reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
@BaskaW ja nie wiem czy to kłucie ma cos wspolnego z szyjka oby nie... Najbardziej to licze na opinie lekarza jutro rano. Ten z dzis nie do konca wiedzial gdzie szyjka, pomylil ja z pessarem i powiedział że jest duże rozwarcie i myslalam ze zejde na tej kozetce. Przyszedl kolejny żeby zobaczyć i powiedzial ze ten pierwszy nie patrzy na szyjke... Zmierzyli mi jakoś jej długość i sie nie skrocila. Ten pierwszy powiedzial ze jest lekkie rozchylenie a ten drugi machnął ręką i powiedzial ze mam sie nie przejmowac bo to mikro szczelina na 3 mm. Nosz k***a. Czekam na jutro to dla mnie ważne.
Jeszcze dopytalam czy szyjke mam twarda i mi powiedzieli ze tak podczas gdy moja gin mówi ze mam miękka.
@Oczekujaca123 bede informowac :)

Czyli jednak cos z tym kluciem jest. Ty masz cos na szyjce passer czy szew? Dobrze pamietam ze to dopiero 17 tc? Ja jutro mam wizyte i bardzo sie boje tym bardziej ze dalej mam jakas infekcje.
Jak u Ciebie objawia się infekcja? W sensie slyszalam ze jak to bakteria to nie daje objawów?

Niestety szyjka mi się jeszcze skróciła mimo pessara. U mnie już 34+1 tc wiec spoko. Oczywiście córeczka mogłaby by jeszcze posiedzieć w brzuszku, ale to jest już w miarę bezpieczny tydzień.

Na tym etapie tez mi sie skróciła mimo szwu.
Ale jakoś dalej ciągnę i juz końcówka 37 tygodnia. Dasz rade tez jeszcze trochę wytrzymać [emoji4]

@BaskaW ja nie wiem czy to kłucie ma cos wspolnego z szyjka oby nie... Najbardziej to licze na opinie lekarza jutro rano. Ten z dzis nie do konca wiedzial gdzie szyjka, pomylil ja z pessarem i powiedział że jest duże rozwarcie i myslalam ze zejde na tej kozetce. Przyszedl kolejny żeby zobaczyć i powiedzial ze ten pierwszy nie patrzy na szyjke... Zmierzyli mi jakoś jej długość i sie nie skrocila. Ten pierwszy powiedzial ze jest lekkie rozchylenie a ten drugi machnął ręką i powiedzial ze mam sie nie przejmowac bo to mikro szczelina na 3 mm. Nosz k***a. Czekam na jutro to dla mnie ważne.
Jeszcze dopytalam czy szyjke mam twarda i mi powiedzieli ze tak podczas gdy moja gin mówi ze mam miękka.
@Oczekujaca123 bede informowac :)

Co to był za lekarz ze nie wiedział gdzie szyjka ? Aż sie wierzyć nie chce..
W moim przypadku decyzja była o szwie gdy w ciagu tygodnia szyjka skróciła sie z 25 mm do 19 mm i powstało rozwarcie wewnętrzne 5 mm..

Jak u Ciebie objawia się infekcja? W sensie slyszalam ze jak to bakteria to nie daje objawów?
Za zbytnio nie mialam objawow. Az nie dostalam zielonego sluzu..i przez dwa dni pieklo. Wyniki zle krwi wiec jutro bede robila posiew i poproszę o antybiotyk zappbiegawczo. Leukocyty 14.7 tys. A to duzo.

Dziewczyny ja w 1 ciazy juz w 34 tyg mialam rozwarcie 1 cm moja gin mowila ze to nic jie znaczy. I mimo ze nawet remont w domu mialam urodzilam 4 dni po terminie wiec jak wy tak wysoko jestescie to spokojnie.

Dziewczyny co jest gorsze bo ja juz sie gubie. Szyjka ktora sie skrocila czy szyjka jak w moim przypadku dluga zamknieta ale miekka ?
Bo mi jedne lekarz dobry ale panikarz ( nie moj) powiedzial ze wystarcza 2 porzadne skurcze i miekka szyjka doprowdzi do porodu ze szybko sie otworzy.

@Tusinka przypomnij mi proszę w którym to było tygodniu?
@BaskaW moja gin uwaza ze niektóre kobiety maja miekka szyjke naturalnie/biologicznie. Za każdym razem slysze ze , najwazniejsze ze jest zamknięta'

reklama
@Tusinka przypomnij mi proszę w którym to było tygodniu?
@BaskaW moja gin uwaza ze niektóre kobiety maja miekka szyjke naturalnie/biologicznie. Za każdym razem slysze ze , najwazniejsze ze jest zamknięta'

17 tydzień szyjka 2,5 cm, zamknięta z obu stron.
18 tydzień szyjka 1,9 cm, rozwarcie wewnętrzne 5 mm i decyzja szew.
Moja szyjka w pierwszej, bezproblemowej ciąży była twarda i zamknięta.
W drugiej ciąży miękka od początku, 3 dni od wizyty u ginekologa który stwierdził ze jest miękka ale zamknięta wiec jest Ok nastąpił nagle poród w 20 tyg..

Do góry