reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Powodzenia. Pisz jak cos bedziesz wiedziala. Daja Ci kroplowke magnezowa i nospe? Badaja? Badz czujna.

Krew pobrali mi wczoraj. Dzisiaj posiew i analiza moczu, jeszcze wymaz mam mieć. Kroplówki nie dawali. Mam nospe, scopolan i luteinę dodatkowo. Byłabym bardziej spokojna gdyby Maleńka była trochę starsza. Dzisiaj 24+5. Jutro na oddziale będzie mój lekarz prowadzący ciąże wiec może więcej się dowiem. A Ty który masz tydzień bo gdzieś mi to uciekło

Ostatnia edycja:
reklama
Kurde dziewczyny tak ciezko jest wykryc szyjke. Super ze zaregowalyscie na czas. Ja z tym pessarem czuję się ciut bezpiecznie ale lekarka powiedziala ze jak tak dalej bedzie mnie bolec brzuch to sciagamy pessar i do szpitala do konca ciąży. Po jej slowach jakby mniej boli :p

Ja gdyby nie ta nieszczęsna galaretka, która skojarzyła mi się z czopem to nie byłabym taka czujna. Nie jestem raczej panikara ale to nie wydało mi się normalne i jeszcze ten ból pleców w krzyżu.
@BaskaW to Twoje Maleństwo jest zaledwie o tydzień młodsze od mojego. Ja ty byłabym spokojniejsza gdyby to był chociaż 28/29 tc, a tak to wazy zaledwie 837 gram

My czekamy na wyniki i badania jutro. Jak bedzie dobrze to do domku. Pani doktor mówiła ze moge chodzic ale prowadzic tryb oszczedny i duzo odpoczywać i nie dziwgac. To juz lepsze niz lezenie plackiem 24 godz. Jestem pozytywnie nastawiona teraz tylko by posiewy byly dobre.

Dziewczyny zostaje jeszcze w szpitalu. By wybrac antybiotyki. Moze i to dobrze tu jest tak dobrze pod wzgledem opieki. Czuje sie bezpiecznie.

Pytanie do osob które maja szew/ passer. Czy Wam tez dalej stawia sie i twardnieje brzuch jak chodzicie?? Ja wstane tylko do Wc i od razu robi sie twardy. Masakra ile jeszcze.

reklama
Do góry