reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Ja w szpitalu dostawałam Hydroksyzyne, też podobno na nerwy ok.Mnie całkowicie pozbawiła świadomości w sensie, ze kręciło mi sie w głowie odlot i spać. Moglabym teraz tez to brac może ...ale boje się bo to jednak niezbyt dobrze dla dzieci. Moze maz mi kupi w pon. skoro to lepsze niz stres.

reklama
Witam w wątku. Jestem wspomnianą kilka stron temu siostra Mitaginki ;) i niestety też dopadly mnie skurcze i bóle brzucha. Mam je praktycznie od zeszlego piatku. Raz jest lepiej, raz gorzej, najbardziej dopadaja mnie w nocy. Choc dzisiejsza noc była nawet ok. Od piatku 5 dni spedzilam w szpitalu, z dzidzia wszystko okey tylko przez te twardnienia i bole zostawili mnie na obserwacji. Od tego czasubiore magnez, no spe i luteine. Szyjka podczas badania byla dluga - 39 mm, teraz tylko trzeba sprawdzić, czy przez te twardnienia sie nie skraca. Jutro wizyta u mojego gina i czekam na nia z niecierpliwością :)

U mnie fatalna noc. Po pierwszej obudziłam się z mega twardym i bolacym brzuchem, a było to spowodowane jednym z moich "ulubionych" snów. Od tego czasu praktycznie nie spałam. Zasnęłam jakoś po siódmej, teraz wstałam.

Dzien dobry, witaj Melomanko, ale masz ladna szyjke, kciuki za wizytę jutrzejsza.

U mnie tez ciezka noc, nie mogę tyle leżeć,boli mnie strasznie lewa noga od spania na lewym boku, na plecach wszystko mi się spina.No i koszmarne sny to norma już. Budze sie co godzinę.

Jup hej :). No szyjka ladna na razie, zobaczymy jutro czy cos w tym temacie sie zmienia. Oby nie! Mitaginka współczuję snów. Ciekawe jak dlugo brzucb będzie Cie teraz bolal...

Milly moja jedyna aktywnoscia jest zrobienie sobie sniadania rano w tygodniu, toaleta i szybki prysznic. We wtorek wizyta, ciekawa jestem tej szyjki..
melomanka Twoja siostra wspominala, ze tez masz problemy:( ale moze poki szyjka dluga to nie bedziesz musiala bezwzglednie lezec. A i skurcze moze sie calkiem wycisza.

Martha27 zobaczymy, co gin powie jutro na temat lezenia. Bo w szpitalu kazali duzo wypoczywać i leżeć, moj gin też to zalecił, gdy bylam u niego na chwilkę. Nie dopytalam tylko, co to wlasciwie tak dokladnie znaczy. Ale myśle, ze jak szyjka w porzadku, to nie ma bezwzględnego nakazu lezenia.

reklama
Do góry