reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

My w domku mamy Karolinie i uwazam ze to najpiekniejsze imie tyle zdrobnien roznych i bardzo pasuje jej to imię. A zawsze sobie mowilismy ze jak bedzie chlopak to Krzysio. I w 2 cuazy jak bylam to lekarka mowila ze dziewczynka miala byc Paulinka i jak urodzilam w 22 tc to nawet nie wiedzialam ze to chlopak dopiero jak sie wybudzilam po narkozie Pani mi powiedziala ze mam syna Krzysia bo tak ochrzcil Go moj Maz. Jak ja spalam nieświadomie moj Maz musial podejmowac trudne decyzje. Teraz od poczatku wiedzialam ze bedzie chlopak nie bralam do siebie innych mysli i tak wyszlo ze bedzie syn ale za to juz nie umielismy dlugo wybrac imienia mimo ze juz w 12 tc gin mowil ze chłopak.
To teraz jakie bedzie imie ? ;)

reklama
Mial byc Szymek. Moze i bedzie. Ale w tyg Maz rzucil propozycjami takimi jak Patryk, Kacper Maksymilian i Krystian. Postanowlismy ze poczekamy do porodu i jak zobaczymy Malego to wybierzemy z tych imion. One maja ladne znaczenie.

@Kleo83, biore i nospe fote i scopolan a mimo wszytsko jakieś kłucia, bóle, skurcze.
@BaskaW, doskonale Cie rozumiem. My jutro bedziemy mieli pierwszy dzień od 15.10, który w końcu spędzimy cały razem. Od miesiąca mąż na tygodniu w pracy a w weekendy w rozjazdach. Jak miał jeden weekend wolny to ja byłam w szpitalu. Dzisiaj tez wyszedł rano i wrócił dosłownie przed chwila, a już 22. Na tygodniu wychodzi rano i wraca ok 20-21z tez czekam na koniec stycznia, podatek lutego z utęsknieniem.
@Zzzzzz, my mamy wózek, rożek, butelki, pieluszki ibttoche ciuszków. Reszta może w grudniu. Jak dotrwam do 30 tygodnia. Teraz trochę mi entuzjazm opadł.

I tak zauważyłam, ze prawie same chłopaki będą [emoji846] u nas dziewczynka. Poki co to będzie Maja lub Łucja [emoji846] z przewaga na Maję [emoji846] tez popularne, ale będzie pasowała do nazwiska i podoba się nam obojgu.

Tak mi się marzy 30 tydzień, żeby poprosić męża o złożenie łóżeczka, żeby wszystko poprać, poprasować, przygotować dla maleństwa to już będzie taki cudowny dla nas wszystkich okres ajjjj już nogami z radości przebieram na ten czas.

Na święta w tym roku zamiast serniczkow, bigosikow, moich najlepszych na świecie krokiecikow będę przygotowywać wyprawkę dla maleństwa i to będą najpiękniejsze przygotowania naszej rodzinki. Proszę uśpić mnie na te parę tygodni o obudzić w stosownym czasie;-)

Wiecie jaki świetny pomysł podsunęli nam znajomi, gdy rodziło im się drugie dziecko i wrócili z małym ze szpitala do domu to wręczyli swojej 3letniej córeczce prezencik od braciszka. Uważam że to jest świetny pomysł, bo te starsze dzieci mogą różnie znosić przyjście na świat malucha, a tak mały umilacz na powitanie:-)

@Kleo83 super pomysl z tym prezentem. Moja corka teraz bardzo czeka na braciszka i sie cieszy ale przy placzu dziecka entuzjazm moze jej opasc. Czeka na brata bo brata stracila.

Ja mieszkam w nowo wybudowanym domu i jedynym pokojem bez paneli i niepomalowany jest pokoj malego. Nie potrafiłam go zrobic to mial byc pokoj Krzysia. Czekam jak Wy do grudnia i wtedy bedziemy go robic. Tez juz nie moge sie doczekac. Panele malowanie mebelki. Kupilam juz piekny material mietowy na zasłony uszyjemy. Zamowilam pufy takie okragle robione na szydelku. Lozeczko itp mam po corce. Kupie szafe. Piekne to będzie.

Zapomnialam dodac. 2 noc przespana. Co prawda spie na kanapie by nie chodzic po schodach ale boli nie bylo. Wydaje mi sie ze przeforsowalam szyjke stad byly bole. 1 dzień kilka godzin na glukozie a na drugi dzien wizyta u lekarza i usg dopochwowe.

reklama
Zapomnialam dodac. 2 noc przespana. Co prawda spie na kanapie by nie chodzic po schodach ale boli nie bylo. Wydaje mi sie ze przeforsowalam szyjke stad byly bole. 1 dzień kilka godzin na glukozie a na drugi dzien wizyta u lekarza i usg dopochwowe.
To super cieszę się:-) Ja też już niby nie mam skurczy, jeszcze tylko nie wiem co z moja szyjka, ale mam nadzieję że nie skrocila się. Może będzie nadzieja na pessar. I moje samopoczucie znacznie się poprawiło.

Do góry