Mikasa7
Fanka BB :)
Będzie dobrze! Tak jak piszesz tyle już za Tobą,że do 34 tc spokojnie dasz radę! Daj koniecznie znać jak po wizycie. Macmirror brałam wcześniej. Na swędzenie. Zapytam lekarza na następnej wizycie... czy naprawdę muszę brać to wszystko do końca ciąży:/ na jaki czas przed pobraniem powiew trzeba odłożyć te leki dopochwowe typu gynalgin?Ja biorę zapobiegawczo teraz macmiror 2 razy w tygodniu i żadnych dolegliwości po nich nie mam a klotrimazol jak brałam to tak jak u Ciebie były u mnie bóle podbrzusza , raz nawet plamienie i pieczenie. Macmiror działa bakteriobójczo i grzybiczobojczo także coś w sam raz dla Ciebie no i finansowo tak Cię nie obciąży, bo jedno opakowanie starcza na 5 tygodni a kosztuje coś koło 36 zł...
Ja Cię doskonale rozumiem u mnie jak się sypie to też wszystko na raz i wtedy nie ma mowy o pozytywnym myśleniu...ale mimo wszystko trzeba wierzyć że będzie dobrze
U mnie w sumie poki co niezmiennie , całe dnie leżę, jutro mam wizytę kontrolną i pomiar szyjki ...już się boję czy jeszcze coś tam zostało...
Z dobrych wieści mialam ostatnio posiew i nie ma w nim żadnych bakterii, wczoraj byłam też na USG III trymestru, z małym wszystko dobrze, rośnie zdrowo, widzieliśmy go też w 4d , jest cudowny, co chwilę się uśmiechał
Waży już 1700gram
Mam też już cała wyprawkę, czekam tylko na pościel do łóżeczka, wózka rożek itp, zamawialam u koleżanki , szyje takie gadżety
Poza tym coraz spokojniejsza jestem i głęboko wierzę że conajmnie do 34 tc uda nam się wytrwać, dzisiaj 30+4 cały czas nie wierzę, że dałam radę i za mną juz 14 ciężkich tygodni strachu, nerwów, wylanych łez i obaw i to chyba jednocześnie daje mi wiarę ze już dalej MUSI być dobrze!
U mnie dziś 31+0. Mała w środę ważyła 1900 g... za wyprawkę biorę się po weekendzie, bo syn w niedzielę obchodzi 3 urodziny zamówię łóżeczko, ochraniacz, pościel...
Zajrzę do gemini po jakiś probiotyk. Jogurt jem z płatkami ale nie jakaś duża jego ilość...