reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

hej dziewczyny ja już od tygodnia jestem w domu i leżę. Nie odzywałem się bo miałam okropnego doła... Ale od poczatku: 26.11 poniedziałek. miałam po raz drugi zakładany ratunkowy szew McDonalda ( pierwszy spelzl), operacja była bardzo ciężka, szyjke miałam zgladzona, rozdarcie na 3 cm i pęcherz plodowy w ujsciu. Dzieki Bogu udało się założyć szew, po 3 dniach byłam u swojego gin i powiedział,że tym razem założyli super i jesli caly czas będę leżeć to jest duża szansa na donoszenie do 30tc. Jestem pełna nadziei, że tym razem szew pomoże i będzie ok. Trzymajcie sie
Trzymam za Ciebie kciuki! Dbaj o siebie i maleństwo. Ostatnio na YT przypadkiem trafiłam na filmik, gdzie dziewczyna w Stanach opowiadała, że trafiła do szpitala w 28 tyg. ciąży bliźniaczej z rozwarciem na 3cm i nie założyli szwu, poobserwowali ją, dali jakieś leki i odesłali do domu nawet bez nakazu leżenia, a jedynie "pelvic rest" - czyli zero seksu, sportu, sprzątania.

reklama
@izaiv1985 super ze sie odezwalas. Myslalam o Tobie czesto. Super ze sie udalo. Ktory juz tydzien u Ciebie? Lez dzielnie i bedzie dobrze. Zobaczysz szyjka sie wydluzy tak jak u mnie. Z 14 mm na 32 mm. Dasz rade. Masz jakies leki? Jak ze skurczami?

@izaiv1985 dobrze, ze napisalas- ciezko jest leżec samemu. Prognozy sa dobre juz w 24tc bedziesz mogła przyjac steryd na płuca dla dzidzi.

Ja jestem po wizycie. Szyjka bez zmian 26mm, zamknięta objęta pessarem. Jest git. Zuza 900gram wazy. W pon mam miec wymaz z szyjki. Ona się ciagle rusza. Non stop dostaję kopy. Dr nie potrafila zmierzyć tętna bo jej uciekala. Przesylam foto mojej córy sprzed 4 tygodni :)
IMG_20181206_151012.jpg

Załączniki

• IMG_20181206_151012.jpg
    IMG_20181206_151012.jpg
    1 MB · Wyświetleń: 589
Ja też nie wiem, jak to działa, ale chyba warto w takim razie posłuchać lekarki prowadzącej. Ja dostałam takie zwykłe skierowanie ze względu na wiek i lekarz zaproponował jakieś 3 miejsca, ale nigdzie się nie dało ustalić terminu, więc wzięłam w szpitalu rozpiskę (w Krakowie tylko 6 miejsc wykonuje prenatalne 1trym na nfz - zdziwienie) i okazało się, że trafiłam na super profesjonalną osobę. Na połówkowe jestem zapisana właśnie do Feminy w Kato, do dra Jackiewicza, ale jeszcze się zastanawiam, czy jechać, bo miałam już takie "niby połówkowe" gdzie indziej.
Zalezy jak sie czujesz. Ja bym pewnie pojechała, nic nie placisz a zobaczyc swoje maluchy w "wypasionej" wersji fajnie ;)

@izaiv1985 dobrze, ze napisalas- ciezko jest leżec samemu. Prognozy sa dobre juz w 24tc bedziesz mogła przyjac steryd na płuca dla dzidzi.

Ja jestem po wizycie. Szyjka bez zmian 26mm, zamknięta objęta pessarem. Jest git. Zuza 900gram wazy. W pon mam miec wymaz z szyjki. Ona się ciagle rusza. Non stop dostaję kopy. Dr nie potrafila zmierzyć tętna bo jej uciekala. Przesylam foto mojej córy sprzed 4 tygodni :) Zobacz załącznik 922729
Prenatalne 3d?
Super !

Ile musialas dopłacić?

@Zzzzzz piękne zdjęcie!
@Oczekujaca123 tak właśnie myślę, trochę mi to nie na rękę, bo mieszkam w Warszawie, 9go mam wizytę u prowadzącego w Krakowie, a potem 10go bym jeszcze musiała jechać do Kato i od razu do Warszawy, jeszcze do tego wszystko to z kotem. Takie podróże zwykle sprawiają, że wszystko mnie boli bardziej, ale chyba wolę jechać i mieć pewność.

@Zzzzzz piękne zdjęcie!
@Oczekujaca123 tak właśnie myślę, trochę mi to nie na rękę, bo mieszkam w Warszawie, 9go mam wizytę u prowadzącego w Krakowie, a potem 10go bym jeszcze musiała jechać do Kato i od razu do Warszawy, jeszcze do tego wszystko to z kotem. Takie podróże zwykle sprawiają, że wszystko mnie boli bardziej, ale chyba wolę jechać i mieć pewność.
Serio?! ;p ja slyszalam ze do 3d trzeba doplacic, wiec Ci sie udalo ;)

A nie mozesz miec prowadzacego w Warszawie? Chyba dla szyjki lepiej im mniwj podrozy :(
I czemu te prenatalne az w feminie? ;p takie rozjady :/

Trzymam za Ciebie kciuki! Dbaj o siebie i maleństwo. Ostatnio na YT przypadkiem trafiłam na filmik, gdzie dziewczyna w Stanach opowiadała, że trafiła do szpitala w 28 tyg. ciąży bliźniaczej z rozwarciem na 3cm i nie założyli szwu, poobserwowali ją, dali jakieś leki i odesłali do domu nawet bez nakazu leżenia, a jedynie "pelvic rest" - czyli zero seksu, sportu, sprzątania.
różnie bywa tylko 28 tc to 7 miesiąc i ogromne szanse do przeżycia dla dziecka. U mnie dopiero 23tydz

reklama
@izaiv1985 super ze sie odezwalas. Myslalam o Tobie czesto. Super ze sie udalo. Ktory juz tydzien u Ciebie? Lez dzielnie i bedzie dobrze. Zobaczysz szyjka sie wydluzy tak jak u mnie. Z 14 mm na 32 mm. Dasz rade. Masz jakies leki? Jak ze skurczami?
hej już skończony 23tc, a problemy zaczęły się w 17. Skurczy nie mam, ale czasami pobolewa mnie brzuch, biorę spasmoline 3×1, magnez 1×1 i masę innych, bo nam Hashimoto. Teraz jak mnie szyl ordynator to szyjki nie miałam, jak byłam na kontroli u swojego gin, to mówił, że teraz szyjke inaczej się mierzy (ma 22mm)niż u dziewczyn które mają szyjki, nie bardzo wiem o co chodzi, spytam się na następnej wizycie.

Do góry