Dziś byłam u mojej położnej ze szkoły rodzenia, cudowna kobieta. Ona mi powiedziała, że takie bóle z różnych stron w różnych miejscach, nie koniecznie muszą przypominać miesiączkowe to mogą być skurcze. Ja dziś chyba pójdę do szpitala, chce tylko zobaczyć się ze swoim synkiem jak wróci z przedszkola i zgłoszę się na IPA czujecie te bóle po lewej badz prawej stronie w dole brzucha? Ja mam takie mocne bóle i jak dotkne tego miejsca to brzuch twardnieje (jakaś czesc) i czuje jaku byla nadwyrezona.
Później inny bol to kiedy chce mi sie siusiac taki tez w dole.
Kolejny bol to po siusianiu.
Wczoraj wstalam do siusiania i z ciekawości dotknęła brzucha i byl twardy. Nie wiem czy wasze brzuchy tez sa twarde jak stoie?
Później kolejny bol to takie tlenie to nie do konca bol ale czuje podbrzusze moze jak na okres ale on nie jest taki ze lapie i puszcza tylko tli się tak z 3 h.
Kolejny bol to rozpieranie w podbrzuszu w nocy. Kolejny to klucia po boku i w pochwie. Ktoe z nich sa skurczami. Oszaleje w tej ciąży. Jak w pon będzie lepiej to biorę relanium.
reklama
Zzzzzz
Fanka BB :)
@Kleo83 idz idz bo inaczej oszalejesz od analizy. Ja wizytę mam w pon. Te bóle trwają mojed od12 tyg. Dzis bylam na prenatalnych i szyjka zamknięta a pessar sprawia ze glowka dziecka nie schodzi nisko. Bedzie dziewoja teraz tylko do pon wytrzymać.
Ja skurcze pamietam tak z poprzedniej ciąży:
Jak kolka przez którą nie moglam chodzić. Mniej więcej na wysokości pępka
Bol pojawiał sie raz z lewej raz z prawej strony z biegiem czasu byl intensywniejszy i częstszy aż zaczela się akcja porodowa
Bol pojawiał sie raz z lewej raz z prawej strony z biegiem czasu byl intensywniejszy i częstszy aż zaczela się akcja porodowa
Gratuluję córeczki, u nas chłopiec:-*@Kleo83 idz idz bo inaczej oszalejesz od analizy. Ja wizytę mam w pon. Te bóle trwają mojed od12 tyg. Dzis bylam na prenatalnych i szyjka zamknięta a pessar sprawia ze glowka dziecka nie schodzi nisko. Bedzie dziewoja teraz tylko do pon wytrzymać.
BaskaW
ForgetMeeNot
Robili Ci ktg na tasmach?? Mi tylko sonda i to czasami ciezko bylo im znalezc tetno. A moj lekarz gin ma u siebie ktg i robi pacjentkom i mowil ze dopiero po 26 tc sie robi jak go zapytalam. W spzitalu tez dziewczynom robili ktg a mi tylko odsluch.
Tak, KTG na dwóch taśmach. Ok 20 minut lezalam z tymi taśmami i serduszko biło ciagle. Położna mówiła, ze zazwyczaj robią później, ale lekarz zlecił.
ForgetMeeNot
Dziś byłam u mojej położnej ze szkoły rodzenia, cudowna kobieta. Ona mi powiedziała, że takie bóle z różnych stron w różnych miejscach, nie koniecznie muszą przypominać miesiączkowe to mogą być skurcze. Ja dziś chyba pójdę do szpitala, chce tylko zobaczyć się ze swoim synkiem jak wróci z przedszkola i zgłoszę się na IP
Jak Cię to niepokoi j czujesz, ze nie jest ok to pewnie, ze idź. Sama wiesz najlepiej. Nie ma sensu ryzykować.
Dziewczyny, a czy po założeniu pessara bolał i spinał Wam się brzuch? Zastanawiam się na ile ten pessar jest tak naprawdę skuteczny. Wizytę mam dopiero we wtorek [emoji853]
Zzzzzz
Jak Cię to niepokoi j czujesz, ze nie jest ok to pewnie, ze idź. Sama wiesz najlepiej. Nie ma sensu ryzykować.
Dziewczyny, a czy po założeniu pessara bolał i spinał Wam się brzuch? Zastanawiam się na ile ten pessar jest tak naprawdę skuteczny. Wizytę mam dopiero we wtorek [emoji853]
Tak jak pisalam że u mnie masa czasu minela zanim przesłałam go czuć. A brzuch boli
BaskaW
To masz jakas infekcje i ona moze powodowac problem z szyjka. Ja kak trafilam do szpitala na szew to mialam 10.5 crp mimo ze wymaz czyste. Po antybiotykach crp 5Mam podwyższone crp 7,62 a norma do 5. Mam nadzieję, że to jest powodem moich skurczy, to jest moja nadzieja.
reklama
Podziel się: