reklama
U mnie tez nie zakladaja pessaru tylko szew. Ale ze szwem tez musialam bezwzglednie lezec wiec tez sie zastanawiam jaki byl sens, ale juz sie nie dowiemy;-) jakbedziesz lezec to dasz rade!Ja nie mam pessaru. U mnie lekarze nie są jakoś szalenie pozytywnie do niego nastawieni. Zwiększa szanse infekcji a dowód na jego skuteczność takich naukowych jest niewiele. Także tylko leżenie i leki mi zostały...oby jak najdłużej
A kiedy u ciebie zakładają szew? Ja się nie kwalifikowałam, bo to dopiero jak już raz urodzi się przedwcześnie w związku z niewydolnością szyjki. Tak to też nie zakładają. Zresztą ten szew chyba na wcześniejszym etapie ciąży a nie po 20 tygodniu.U mnie tez nie zakladaja pessaru tylko szew. Ale ze szwem tez musialam bezwzglednie lezec wiec tez sie zastanawiam jaki byl sens, ale juz sie nie dowiemy;-) jakbedziesz lezec to dasz rade!
Vanilia120
Fanka BB :)
U mnie w szpitalu szew czasami potrafią założyć w 30 tygodniu nawet. Dziewczynie orzy blizniakach zakładali w 25 tygodniu.
kluseczka89
Fanka BB :)
mam to samo..dzis koncze 37 tydz! i caly czas myślę jak tu się dobrać do mojego M...ale tez sie boje no i to i tak bez stosunku bo pessar do jutraWiecie co Wam powiem..od grudnia nie kochamy się z mężem.. zero pieszczot. A ja z dnia na dzień mam taką chcice że już nie mogę się doczekac seksu coraz bardziej mi tego brakuje. A jak już donoszę ciążę to pewnie się będę bardzo bała. Ehhh. Nawet się nie całujemy bo chyba bym doszła z tego wrażenia hahaha
Tak jak piszesz. Szew dopiero w drugiej ciazy i raczej przed 20 tc. Ja w pierwszej ciazy lezalam bez szwu od 25 tc, ale urodzilam w 39+6. W drugiej ze szwem od 18 tc-mialam rozwarcie wewnętrzne i szyjke skrócona do 18 mm.A kiedy u ciebie zakładają szew? Ja się nie kwalifikowałam, bo to dopiero jak już raz urodzi się przedwcześnie w związku z niewydolnością szyjki. Tak to też nie zakładają. Zresztą ten szew chyba na wcześniejszym etapie ciąży a nie po 20 tygodniu.
W trakcie ciąży też czasami odczuwałam kłucie i lekarz mnie zawsze uspokajał. I miał rację, bo mam teraz przepięknego maluszla w ciązy nasze ciało bardzo się zmienia i czasami takie bóle po prostu występują i zazwyczaj nie znaczą nic niepokojącego.
Pozdrawiam gorąco Dziewczyny
Pozdrawiam gorąco Dziewczyny
Joaska4428
Zaciekawiona BB
A kiedy u ciebie zakładają szew? Ja się nie kwalifikowałam, bo to dopiero jak już raz urodzi się przedwcześnie w związku z niewydolnością szyjki. Tak to też nie zakładają. Zresztą ten szew chyba na wcześniejszym etapie ciąży a nie po 20 tygodniu.
Ja miałam zakładany w 1 ciąży w 28 tc na szyjkę 0.5 mm rozwarcie na palec i wypuklony pęcherz
Gdzie w 22 tc w przestarzałym szpitalu z równie przestarzałymi lekarzami niby nie dało się założyć nic... A założyli pessar .. który nic nie dał
Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny martwi mnie to twardnienie brzucha co wasi lekarze mówią na ten temat? Mój mi powtarza że do 10 razy to nie jest problem, gorzej jak jest więcej. Ale ja mam ich 15-20 czasem więcej i obawiam się ich wpływu na tą już i tak krótka szyjkę...zresztą to że ona z badania na badanie jest krótsza też świadczy o tym że nie pozostają te skurcze bez wpływu...
Podziel się: