reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

@BaskaW ja naprawdę bylam bylam pozytywnie nastawiona... Dziś na badaniu szyjka ok 2cm. Wypuscili mnie z reżimem leżenia. Teraz to sama nie wiem jak bedzie i czemu sie skraca pomimo pessera

reklama
@BaskaW ja naprawdę bylam bylam pozytywnie nastawiona... Dziś na badaniu szyjka ok 2cm. Wypuscili mnie z reżimem leżenia. Teraz to sama nie wiem jak bedzie i czemu sie skraca pomimo pessera
A lezalas? Oszczedzalas sie? Mi zalozyli pessar na szyjke 17mm a niecaly tydzien pozniej jak bylam u swojej ginekolog na kontroli i troche pochodzilam przed ta wizyta (tzn zrobilam az obiad) to szyjke mialam 9mm.. Teraz ciagle leze to szyjka stabilnie na 15mm.

Hmm no wlasnie w niedzile zrobiłam az obiad i kawe. W poniedzialek dowiedzialam sie ze szyjka ma 3 cm wiec lezalalam. We wtorek klucia- lezalam. Sroda klucia- szpitak lezalam do dzis. Dzis pomiar cos ok 2 cm. Cos mnie tam jeszcze kluje ale mniej. Polegam na tym krążku i mam nadzieje, ze zrobi swoje. Wróciłam do domu i pierdziele nawet pije na lezaco.
Nie potrafie znaleźć drugiego takiego przypadku jak ja w internecie (skracanie pomimo pessara).

@Zzzzzz może wybierz się do lekarza i się dowiedz co z tym skracaniem. Moze dzieje sie cos z tym pessarem. Będziesz spokojniejsza jak poznasz zdanie lekarza, bo na internecie różne rzeczy piszą

Hmm no wlasnie w niedzile zrobiłam az obiad i kawe. W poniedzialek dowiedzialam sie ze szyjka ma 3 cm wiec lezalalam. We wtorek klucia- lezalam. Sroda klucia- szpitak lezalam do dzis. Dzis pomiar cos ok 2 cm. Cos mnie tam jeszcze kluje ale mniej. Polegam na tym krążku i mam nadzieje, ze zrobi swoje. Wróciłam do domu i pierdziele nawet pije na lezaco.
Nie potrafie znaleźć drugiego takiego przypadku jak ja w internecie (skracanie pomimo pessara).
Ja leze od 14 tyg często jem i pije nawet na lezaca. Nie gotuje. Maz mi rano szykuje jedzenie w pojemniki. Obiad przynosza rodzice. Polozylam sie na 24 godz. Co do Twojego przypadku. Moze cos powoduje u Ciebie skaracanie. Moze jakas bezo jawowa infekcja? Moze warto pomyslec o szwie.? Moze jakoes leki? Co bierzesz? Moze wiecej magnezu? Moze masz jakies skurcze?

Biorę 6 magnezow, posiew robiony 2 tyg temu czysto w pon badalam pH pochwy prawidlowe. Zapisalam sie do mojej gin na pon. Ostatnio jestem u niej średnio raz w tygodniu.Skonsultuje szyjke. Jest tez tak ze szyjke powinien badać ciagle jeden lekarz. Jak faktycznie okaze sie sie krótka to zdecyduje sie na szew z pessarem. W szpitalu badalo mnie dwuch lekarzy, ten pierwszy podal taka sama dlugosc jak moja gin a drugi podal o 8 mm krotsza. Sam zaznaczył że pomiary moga sie roznic i i podał najmniej optymistczna wersje a szyjka moze byc dluzsza. Powiedzial tez ze ucisk pessara powoduje ze szyjka miękkie.
Moja ciocia lezala cala ciaze z lozyskiem przodującym i skracająca sie szyjka i lykala relanium. Budzila się tylko na posilki.

Biorę 6 magnezow, posiew robiony 2 tyg temu czysto w pon badalam pH pochwy prawidlowe. Zapisalam sie do mojej gin na pon. Ostatnio jestem u niej średnio raz w tygodniu.Skonsultuje szyjke. Jest tez tak ze szyjke powinien badać ciagle jeden lekarz. Jak faktycznie okaze sie sie krótka to zdecyduje sie na szew z pessarem. W szpitalu badalo mnie dwuch lekarzy, ten pierwszy podal taka sama dlugosc jak moja gin a drugi podal o 8 mm krotsza. Sam zaznaczył że pomiary moga sie roznic i i podał najmniej optymistczna wersje a szyjka moze byc dluzsza. Powiedzial tez ze ucisk pessara powoduje ze szyjka miękkie.
Moja ciocia lezala cala ciaze z lozyskiem przodującym i skracająca sie szyjka i lykala relanium. Budzila się tylko na posilki.
A luteina i duphostan? Luteina wspomaga szyjke. Ja biore to i to. Ja mam wizyte dopiero 31 pazdz. Moze po prostu jestes z tych co passer nie pomaga. Walcz o szew.

reklama
Do góry