Zzzzzz
Fanka BB :)
Jak brzuchol?Dziewczyny mnie teraz tez zaczyna mocno pobolewac w pachwinach chyba mocno sie cos rozciaga.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Jak brzuchol?Dziewczyny mnie teraz tez zaczyna mocno pobolewac w pachwinach chyba mocno sie cos rozciaga.
Ja juz prenatalne mialam na ostatniej wizycie lekarz zrobil..na szczescie nigdzie nie musze jezdzic on ma uprawnienia. Bylo to w 19+7 tc. Ja tez na wieczór cierpie na okropne wzdecia..pomaga tylko puszczenie gazu a jak sie nie uda to cierpie niemilosiernie. Mi mama mowila ze czytala ze najgorsze dla dziecka to jest to ze sie nie ruszamy a co za tym idzie brak kolysania - zaburzenia ruchu.Czytałam o rozwoju dzieci w brzuchu matek lezacych. Nasze maluchy mają trudniej, więc ponoc trzeba je jakos aktywizować. Puszczać muzyke, spiewac, mówić do nich... Po prenatalnych mam zamiar zamówić pozytywke.
Mnie mega co noc bola jelita, pachwiny się jeszcze nie zdążyły.
@BaskaW kiedy prenatalne?
To super, ze masz z glowyJa juz prenatalne mialam na ostatniej wizycie lekarz zrobil..na szczescie nigdzie nie musze jezdzic on ma uprawnienia. Bylo to w 19+7 tc. Ja tez na wieczór cierpie na okropne wzdecia..pomaga tylko puszczenie gazu a jak sie nie uda to cierpie niemilosiernie. Mi mama mowila ze czytala ze najgorsze dla dziecka to jest to ze sie nie ruszamy a co za tym idzie brak kolysania - zaburzenia ruchu.
A widzisz to moze jeszcze ponosisz troche dzieciaczka [emoji6] ja miałam twardnienia takie bóle podbrzusza przez ostatnie dwa tygodnie ciąży które zapisywały sie na ktg..
Urodziłam 37+4, córeczka zdrowa, 10 pkt, wypisali nas po trzeciej dobie do domku.
Także możesz być juz spokojna [emoji4] powodzenia
W ciąży nie robi sie Crp, bo i tak nie wyjdzie wiarygodnie, ja chciałam też zrobic i tak mi powiedziano w laboratorium:-)Wybierz się rano do laboratorium zrobić morfologie, crp i badanie moczu. Nie kosztuje to dużo a lekarz będzie przynajmniej wiedział czy to nie infekcja. Gratuluję i powodzenia
Ja puszczam muzykę relaksacyjna z telefonu:-)Czytałam o rozwoju dzieci w brzuchu matek lezacych. Nasze maluchy mają trudniej, więc ponoc trzeba je jakos aktywizować. Puszczać muzyke, spiewac, mówić do nich... Po prenatalnych mam zamiar zamówić pozytywke.
Mnie mega co noc bola jelita, pachwiny się jeszcze nie zdążyły.
@BaskaW kiedy prenatalne?
Mój lekarz zleca crp na każdą wizyteW ciąży nie robi sie Crp, bo i tak nie wyjdzie wiarygodnie, ja chciałam też zrobic i tak mi powiedziano w laboratorium:-)