reklama
Millly
Fanka BB :)
Hej Kochane Towarzyszki niedoli :-)
Co do fenoterolu czytałam artykuł medyczny, że są dowody wiążące dlugotrwale stosowanie fenoterolu z autyzmem i zaburzeniami rozwoju u dzieci. Dlatego dopuszcza się go tylko doraźnie w szpitalu. Na zachodzie dużo wcześniej go wycofano. Ja również brałam go w poprzedniej ciąży i to w maksymalnej dawce, mimo tego twardnienia występowały. Na szczęście młody jest zdrowy. Jednak myślę że leków nie wycofuje się bez powodu.
Ewelina nie wpadaj w paranoję z pozycją leżenia, ja też nogi zgięte i pracuje czasem pół dnia na laptopie. Ważne ze nie stoisz ani nie chodzisz.
Mitaginka Kochana Ty mi się uspokoj z tym brzuchem bo pojutrze pessar i innej opcji nie widze :-)
Ja po glukozie, poszło szybko i sprawnie, nic strasznego. Jeszcze 4 dni do wizyty a ja juz mam mega stres.
Całuję Was mocno.
Co do fenoterolu czytałam artykuł medyczny, że są dowody wiążące dlugotrwale stosowanie fenoterolu z autyzmem i zaburzeniami rozwoju u dzieci. Dlatego dopuszcza się go tylko doraźnie w szpitalu. Na zachodzie dużo wcześniej go wycofano. Ja również brałam go w poprzedniej ciąży i to w maksymalnej dawce, mimo tego twardnienia występowały. Na szczęście młody jest zdrowy. Jednak myślę że leków nie wycofuje się bez powodu.
Ewelina nie wpadaj w paranoję z pozycją leżenia, ja też nogi zgięte i pracuje czasem pół dnia na laptopie. Ważne ze nie stoisz ani nie chodzisz.
Mitaginka Kochana Ty mi się uspokoj z tym brzuchem bo pojutrze pessar i innej opcji nie widze :-)
Ja po glukozie, poszło szybko i sprawnie, nic strasznego. Jeszcze 4 dni do wizyty a ja juz mam mega stres.
Całuję Was mocno.
No wlasnie, ja chyba jako jedyna oprocz nosp, magnezow biore nifedypine. Dziwne, ze Wam tego nie zaproponowano. Co prawda lek nie jest dostepny w Polsce, podobnie jak fenoterol jest na nadcisnienie, a przy okazji zmniejsza skurcze. Tylko tyle, ze nie ma dzialan ubocznych jak wlasnie fenoterol. Mysle ze gdyby nie to to juz bym urodzila.. W szpitalu podawali mi to pod nazwa handlowa adalat.
Ewellina
Fanka BB :)
Wygląda to mniej więcej tak jak na obrazku z facetem
pod laptopem mam pudełko od gry planszowej żeby był wyżej. Oczywiście zsuwa mi się to na brzuch dlatego staram się podłożyć kołdrę tak, żeby temu zapobiegała. Mąż jest stolarzem więc wymyśliłam że zrobi mi coś w stylu tego na zdjęciu z internetu tyle, że nie będzie to "wisiało" w powietrzu, a będzie miało 4 nóżki i zrobi taką blokadę z deseczki żeby laptop się nie zsuwał

Załączniki
A Wy tak wysoko leżycie? Chodzi mi o tułów.
Martha, ja spytam mojego w środę o coś mocniejszego ale jakoś juz widzę jego minę. Powie pewnie ze mogę dodatkowa no spe brać ;-)
Milly, wygodna kozetka w przychodni? ;-)
Mojemu brzuchowi nie pomaga pewnie mój kaszel.
Martha, ja spytam mojego w środę o coś mocniejszego ale jakoś juz widzę jego minę. Powie pewnie ze mogę dodatkowa no spe brać ;-)
Milly, wygodna kozetka w przychodni? ;-)
Mojemu brzuchowi nie pomaga pewnie mój kaszel.
reklama
Podziel się: