reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
@Szara20 ja mam pessar i go czuje jak aplikuje luteine i nie tylko bo dalej czasami mnie rozpycha i mam wrażenie jakbym miala najwiekszego tampona swiata ale już nie marudzę bo jak widać był potrzebny.

@Edison ja tez po stracie robilam wymazy i mi wyszła ureoplasma.

Ja leze w szpitalu jutro mnie bedzie badac ordynator ale wnioskuje ze nie palal optymimzmem jak mnie zobaczył.

A ja juz w szpitalu dziewczyny.. szew jeszcze mam, jutro rano czyli ostatniego dnia 37 tygodnia mam mieć ściągany. Szyjka sie skróciła, rozwiera od środka, główka na kości ogonowej a do tego zapisały mi sie 3 skurcze na ktg.. lekarz twierdzi ze raczej wyjdę juz razem z dzieciaczkiem..

Pamiętaj napisać jak dzidziuś już się urodzi :)

Dobrze, skoro tak rozmawiamy o bólach itp to chcialam sie Was zapytac jakie macie doświadczenia z kluciami/bolami w pochwie.
Mnie kłuje bardziej po lewej stronie blisko warg. Czasami mam takie nerwobóle i lapie cala wargę. Sorka za doslownosc ale mysle ze nic co ludzkie ;)
W necie doczytałam ze niektóre kobiety tak maja. Pytalam dzis lekarki na obchodzie i mowi ze pierwsze slyszy. Jakie macie z tym doświadczenie?

Dobrze, skoro tak rozmawiamy o bólach itp to chcialam sie Was zapytac jakie macie doświadczenia z kluciami/bolami w pochwie.
Mnie kłuje bardziej po lewej stronie blisko warg. Czasami mam takie nerwobóle i lapie cala wargę. Sorka za doslownosc ale mysle ze nic co ludzkie ;)
W necie doczytałam ze niektóre kobiety tak maja. Pytalam dzis lekarki na obchodzie i mowi ze pierwsze slyszy. Jakie macie z tym doświadczenie?

Ja też pierwsze słyszę o takich bólach. U mnie za to brzuch coraz częściej twardnieję i mam bóle takie w dole brzucha. W moim przypadku to pewnie wynika z tego, że coraz bliżej porodu i macica się przygotowuję. Jak jednak bóle będą się nasilać to pojadę na IP.

reklama
Właśnie dzisiaj miałam takie kłucia jak przy miesiączce, nawet dosyć bolesne. Z 4 razy tak zakuło i przeszło. Bałam się że już się coś dzieje, ale to chyba były te przepowiadające. Im bliżej porodu tym bardziej się boje że coś przeocze i zaczne rodzić w domu albo w drodze do szpitala..

Do góry