reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Teraz jeszcze nic nie mówili. Jak na razie przez weekend zostaje bo trzymaja po szwie a do tego czekaja na wyniki z posiewow. Chlamydia juz wykluczona. Ale wczoraj bylo crp 10 wiec cos sie dzialo i to pewnie skrocilo szyjke. Czyli powtorka z 2017.

Do toalety wstaje juz dzisiaj. I krwawienie jakies jest.

Krwawienie u mnie tez było przez kilka dni.. po tygodniu juz wszystko wróci do normy jakby tego zabiegu wcale nie było [emoji6]
Dasz radę!

reklama
@Kleo83 przede wszystkim spóźnione 100 lat!
3mam kciuki za dzisiejsze połówkowe :) daj znac co i jak.
Ja mam prenatalne w 22+2 więc jeszcze niecale 2 tyg. Bleh tyle czekania
U mnie na połówkowych wszystko ok, dzidziuś, a właściwie jak się dowiedziałam to synuś jest zdrowy:-D Z szyjka narazie nic się nie dzieje, najpierw skróciła się do 27mm, potem wróciła do 33mm i na szczęście tak zostalo:-) A te moje bóle brzucha to chyba taki urok mojej ciąży, na dziecko lekarza mówi, że bynajmniej do tej pory nie ma wpływu bo wszystko jest dobrze. I łożysko ok i pępowina. To mój najpiękniejszy prezent z okazji wczorajszych urodzin:-) Ale mam nadal się oszczędzać i leżeć jak najwięcej.

@Tusinka chodzilas przy szwie czy nie?? Na jaka szyjke mialas zakladany?

Szew założony na szyjkę 1,9 cm i z wewnętrznym rozwarciem 0,5 cm w 19 tyg ciąży.
Na początku tylko leżałam. Po kilku tygodniach gdy szew wciąż trzymał 2,5 cm chodziłam więcej, jednak nie wykonywałam żadnych prac, nic nie dźwigałam i nie chodziłam po schodach.
Szew trzymał te 2,5 cm do 34 tygodnia wtedy zaczęła sie powoli skracać. W dniu ściągnięcia szwu szyjka miała 1,6 cm i urodziłam 5 dni pózniej w 37+4.

Hej dziewczyny. U mnie super. Jestem bardzo zadowolona z opieki i szycia. Dzisaj juz nic nie boli iod samego zabiegu wstaje sama do toalety .Moze w poniedzialek do domu. Zalezy od wynikow posiewu itp.

reklama
Do góry