to z kotem. Takie podróże zwykle sprawiają, że wszystko mnie boli bardziej, ale chyba wolę jechać i mieć pewność.
Serio?! ;p ja slyszalam ze do 3d trzeba doplacic, wiec Ci sie udalo ;)

A nie mozesz miec prowadzacego w Warszawie? Chyba dla szyjki lepiej im mniwj podrozy :(
I czemu te prenatalne az w feminie? ;p takie rozjady :/

Trzymam za Ciebie kciuki! Dbaj o siebie i maleństwo. Ostatnio na YT przypadkiem trafiłam na filmik, gdzie dziewczyna w Stanach opowiadała, że trafiła do szpitala w 28 tyg. ciąży bliźniaczej z rozwarciem na 3cm i nie założyli szwu, poobserwowali ją, dali jakieś leki i odesłali do domu nawet bez nakazu leżenia, a jedynie "pelvic rest" - czyli zero seksu, sportu, sprzątania.
różnie bywa tylko 28 tc to 7 miesiąc i ogromne szanse do przeżycia dla dziecka. U mnie dopiero 23tydz

reklama
@izaiv1985 super ze sie odezwalas. Myslalam o Tobie czesto. Super ze sie udalo. Ktory juz tydzien u Ciebie? Lez dzielnie i bedzie dobrze. Zobaczysz szyjka sie wydluzy tak jak u mnie. Z 14 mm na 32 mm. Dasz rade. Masz jakies leki? Jak ze skurczami?
hej już skończony 23tc, a problemy zaczęły się w 17. Skurczy nie mam, ale czasami pobolewa mnie brzuch, biorę spasmoline 3×1, magnez 1×1 i masę innych, bo nam Hashimoto. Teraz jak mnie szyl ordynator to szyjki nie miałam, jak byłam na kontroli u swojego gin, to mówił, że teraz szyjke inaczej się mierzy (ma 22mm)niż u dziewczyn które mają szyjki, nie bardzo wiem o co chodzi, spytam się na następnej wizycie.

Do góry