reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Ja biore luteine 2x1. Duphostan bralam 3x1. Od dzisiaj duphostan 2x1 lekarz kazal znizyc.

Mialas toksoplazmoze?? Moaj koleżanka miala przez nia rozwarcie w 5 mscu 5cm.
Hej ;) tak sobie podczytuje...
Aż mi się przypomnialo jak ja miałam ściągany szew i też mnie wszyscy straszyli, że tylko szew ściągna to pewnie od razu urodze [emoji12] Taaa... z rozwarciem chodziłam przez 2 kolejne tygodnie, wytrzymałam do planowanej cc w 39t2d :)

Powodzenia:)[/QUOT
Lovi a przypomnij jak to było u ciebie w pierwszej ciąży że zdecydowano się na założeniu szwu profilaktyczne go w kolejnej ciąży? W którym tyg miałaś założony?

reklama
Kasiula- urodziłam córeczkę w 24tc z pierwszej ciąży. W drugiej ciazy 16 tc miałam założony szewek

Jeżeli mogę dodać coś od siebie, róbcie wymazy szyjki macicy nawet co miesiąc, u mnie bodajże przez infekcje szyjka się skrocila. A wiem, że lekarze nie zawsze o tym pamiętają:)

Kasiula- urodziłam córeczkę w 24tc z pierwszej ciąży. W drugiej ciazy 16 tc miałam założony szewek

Jeżeli mogę dodać coś od siebie, róbcie wymazy szyjki macicy nawet co miesiąc, u mnie bodajże przez infekcje szyjka się skrocila. A wiem, że lekarze nie zawsze o tym pamiętają:)

Można to zrobić na własna rękę?

Dobra, pojutrze gin i chyba faktycznie zdecyduje sie na szew. Caly czas mam dyskomfort lewej strony pochwy ciężko mi to opisać. Przez 3 dni klucia później prady a dzis cos ala cierpniecie.
A Was nie straszyli przed szwem ze moga pojawic sie skurcze i ze moze pęknąć worek? Jak to wyglada po zabiegu krwalilyscie?

To tak jak ja w poprzedniej ciąży urodziłam. Synka w 25t 10dni przed porodem. Byłam u lekarza i niby było wszytsko dobrze tylko że mój lekarz badał tylko palcami usg dopochwowe wogole I wogole jej nie mierzyl Teraz mam mieć założony szew profilaktycznie. Powiedz jak wyglądała u ciebie ciąża że szwem w którym tyg urodziłas jakie leki brałas itp

reklama
Ja teraz robila wymaz z pochwy czekam na wyniki do poniedziałku. Ja na wypisie ze szpitala mam ze porod spowodowany infekcja teraz tez podejrzewam ze cos mi dolega i infekcja mogla zmiekczyc szyjke.

Do góry