reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Ja biore luteine 2x1. Duphostan bralam 3x1. Od dzisiaj duphostan 2x1 lekarz kazal znizyc.

Mialas toksoplazmoze?? Moaj koleżanka miala przez nia rozwarcie w 5 mscu 5cm.
Hej ;) tak sobie podczytuje...
Aż mi się przypomnialo jak ja miałam ściągany szew i też mnie wszyscy straszyli, że tylko szew ściągna to pewnie od razu urodze [emoji12] Taaa... z rozwarciem chodziłam przez 2 kolejne tygodnie, wytrzymałam do planowanej cc w 39t2d :)

Powodzenia:)[/QUOT
Lovi a przypomnij jak to było u ciebie w pierwszej ciąży że zdecydowano się na założeniu szwu profilaktyczne go w kolejnej ciąży? W którym tyg miałaś założony?

reklama
Kasiula- urodziłam córeczkę w 24tc z pierwszej ciąży. W drugiej ciazy 16 tc miałam założony szewek

Jeżeli mogę dodać coś od siebie, róbcie wymazy szyjki macicy nawet co miesiąc, u mnie bodajże przez infekcje szyjka się skrocila. A wiem, że lekarze nie zawsze o tym pamiętają:)

Kasiula- urodziłam córeczkę w 24tc z pierwszej ciąży. W drugiej ciazy 16 tc miałam założony szewek

Jeżeli mogę dodać coś od siebie, róbcie wymazy szyjki macicy nawet co miesiąc, u mnie bodajże przez infekcje szyjka się skrocila. A wiem, że lekarze nie zawsze o tym pamiętają:)

Można to zrobić na własna rękę?

Dobra, pojutrze gin i chyba faktycznie zdecyduje sie na szew. Caly czas mam dyskomfort lewej strony pochwy ciężko mi to opisać. Przez 3 dni klucia później prady a dzis cos ala cierpniecie.
A Was nie straszyli przed szwem ze moga pojawic sie skurcze i ze moze pęknąć worek? Jak to wyglada po zabiegu krwalilyscie?

To tak jak ja w poprzedniej ciąży urodziłam. Synka w 25t 10dni przed porodem. Byłam u lekarza i niby było wszytsko dobrze tylko że mój lekarz badał tylko palcami usg dopochwowe wogole I wogole jej nie mierzyl Teraz mam mieć założony szew profilaktycznie. Powiedz jak wyglądała u ciebie ciąża że szwem w którym tyg urodziłas jakie leki brałas itp

reklama
Ja teraz robila wymaz z pochwy czekam na wyniki do poniedziałku. Ja na wypisie ze szpitala mam ze porod spowodowany infekcja teraz tez podejrzewam ze cos mi dolega i infekcja mogla zmiekczyc szyjke.

Do góry