reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Mi po wizycie u lekarza też strasznie twardnial. W domu cały czas leżę a tam czekałam ok 40 minut na wizytę... Później badania, stres, brzuch sie na maksa napial i jedzcze ktg miałam... To było zdecydowanie za dużo dla mnie. Brzuch mi twardnial cala noc i cały kolejny dzień.... Już sie bałam że przez tą kontrole na porodówke pojadę. Ale teraz już jest trochę lepiej chociaż i tak twardnirje częściej. Na szczęście to nie boli tylko boje się że od tego szyjka sie jeszcze bardziej skraca albo rozwarcie powiększa :(

Dzięki Dziewczyny. Wiem że to stres spowodowany delegacja męża, bo się mocno poklocilisny... mam jakieś, już kupiłam z dwóch saszetek napar i zaraz kolejny. Trochę rzadziej te bóle występują chyba...
Eh najgorsze nerwy do tego , ale jak tu się niedenerwowac... , ale postaraj się mimo wszystko wyciszyć

reklama
Mi po wizycie u lekarza też strasznie twardnial. W domu cały czas leżę a tam czekałam ok 40 minut na wizytę... Później badania, stres, brzuch sie na maksa napial i jedzcze ktg miałam... To było zdecydowanie za dużo dla mnie. Brzuch mi twardnial cala noc i cały kolejny dzień.... Już sie bałam że przez tą kontrole na porodówke pojadę. Ale teraz już jest trochę lepiej chociaż i tak twardnirje częściej. Na szczęście to nie boli tylko boje się że od tego szyjka sie jeszcze bardziej skraca albo rozwarcie powiększa :(
Dziewczyny mi po poniedzialkowej wizycie przestał twardnieć dopiero wczoraj..a we wtorek to byla masakra..co chwile..jak widać wszelkie interwencje i podrażnienia szyjki działają na nią na maxa..na szczęście po mału sie uspokoiło, nie brałam też nospy. Tylko zwiekszylam dawke magnezu.

Do góry