reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

@Kleo83 super pomysl z tym prezentem. Moja corka teraz bardzo czeka na braciszka i sie cieszy ale przy placzu dziecka entuzjazm moze jej opasc. Czeka na brata bo brata stracila.

Ja mieszkam w nowo wybudowanym domu i jedynym pokojem bez paneli i niepomalowany jest pokoj malego. Nie potrafiłam go zrobic to mial byc pokoj Krzysia. Czekam jak Wy do grudnia i wtedy bedziemy go robic. Tez juz nie moge sie doczekac. Panele malowanie mebelki. Kupilam juz piekny material mietowy na zasłony uszyjemy. Zamowilam pufy takie okragle robione na szydelku. Lozeczko itp mam po corce. Kupie szafe. Piekne to będzie.
Na pewno będą to piękne pokoiki, ale najpiękniejszymi w nich ozdobami będą ich lokatorzy:-) My też mamy pokoik rezerwowy, ale narazie go nie przerabiamy, bo i tak maluch z rok będzie w naszej sypialni i zrobimy to w międzyczasie.

reklama
Co tam dziewczyny ? Ja znów w szpitalu. Rano bylam na konsultacji u gin: szyjka bez zmian ale mam twarda macice. Nocne skurcze i dostałam skierowanie do szpitala. Mam nadzieje ze mi sie tu polepszy

Co tam dziewczyny ? Ja znów w szpitalu. Rano bylam na konsultacji u gin: szyjka bez zmian ale mam twarda macice. Nocne skurcze i dostałam skierowanie do szpitala. Mam nadzieje ze mi sie tu polepszy
Przykro mi:( tam masz przynjamniej opieke dobra. Ktory to juz tydzien? Mnie od godziny właśnie tez bolo brzuch mam skurcze. A jak wyczaic twarda macice? Jak to sie objawia?

Basiu u nas 23 dopiero. Twardnienie brzucha to twarda macica. Lekarka powiedziala w szpitalu ze nie zanosi sie dzis na porod wiec odetchnęłam. Beda obserwować

U mnie dopiero 25+4. Najgorsze to ze nie ma lekow które by pomogły na te skurcze. Brzuch mnie boli juz 1.5 godz..skurcze . masakra ile jeszcze przed Nami.

Basiu u nas 23 dopiero. Twardnienie brzucha to twarda macica. Lekarka powiedziala w szpitalu ze nie zanosi sie dzis na porod wiec odetchnęłam. Beda obserwować
@Zzzzz wspolczuje :( oby Ci tam pomogli...

Kurcze ja pewnie niebawem tez do Was dolacze z tymi problemami.... mnie brzuch boli od poczatku a to dopiero wg om 7tc :( do tego doszly mi dzis mega wzdecia, brzuch twardy, i mnostwo gazow.. juz nie wiem jak sobie radzic ;(
W dodatku nadal drza mi miesnie, raz na rece , raz na nodze czasem zadrzy posladek albo warga sromowa ;/ mimo ze magnez biore luteine tez i duphaston... zwariuje :(

Wypij kochana miete. Nie powstrzymuj gazow. Moze to zabrzmi brzydko ale probuj puszczac. Tylko tak sobie ulzysz. Od gazów brzuc tez twardnieje. Nie masz plamien?

Mam podobne problemy jak Wy, dziś zaczęłam 20 tc, od soboty w szpitalu, mam silne bóle brzucha trwające cały czas, łagodzą je tylko zastrzyki z papaweryną. Jutro mam mieć usg z oceną szyjki, przy przyjęciu nie miałam badaniej szyjki, bo miałam pełen pęcherz i lekarka nie mogła zmierzyć, ale mówiła coś o około 3 cm, ( 3 tyg temu mialam szyjke 4. 27 cm) jednak od tamtego czasu minęły 3 dni w bolu, więc nie wiem jaką długość ma teraz. Biorę luteine, magnez i dostaje te zastrzyki z papawertną. Powiedzcie mi dziewczyny co jeszcze mogę zrobić ? O co prosić lekarza? Dodam tylko że bóle są naprawdę silne takie miesiaczkowe, brzuch cały czas twardy. Mam wrażenie, że lekarze nie przejęli się zupełnie moim przypadkiem :( jestem załamana i taka bezradna.

Wypij kochana miete. Nie powstrzymuj gazow. Moze to zabrzmi brzydko ale probuj puszczac. Tylko tak sobie ulzysz. Od gazów brzuc tez twardnieje. Nie masz plamien?
Nie juz nie. Mialam brazowe ale kilka dni i przeszlo chyba krwiak sie oczyszczal. Raz pojawila sie sluz rozowy ale to raz i tylko postraszylo, kilka dni temu jak brazowy sluz sie pojawil.
Nie powstrzymuje puszczam gazy... a miete mozna w ciazy ? W czym.ona pomoze ? ;*

reklama
Mam podobne problemy jak Wy, dziś zaczęłam 20 tc, od soboty w szpitalu, mam silne bóle brzucha trwające cały czas, łagodzą je tylko zastrzyki z papaweryną. Jutro mam mieć usg z oceną szyjki, przy przyjęciu nie miałam badaniej szyjki, bo miałam pełen pęcherz i lekarka nie mogła zmierzyć, ale mówiła coś o około 3 cm, ( 3 tyg temu mialam szyjke 4. 27 cm) jednak od tamtego czasu minęły 3 dni w bolu, więc nie wiem jaką długość ma teraz. Biorę luteine, magnez i dostaje te zastrzyki z papawertną. Powiedzcie mi dziewczyny co jeszcze mogę zrobić ? O co prosić lekarza? Dodam tylko że bóle są naprawdę silne takie miesiaczkowe, brzuch cały czas twardy. Mam wrażenie, że lekarze nie przejęli się zupełnie moim przypadkiem :( jestem załamana i taka bezradna.
Witaj Emily. Bardzo mi przykro ze dolaczylas do Naszego grona. W szpitalu walcz o swoje. Patrz im na rece. Pros o kroplowki z magnezem. Niech zrobia Ci wymaz z pochwy mzoe infekcja powoduje skurcze. Zycze Ci duzo wytrwalosci bo z niewydolna szyjka ciekawie nie jest. Pilnuj sie duzo lez i obserwuj. Kuje Cie w pochwie? Masz zielonkawy sluz jakby strzępy galaretki? Ja mialam takie objawy przy skracaniu.

Do góry