reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Pytanie do osob które maja szew/ passer. Czy Wam tez dalej stawia sie i twardnieje brzuch jak chodzicie?? Ja wstane tylko do Wc i od razu robi sie twardy. Masakra ile jeszcze.
Hej. Miałam założony pessar i miałam dokładnie tak jak Ty, w dalszym ciągu cały czas twardnial mi brzuch przy wstawaniu i chodzeniu. Moja lekarka tłumaczyła to tak że macica to tez mięsień i po tym jak w ciąży kobieta cały czas leży to odzwyczaja się ona od ruchu i potem każde podniesienie się z łóżka kończy się skurczem (dlatego cześć lekarzy odchodzi od reżimu łóżkowego przy skracającej się szyjce na rzecz oszczędzania się i dużej ilości odpoczynku ale nie ciągle leżenie- np. Mamaginekolog o tym pisała). Co lekarz to inna opinia. Były na tym forum dziewczyny np. z 1,2cm szyjka które nie leżały tylko oszczędzały się, nie miały pessar ów ani szwów i tez donosiły ciążę, wiec roznie to jest, są różne szkoły. Ale z Twoją historią nie dziwie się nakazowi leżenia. Trzymam kciuki żeby wszystko było ok ;)

Hej laski:) zostaje jeszcze w szpitalu min do piatku. Po wczorajszej prosbie o kroplowke lekarz postanowil ze jeszcze w dni bede na kroplowce a później w czwartek przejdziemy na tabletki i zobaczymy jak zaraguje. I jak bedzie git to w piatek do domu.

Tak chodzi o kroplowke magnezowa. Wczoraj byl 1 dzien bez kroplowki i wieczorem twardnial mi brzuch wiec poprosilam o nia. I stad decyzja lekarza ze jak sie jeszcze stawia to zostaje w szpitalu. Troche mi przykro bo corka ma jutro urodziny. A i dodam ze crp spadlo z 10 do 5.5 wiec jakas infekcje mialam. A posiewy wszystkie wyszly czysto.

reklama
Tak chodzi o kroplowke magnezowa. Wczoraj byl 1 dzien bez kroplowki i wieczorem twardnial mi brzuch wiec poprosilam o nia. I stad decyzja lekarza ze jak sie jeszcze stawia to zostaje w szpitalu. Troche mi przykro bo corka ma jutro urodziny. A i dodam ze crp spadlo z 10 do 5.5 wiec jakas infekcje mialam. A posiewy wszystkie wyszly czysto.
Super że Ci się wyniki polepszyły. Lepiej być troszke duzej pod opieką lekarzy. Trzymam kciuki zeby wszystko bylo dobrze :)

Do góry