reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Dziewczyny ja po wizycie. Lekarz zrobil polowkowe wszysyko super. Maly 318 g ma i ma duze stopy. Heheh. Szyjka nie miekka tylko rozpulchniona. Dalej dluga i zamknieta. Lezymy dalej bo jak leze to sie dobrze czuje tzn moj brzuch.
No to super :) jest o 120gram cięższy od mojego :p nie masz się czym martwic. Odpoczywaj, lez, juz polowa za Tobą :)

Są tu jeszcze dziewczyny, które mają pessar?
Od wczoraj mam wrażenie, że go cały czas czuję. Nie jest to bolesne, nawet ciężko nazwać dokuczliwym. Po prostu czuję, że coś tam mam.
Zastanawiam się czy nie skrócila mi sie jeszcze szyjka, wizytę u gin mam w poniedziałek.
Ale i tak wiem, że nie ma co jechać wczesniej, bo przecież gin i tak już nic więcej na razie zrobić nie może.
Cieszę się, że już jestem w miarę bezpiecznym tygodniu :D

Dziewczyny, mam pytanie jeszcze. Czy Wy sobie robilyście wymazy na te wszystkie chlamydie, mycoplasmy itp?

Mój ginekolog mi tego nie robił przed ciążą ani w trakcie.

Jak trafiłam do szpitala z poronieniem w toku, to miałam crp 17. Zrobili mi tam też wymaz na bakterie i candide, ale tam wyszedł "tylko" paciorkowiec. Ale na te chlamydie to podobno inne wymazy sie robi.

I teraz nie wiem co robić. Nowy lekarz, u którego byłam nie zalecał większej ilości badań, a ja już sama nie wiem... Podzielcie się proszę swoimi doświadczeniami.

Dziewczyny, mam pytanie jeszcze. Czy Wy sobie robilyście wymazy na te wszystkie chlamydie, mycoplasmy itp?

Mój ginekolog mi tego nie robił przed ciążą ani w trakcie.

Jak trafiłam do szpitala z poronieniem w toku, to miałam crp 17. Zrobili mi tam też wymaz na bakterie i candide, ale tam wyszedł "tylko" paciorkowiec. Ale na te chlamydie to podobno inne wymazy sie robi.

I teraz nie wiem co robić. Nowy lekarz, u którego byłam nie zalecał większej ilości badań, a ja już sama nie wiem... Podzielcie się proszę swoimi doświadczeniami.
Ja robilam po stracie na chlamydie ureoplazme i mykoplazme.. Robi sie w pakiecie taniej

@oczekujaca 123 Ty jesteś chyba ze Śląska, tak? Gdzie robiłaś to badanie? Jaki był koszt? Jak to w ogóle wygląda "technicznie"? Szukam laboratorium, idę do gina, proszę go o wymaz i z tym do tego laboratorium?
Jestem z Chorzowa
Wymaz na miejscu robia w Zabrzu w Slaskich Laboratoriach Analitycznych (chyba w srody i soboty w konkretnych godzinach, ale zadzwon dopytaj, bo ja robilam w sierpniu)
Placilam Chyba 330zl plus 26zl za pobranie wymazu
Jest polozna i maja ganinet z fotelem jak u gin i pobiera. Mialam czekac 21 roboczych , ale wyniki dostalam po ok 2 tyg

Jestem z Chorzowa
Wymaz na miejscu robia w Zabrzu w Slaskich Laboratoriach Analitycznych (chyba w srody i soboty w konkretnych godzinach, ale zadzwon dopytaj, bo ja robilam w sierpniu)
Placilam Chyba 330zl plus 26zl za pobranie wymazu
Jest polozna i maja ganinet z fotelem jak u gin i pobiera. Mialam czekac 21 roboczych , ale wyniki dostalam po ok 2 tyg
Aaa, ok. Wielkie dzięki za namiary i pomoc. To sobie tam zadzwonię.

reklama
Do góry