reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

@Oczekujaca123 te wspaniałości sa wynikiem wysokiego progesteronu. Mnie pomaga tylko easy.
@Emilly30 czekamy zatem na wyniki posiewu. Duze ilosci magnezu i progesteronu.

Ja od kilku dni odczuwam kłucie w szyjce ale niby jest ok.
Nic mi tu cholewka nie dają.

reklama
@Zzzzzz ma racje. Duphaston i luteina bardzo zle wplywaja na jelita i watrobe..sa dlugo i ciężko trawione. Watroba przez hormony niezle dostaje w dupe.

Mnie dziewczyny przed chwila bolal brzuch. Trwalo to 2.5 godz..torba spakowana do szpitala w razie w. Jak w nocy znowu bedzie zle juz chyba pojade do szpitala.

Ej nie wiem jak to jest ze Zuzka ma ostatnio raz w tyg taki dzien ze sie rusza i mnie turbuje/taranuje. Czuje jakby mnie ktos kroil od środka. Ostatnio wlasnie mnie tak rozpieralo caly dzień i poszlam wcześniej spac i oczywiście nie zmrużyłam oka. Tak mnie od srodka rozpieralo. 2 tablety spasmoliny nic nie dały. Chciałam jechać na IP ale moj mąż majaczył bo mial gorączkę. Zasnęłam o 3 skulona w kulkę... Nie wiem czy to były skurcze. Jedno jest pewne musze zaczac brac hydroksyzyne.

Ej nie wiem jak to jest ze Zuzka ma ostatnio raz w tyg taki dzien ze sie rusza i mnie turbuje/taranuje. Czuje jakby mnie ktos kroil od środka. Ostatnio wlasnie mnie tak rozpieralo caly dzień i poszlam wcześniej spac i oczywiście nie zmrużyłam oka. Tak mnie od srodka rozpieralo. 2 tablety spasmoliny nic nie dały. Chciałam jechać na IP ale moj mąż majaczył bo mial gorączkę. Zasnęłam o 3 skulona w kulkę... Nie wiem czy to były skurcze. Jedno jest pewne musze zaczac brac hydroksyzyne.
No mam nadzieje, ze to progesteron i kapusta biała w golabkach na obiad... i potem zjadlam.surowke z bialej kapusty bo mialam smaka... a osttanio same mdlosci wiec raczej mi nic nie smakuje..ogolnie nie mam problemu ze wzdeciami, miewam tyllo gazy ale dzos az brzuch boli i juz nie wiem.od czego... mam nadzieje, ze dotrwam do piatkowej wizyty i bedzie ok... ze to tylko wzdecia i gazy o nic poza tym. Chociaż te drzenie miesni w roznych miejscach mimo magnezu mnie troche martwi ;(

No mam nadzieje, ze to progesteron i kapusta biała w golabkach na obiad... i potem zjadlam.surowke z bialej kapusty bo mialam smaka... a osttanio same mdlosci wiec raczej mi nic nie smakuje..ogolnie nie mam problemu ze wzdeciami, miewam tyllo gazy ale dzos az brzuch boli i juz nie wiem.od czego... mam nadzieje, ze dotrwam do piatkowej wizyty i bedzie ok... ze to tylko wzdecia i gazy o nic poza tym. Chociaż te drzenie miesni w roznych miejscach mimo magnezu mnie troche martwi ;(
Ja pomimo tego że magnez przyjmuje codziennie od 8 tyg to i tak mam drżenie powiek i mięśni. Dziś jestem lekko w szoku bo nawet mi się brzuch bardzo nie spina. Fakt faktem poczulam ze dwa razy ukucie w pochwie ale uporczywych twardnień nie mam. W wczoraj myślałam już że będę rodzić. Chyba im bliżej porodu tym lepiej mi się robi, jeszcze się okaże że będą musieli wywoływać :D dziś 38+2

Ja pomimo tego że magnez przyjmuje codziennie od 8 tyg to i tak mam drżenie powiek i mięśni. Dziś jestem lekko w szoku bo nawet mi się brzuch bardzo nie spina. Fakt faktem poczulam ze dwa razy ukucie w pochwie ale uporczywych twardnień nie mam. W wczoraj myślałam już że będę rodzić. Chyba im bliżej porodu tym lepiej mi się robi, jeszcze się okaże że będą musieli wywoływać :D dziś 38+2
Tylko ja te drzenie, pojedyncze spięcie to mam raz w ręce raz w nodze czasem w posladku a czasem w wargach sromowych. I nie wiem czy to bezpieczne ;/
Ile bralas.magnezu ?
Ja biore teraz 2x2 tabletki maglek b6 czyli mleczanu, ktory teoretycznie jest najlepiej przyswajalny.. do tego biore potas

reklama
Tylko ja te drzenie, pojedyncze spięcie to mam raz w ręce raz w nodze czasem w posladku a czasem w wargach sromowych. I nie wiem czy to bezpieczne ;/
Ile bralas.magnezu ?
Ja biore teraz 2x2 tabletki maglek b6 czyli mleczanu, ktory teoretycznie jest najlepiej przyswajalny.. do tego biore potas
Od 30tc do 36 bralam po tabletce dwa razy dziennie a teraz biore jeden dziennie magne b6

Do góry