reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
A ja juz w szpitalu dziewczyny.. szew jeszcze mam, jutro rano czyli ostatniego dnia 37 tygodnia mam mieć ściągany. Szyjka sie skróciła, rozwiera od środka, główka na kości ogonowej a do tego zapisały mi sie 3 skurcze na ktg.. lekarz twierdzi ze raczej wyjdę juz razem z dzieciaczkiem..
Hej ;) tak sobie podczytuje...
Aż mi się przypomnialo jak ja miałam ściągany szew i też mnie wszyscy straszyli, że tylko szew ściągna to pewnie od razu urodze [emoji12] Taaa... z rozwarciem chodziłam przez 2 kolejne tygodnie, wytrzymałam do planowanej cc w 39t2d :)

Powodzenia:)

No własnie co lekarz to opinia. Ja mam pessar założony, chociaż jak byłam w szpitalu to jeden z lekarzy twierdził, że pessar nic nie daje. Mi się jednak wydaję, że daje. Przynajmniej mi daję poczucie bezpieczeństwa :) Moja lekarka twierdzi, że wcale nie trzeba leżeć jak ma się pessar. Ja mam pozwolenia na spacery. Mam tylko nie nosić ciężkich rzeczy, ale tak na prawdę to dotyczy wszystkich kobie w ciąży.

W tym roku moja notariuszka urodziła i doniosila ciąże na pessarze. Miała założony od 16 tyg. Pracowała do końca, dosłownie. 3 dni przed porodem skończyła pracować a rodziła w 39 tyg.,, także w ogóle nie leżała. To była jej druga ciąża. Ja natomiast znając siebie pewnie prowadziłaby leżakujących tryb życia. Bałabym się ryzykować

Hej ;) tak sobie podczytuje...
Aż mi się przypomnialo jak ja miałam ściągany szew i też mnie wszyscy straszyli, że tylko szew ściągna to pewnie od razu urodze [emoji12] Taaa... z rozwarciem chodziłam przez 2 kolejne tygodnie, wytrzymałam do planowanej cc w 39t2d :)

Powodzenia:)

A powiedz Kochana czy oszczędzałaś sie w tym czasie ? Szew zdjęty wczoraj, rozwarcie na palec, skurcze jakieś są na ktg ale to nie to, podbrzusze pobolewa szczególnie jak chodzę..
Jestem jeszcze w szpitalu i ciekawe czy mimo tego wypiszą mnie jeszcze do domu..

A powiedz Kochana czy oszczędzałaś sie w tym czasie ? Szew zdjęty wczoraj, rozwarcie na palec, skurcze jakieś są na ktg ale to nie to, podbrzusze pobolewa szczególnie jak chodzę..
Jestem jeszcze w szpitalu i ciekawe czy mimo tego wypiszą mnie jeszcze do domu..
Po wyjściu ze szpitala nie oszczedzilam się. Robiłam wszystko :)

Zresztą w ciazy też nie leżałam :) normalnie chodziłam... były dni co prawda gdzie miałam lenia i chciałam sobie polezakowac cały dzień ale wtedy bardziej napinal mi się brzuch. Więc to było bez sensu. :)

reklama
Do góry