reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Teraz jeszcze nic nie mówili. Jak na razie przez weekend zostaje bo trzymaja po szwie a do tego czekaja na wyniki z posiewow. Chlamydia juz wykluczona. Ale wczoraj bylo crp 10 wiec cos sie dzialo i to pewnie skrocilo szyjke. Czyli powtorka z 2017.

Do toalety wstaje juz dzisiaj. I krwawienie jakies jest.

Krwawienie u mnie tez było przez kilka dni.. po tygodniu juz wszystko wróci do normy jakby tego zabiegu wcale nie było [emoji6]
Dasz radę!

reklama
@Kleo83 przede wszystkim spóźnione 100 lat!
3mam kciuki za dzisiejsze połówkowe :) daj znac co i jak.
Ja mam prenatalne w 22+2 więc jeszcze niecale 2 tyg. Bleh tyle czekania
U mnie na połówkowych wszystko ok, dzidziuś, a właściwie jak się dowiedziałam to synuś jest zdrowy:-D Z szyjka narazie nic się nie dzieje, najpierw skróciła się do 27mm, potem wróciła do 33mm i na szczęście tak zostalo:-) A te moje bóle brzucha to chyba taki urok mojej ciąży, na dziecko lekarza mówi, że bynajmniej do tej pory nie ma wpływu bo wszystko jest dobrze. I łożysko ok i pępowina. To mój najpiękniejszy prezent z okazji wczorajszych urodzin:-) Ale mam nadal się oszczędzać i leżeć jak najwięcej.

@Tusinka chodzilas przy szwie czy nie?? Na jaka szyjke mialas zakladany?

Szew założony na szyjkę 1,9 cm i z wewnętrznym rozwarciem 0,5 cm w 19 tyg ciąży.
Na początku tylko leżałam. Po kilku tygodniach gdy szew wciąż trzymał 2,5 cm chodziłam więcej, jednak nie wykonywałam żadnych prac, nic nie dźwigałam i nie chodziłam po schodach.
Szew trzymał te 2,5 cm do 34 tygodnia wtedy zaczęła sie powoli skracać. W dniu ściągnięcia szwu szyjka miała 1,6 cm i urodziłam 5 dni pózniej w 37+4.

Hej dziewczyny. U mnie super. Jestem bardzo zadowolona z opieki i szycia. Dzisaj juz nic nie boli iod samego zabiegu wstaje sama do toalety .Moze w poniedzialek do domu. Zalezy od wynikow posiewu itp.

reklama
Do góry