reklama
Hej. Miałam założony pessar i miałam dokładnie tak jak Ty, w dalszym ciągu cały czas twardnial mi brzuch przy wstawaniu i chodzeniu. Moja lekarka tłumaczyła to tak że macica to tez mięsień i po tym jak w ciąży kobieta cały czas leży to odzwyczaja się ona od ruchu i potem każde podniesienie się z łóżka kończy się skurczem (dlatego cześć lekarzy odchodzi od reżimu łóżkowego przy skracającej się szyjce na rzecz oszczędzania się i dużej ilości odpoczynku ale nie ciągle leżenie- np. Mamaginekolog o tym pisała). Co lekarz to inna opinia. Były na tym forum dziewczyny np. z 1,2cm szyjka które nie leżały tylko oszczędzały się, nie miały pessar ów ani szwów i tez donosiły ciążę, wiec roznie to jest, są różne szkoły. Ale z Twoją historią nie dziwie się nakazowi leżenia. Trzymam kciuki żeby wszystko było okPytanie do osob które maja szew/ passer. Czy Wam tez dalej stawia sie i twardnieje brzuch jak chodzicie?? Ja wstane tylko do Wc i od razu robi sie twardy. Masakra ile jeszcze.
Zzzzzz
Fanka BB :)
Nie wtedy nie twardnieje ale mam takie uczic jakbt coś spadalo na podbrzusze. Czasem boli ale brzuch miękkiA jak chodzisz? Bo ja jak leze to nie ale wystarczy pojsc do wc i juz twardy. Właśnie poprosilam o kroplowke.
BaskaW
Hej laski zostaje jeszcze w szpitalu min do piatku. Po wczorajszej prosbie o kroplowke lekarz postanowil ze jeszcze w dni bede na kroplowce a później w czwartek przejdziemy na tabletki i zobaczymy jak zaraguje. I jak bedzie git to w piatek do domu.
ForgetMeeNot
A ja najwcześniej w poniedziałek wyjdę lub później. Przed chwila mialm usg i szyjka nie drgnęła nawet o milimetr..
Zzzzzz
Masz juz pessar?A ja najwcześniej w poniedziałek wyjdę lub później. Przed chwila mialm usg i szyjka nie drgnęła nawet o milimetr..
BaskaW
Tak chodzi o kroplowke magnezowa. Wczoraj byl 1 dzien bez kroplowki i wieczorem twardnial mi brzuch wiec poprosilam o nia. I stad decyzja lekarza ze jak sie jeszcze stawia to zostaje w szpitalu. Troche mi przykro bo corka ma jutro urodziny. A i dodam ze crp spadlo z 10 do 5.5 wiec jakas infekcje mialam. A posiewy wszystkie wyszly czysto.
BaskaW
To jakie decyzję lekarzy? Cos Ci zaloza? Cos dostajesz?A ja najwcześniej w poniedziałek wyjdę lub później. Przed chwila mialm usg i szyjka nie drgnęła nawet o milimetr..
reklama
Pauliska757
Super że Ci się wyniki polepszyły. Lepiej być troszke duzej pod opieką lekarzy. Trzymam kciuki zeby wszystko bylo dobrzeTak chodzi o kroplowke magnezowa. Wczoraj byl 1 dzien bez kroplowki i wieczorem twardnial mi brzuch wiec poprosilam o nia. I stad decyzja lekarza ze jak sie jeszcze stawia to zostaje w szpitalu. Troche mi przykro bo corka ma jutro urodziny. A i dodam ze crp spadlo z 10 do 5.5 wiec jakas infekcje mialam. A posiewy wszystkie wyszly czysto.
Podziel się: