reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Hej dziewczyny. Mnie dzisiaj w nocy po 2 obudzily skurcze. Brzuch sie mapinal i bolal jak na miesiaczke. Czulam tez szyjke. Pewnie znowu tak zaragowala po usg dopochwowym. Ja juz nie wiem w dzien jest super nic sie nie dzieje a w nocy takie rzeczy.
Ja noc wyjątkowo przespałam po moim wczorajszym trudnym dniu. Zaraz idę do laboratorium zrobic badania. Znowu czuję ból który mnie lapie i puszcza, nie wiem czy to skurcze

reklama
Ja noc wyjątkowo przespałam po moim wczorajszym trudnym dniu. Zaraz idę do laboratorium zrobic badania. Znowu czuję ból który mnie lapie i puszcza, nie wiem czy to skurcze
Czy to jest delikatny bol jak na miesiaczke?? Mnie tak bolalo. Wxielam nospe i przeszło. Wydaje mi sie ze juz to tak bedzie wyglądało. Z tego co widze na necie to laski przy passerach i szwach caly czas wyciszaly skurcze.

Dziewczyny skurcze to twardnienie brzucha i bol jak na miesiaczke. Bol jest slaby i pozneij narasta. Skurcz jest trwa za chwile przestaje i znowu boli.

Własnie mnie ciagle boli coś w brzuchu albo jest napiety, kto to wie czy to sa skurcze...

Mam tak samo. Wczoraj aż się przestraszyłam. Szczególnie wieczorami się nasila. Wczoraj ból jak na @ był dość silny mimo nospy, luteiny, dopiero pl scopolanie delikatnie ulżyło, ale i tak mnie to martwi. Przed pessarem aż tak nie było, no ale szyjka była dluzsza. Czasem naprawdę mam już dosc. Wykończę się do lutego. Kazdy dzień to strach czy nie zacznę rodzic

Dziękuję bardzo za wyjaśnienie czym jest skurcz, cenna informacja, proszę doprecyzujcie mi Dziewczyny jednak czy takie bóle jak na miesiączka, ale raczej ten ból jest taki stały w sensie że utrzymuje sie np 3 godziny i nie mam tak że boli i za chwilę puszcza, tylko tak jednostajnie boli. To też skurcze? Jestem w 19 tc

Dziewczyny skurcze to twardnienie brzucha i bol jak na miesiaczke. Bol jest slaby i pozneij narasta. Skurcz jest trwa za chwile przestaje i znowu boli.[/QUOTE
To nie jest ból jak na miesiączkę, inaczej boli, ale jest to jeden rodzaj bólu łapie mnie i puszcza i to się powtarza po kilka razy dość systematycznie i regularnie. Teraz ten ból łapie mnie w podbrzuszu. Mam nadzieję, że to nie skurcze. Jutro mam mieć prawdopodobnie założony pessar.

reklama
Dziękuję bardzo za wyjaśnienie czym jest skurcz, cenna informacja, proszę doprecyzujcie mi Dziewczyny jednak czy takie bóle jak na miesiączka, ale raczej ten ból jest taki stały w sensie że utrzymuje sie np 3 godziny i nie mam tak że boli i za chwilę puszcza, tylko tak jednostajnie boli. To też skurcze? Jestem w 19 tc
Tez sie zastanawiam... ja dopiero 6tc a bole brzucha/ podbrzusza trwaja caly czas. W nocy spokojnie spie. A w ciągu dnia podbrzusze boli ... mimo luteiny i duphastonu w duzych dawkach... ;/

Do góry