Joanna_Mary
Fanka BB :)
Dziewczyny a co bierzecie przy szwach lub pessarach.na infekcje??
Ja własnie nic w szpitalu nie dostałam. Jutro mam wizytę to się zapytam.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Witam. Jestem w 30tc, wczoraj trafilam do szpitala z doagnoza niewydolnosci szyjki macicy. Na badaniu wyszlo ze szyjka ma 19mm. Leze. Biore luteine dopochwowo, w dodatku dzisiaj dostalam leki na rozwoj plucek maluszka i lek Adalat. Czy ktoras z was miała podobne leczenie?
Dziewczyny, a pijecie kawę? Ja nie wiedziałam, ze przy skurczach nie można i jeszcze w szpitalu sobie robiłam... oczywiście rozpuszczalna, wiec nie jakaś mocna. W ciąży lubiłam wypić jedna, dwie dziennie.
Jest jakiś bezwzględny zakaz? Teraz oczywiście pije inkę, ale ciekawi mnie czy ta kofeina wpływa na skurcze.
Witam. Jestem w 30tc, wczoraj trafilam do szpitala z doagnoza niewydolnosci szyjki macicy. Na badaniu wyszlo ze szyjka ma 19mm. Leze. Biore luteine dopochwowo, w dodatku dzisiaj dostalam leki na rozwoj plucek maluszka i lek Adalat. Czy ktoras z was miała podobne leczenie?
Dzisiaj zaczęłam 33tc@Szara20 Który masz tc? Leżysz w domu czy szpitalu? Pozdrawiam
Ja przez pierwsze 6 tygodni z pessarem nic nie brałam, bo lekarz twierdził że nie ma potrzeby. Dopiero w 36 tygodniu zrobiło się więcej upławów i dostałam nystatynę 1 raz dziennie przez 10 dni.Dziewczyny a co bierzecie przy szwach lub pessarach.na infekcje??
Dzisiaj zaczęłam 33tc
U mnie skróconą szyjkę do 15mm wykryto w 28tc, wtedy tylko luteina i lezenie i trzymala sie na poziomie 19mm, aż w 31tc skróciła sie do 13mm i wtedy przez tydzien leżałam w szpitalu, gdzie podali sterydy i założyli mi pessar. Teraz leżakuję w domu