reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
@izaiv1985 witaj. Masz podobna sytuacje jak ja. Tylko mnie zeszyli od razu w trybie pilnym. Tez mialam 14 mm szyjke i wewn. Rozwarcie. Dziekuje Bogu za lekarza ktory stanal na wysokosci zadania i podjal sie ryzyka zszycia mnie bez posiewu i czekania. Bedzie dobrze ja szew mam od 26 października wiec juz prawie miesiąc.
hej, w pierwszym szpitalu lekarz chyba miał stary sprzęt, bo stwierdził, że moja szyjka ma 37 mm i trzymał mnie na obserwacji 5 dni. W tym czasie szyjka skrócila mi się o 4mm i w dniu wypisu dopiero zobaczył, że coś jest z na nie tak i kazał po tygodniu zgłosić się do swojego gin i dopiero jechać na podszycie. Na szczęście olałam go i na drugi dzień zaliczyłam drugi szpital, a tam za głowę złapali się, że aż tak się pomylił w obliczeniach.

Maskara idiota. Moj lekarz to przy 14 mm zlapal sie za glowe. Zlapal za telefon zalatwil mi miejscu u siebie na oddziale. 1 dnia badania leki kroplowki a drugiego dnia o 8 rano juz mnie szyli. Bal sie kazdej doby. Przy takiej szyjce to chwila moment i mzoe sie zaczac porod. Dobrze ze sie dobrze skonczylo. A teraz pilnie lez. Mi leżenie pomaga. Ktory masz tc?

Cześć Iza dobrze trafilas ;) my się tu wzajemnie dzielnie wspireramy, w którym tygodniu teraz jestes?
hej super, że nas Was trafiłam, bo już wariacji dostawałam sama z tym problemem. Niby wsparcie w mezu i rodzinie jest, ale oni nie wiedzą przez co przechodzę, z jakimi lekami się zmierzam, bo nie przechodzili przez to co my. Teraz jestem w 21tc i w piątek mam wizytę u lekarza. Mam nadzieje, że ż szyjka bez zmian i synek jest zdrowy. W domu mam dwie córy 4 latka i 1,4 roczku. Obie donoszone i ż szyjka było wszystko ok. Więc teraz tym większy szok, że się popsula

A macie też tak, że mimo leżenia (spania) wstaje o 1 w nocy do wc i mój brzuch jest tak twardy i napięty, że czuje jakby mi miał pęknąć? :o teraz dokładnie tak samo, leże bez przerwy i jak wstaje rano to mam głaz zamiast brzucha.. :-(
Też tak mam, nie wiem czy powinno tak być, trochę trapi mnie to.

Jesteśmy po wizycie. Dziekujemy za wszystkie kciuki :* Wizyta trwała jakieś 40 minut, moja mama w poczekalni dostała juz prawie zawału :D
Ale WSZYSTKO JEST OK :D
Szewek trzyma, szyjka 2,8-2,9 cm. Lejkiem kazał się lekarz wcale nie przejmować bo taki lejek to ponoć nie lejek jak to stwierdził :)
Synuś urósł od piątku 30g :D doktor się śmiał ze dziecko nam rośnie jakimś własnym tempem :D
Jestem przeszczęśliwa :D i mega zmęczona bo oczywiście pół nocy nie spałam :)

reklama
Jesteśmy po wizycie. Dziekujemy za wszystkie kciuki :* Wizyta trwała jakieś 40 minut, moja mama w poczekalni dostała juz prawie zawału :D
Ale WSZYSTKO JEST OK :D
Szewek trzyma, szyjka 2,8-2,9 cm. Lejkiem kazał się lekarz wcale nie przejmować bo taki lejek to ponoć nie lejek jak to stwierdził :)
Synuś urósł od piątku 30g :D doktor się śmiał ze dziecko nam rośnie jakimś własnym tempem :D
Jestem przeszczęśliwa :D i mega zmęczona bo oczywiście pół nocy nie spałam :)
Super i oby tak dalej było:-D

Do góry