reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
@Szara20 ja mam pessar i go czuje jak aplikuje luteine i nie tylko bo dalej czasami mnie rozpycha i mam wrażenie jakbym miala najwiekszego tampona swiata ale już nie marudzę bo jak widać był potrzebny.

@Edison ja tez po stracie robilam wymazy i mi wyszła ureoplasma.

Ja leze w szpitalu jutro mnie bedzie badac ordynator ale wnioskuje ze nie palal optymimzmem jak mnie zobaczył.

A ja juz w szpitalu dziewczyny.. szew jeszcze mam, jutro rano czyli ostatniego dnia 37 tygodnia mam mieć ściągany. Szyjka sie skróciła, rozwiera od środka, główka na kości ogonowej a do tego zapisały mi sie 3 skurcze na ktg.. lekarz twierdzi ze raczej wyjdę juz razem z dzieciaczkiem..

Pamiętaj napisać jak dzidziuś już się urodzi :)

Dobrze, skoro tak rozmawiamy o bólach itp to chcialam sie Was zapytac jakie macie doświadczenia z kluciami/bolami w pochwie.
Mnie kłuje bardziej po lewej stronie blisko warg. Czasami mam takie nerwobóle i lapie cala wargę. Sorka za doslownosc ale mysle ze nic co ludzkie ;)
W necie doczytałam ze niektóre kobiety tak maja. Pytalam dzis lekarki na obchodzie i mowi ze pierwsze slyszy. Jakie macie z tym doświadczenie?

Dobrze, skoro tak rozmawiamy o bólach itp to chcialam sie Was zapytac jakie macie doświadczenia z kluciami/bolami w pochwie.
Mnie kłuje bardziej po lewej stronie blisko warg. Czasami mam takie nerwobóle i lapie cala wargę. Sorka za doslownosc ale mysle ze nic co ludzkie ;)
W necie doczytałam ze niektóre kobiety tak maja. Pytalam dzis lekarki na obchodzie i mowi ze pierwsze slyszy. Jakie macie z tym doświadczenie?

Ja też pierwsze słyszę o takich bólach. U mnie za to brzuch coraz częściej twardnieję i mam bóle takie w dole brzucha. W moim przypadku to pewnie wynika z tego, że coraz bliżej porodu i macica się przygotowuję. Jak jednak bóle będą się nasilać to pojadę na IP.

reklama
Właśnie dzisiaj miałam takie kłucia jak przy miesiączce, nawet dosyć bolesne. Z 4 razy tak zakuło i przeszło. Bałam się że już się coś dzieje, ale to chyba były te przepowiadające. Im bliżej porodu tym bardziej się boje że coś przeocze i zaczne rodzić w domu albo w drodze do szpitala..

Do góry