reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Cześć, pozwólcie,ze do was dolacze. Poczytalam ostatnie pare stron, duzo by nadrabiać. Ale odczucia, to co piszecie sa mi bliskie.
Poki co znam Mitaginke :-)
Jestem w sumie nowicjuszem,duzo leze od polowy grudnia z uwagi na twardnienie i wrażenie wypadania...
Ale skutek zaden bo wczoraj szyjka 26 mm a 3 tyg temu 36 mm :-(
Lekarz kazal leżeć i straszy szpitalem. Boje sie stresuje i nie potrafię się oswoic z tym.
To moj 23 tc blizniaczej.
Boję się i caly czas płacze a to nie tak powinno byc, wiadomo, stres...

reklama
JUP, cieszę się, że jesteś :-)

To będzie tak. Kilka dni poplaczesz. Potem zaakceptujesz leżenie. Czasem będą gorsze dni, chwile załamania, ale szok minie.

Mi coś dzisiaj często się brzuszek stawia :-/ może przez kaszel

Mitaginka chlopiec mial 850g a dziewczynka 700. Bylo naprawde zle, najgorsze bylo 5tyg ale pozniej zaczelo sie bardzo poprawiac. W szpitalu byly 3,5 miesiaca.
Jup a lekarz nic nie mowil o paserze albo szwie? Nie mozesz sie stresowac bo to ci tylko szkodzi!

Kobietki ja coś czuje, że TEN dzień coraz bliżej. Od prawie tygodnia mnie czyści, od kilku dni czuje kłucie w dole brzucha, skurcze mam co 14-18 minut. Dzwoniłam do położnej i powiedziała że mam przyjechać jak skurcze będą co 5-7 minut, albo jak mi wody odejdą. Dodam, że we wtorek będzie pełne 36tc i że od dawna męczą mnie skurcze :-(

Mitaginka - mam nadzieję,że się pogodze z tym i uspokoje jak piszesz.
Pewnie masz tak przez kaszel, oby szybko przeszedł. ja z koleji zatoki i katar, czuje, ze to tez napina,ale ja to bede miala do konca ciąży niestety.

Anulfka - właśnie nic nie wspominal o tych metodach.A ja nie spytalam...
Ale dzielnie Twoje malenstwa! Takie malutkie były
Ja tez spodziwem sie chlopca i dziewczynki

Witaj Jup! Mamy taką samą szyjkę i nie urodzimy przed kwietniem zobaczysz. Najważniejsze i najtrudniejsze wyrzuć z głowy czarny scenariusz. To podstawa. Połowa sukcesu to kwestia psychiki.

Wszystkie wylezymy i wyczekamy te ciąże.

Mitaginka ja wczoraj mialam gorszy dzień a właściwie wieczór jeśli chodzi o stawianie. dziś już jest ok, oby do wizyty.

Jup doskonale rozumiem, ze bardzo sie denerwujesz. Sama leze juz od 11 tyg i nie raz mialam chwile totalnego zalamania. Do tego stopnia, ze bez relanium sie nie obylo. Musisz wbic sobie do glowy, że stres to najgorsze co moze byc. Ma wplyw na szyjke, skurcze, a co najwazniejsze na Twoje dzieciaczki. Musisz sama sobie tlumaczyc ze to szkodzi. Jest to trudne, ale do ogarniecia:) grunt to pozytywne myslenie:)
hircia jak ja Ci zazdroszcze tego 36 tydz:) powodzenia

Ja codziennie pije melisę. Nie wiem czy działa, ale warto spróbować ;-)

Jeju tak bym chciała ten pessar, ale znów czuje ze mam tam masę nierozpuszczonych tabletek...

reklama
Martha ja już kilka razy sięgnęłam po relanium, jak nerwy przejmowały nademna kontrolę. Ginekolog kazał brać, powiedział ze nerwami i panika zrobię więcej krzywdy niż tabletką w kryzysowych momentach. Czasem nie da się inaczej. A Ty lezysz plackiem ciągle czy pozwalasz sobie na jakieś małe aktywności?

Do góry