reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Miałam brac bodajże 7/8 dni brałam 5 plus antybiotyk bo miałam e-coli i enterococcus faecalis w szyjce po szpitalu :/
A widzisz...przynajmniej wiadomo na co to brałaś... bo ja biorę gynalgin na zmianę z nystatyna bo miałam napuchnieta, rozpulchniona pochwe i się panu dr nie podobała... ja biorę dopiero 6 dni,czyli gynalgin 3 tabletki. Nie wiem czy sama nie spróbować odstawić...

reklama
A widzisz...przynajmniej wiadomo na co to brałaś... bo ja biorę gynalgin na zmianę z nystatyna bo miałam napuchnieta, rozpulchniona pochwe i się panu dr nie podobała... ja biorę dopiero 6 dni,czyli gynalgin 3 tabletki. Nie wiem czy sama nie spróbować odstawić...
@Mikasa7
A jak długo już Cię boli to podbrzusze?
Ja mialam ostatnio taki ból przez 5 dni i później sam ustąpił, brałam no spe i magnez , dodatkowo luteine i inne witaminki...podobny ból mialam też w szpitalu po klotrimazolu dopochwowy także może i u Ciebie tak jak pisze dziewczyny bóle wywołał gynalgin? Sprawdź na ulotce skutki uboczne , może coś o tym jest?
Generalnie jak poczytasz o bólach jak na miesiączke w ciąży to często występują i mimo że niepokoją nie są zwiastunem niczego złego...teraz dzidzia bardzo szybko rośnie, macica , więzadła i mięśnie się rozciągają także ma prawo boleć!
Kochana , myśl pozytywnie a ja trzymam kciuki żeby te bóle ustapily!
Ps. Lekarz przepisał leki na bakterie bez posiewu???

Dodatkowo przekrajałam na pół ten gynalgin :-) :) bo nie wchodził cały , tzn milaam takie wrażenie bo ledwo włożyłam palec i czulam szew :errr:....ale jak odstawiłam to się polepszyło ogólnie piekło mnie tam wszystko po nim :oo2: a zrobił jakiś wymaz/ posiew ?

@Mikasa7
A jak długo już Cię boli to podbrzusze?
Ja mialam ostatnio taki ból przez 5 dni i później sam ustąpił, brałam no spe i magnez , dodatkowo luteine i inne witaminki...podobny ból mialam też w szpitalu po klotrimazolu dopochwowy także może i u Ciebie tak jak pisze dziewczyny bóle wywołał gynalgin? Sprawdź na ulotce skutki uboczne , może coś o tym jest?
Generalnie jak poczytasz o bólach jak na miesiączke w ciąży to często występują i mimo że niepokoją nie są zwiastunem niczego złego...teraz dzidzia bardzo szybko rośnie, macica , więzadła i mięśnie się rozciągają także ma prawo boleć!
Kochana , myśl pozytywnie a ja trzymam kciuki żeby te bóle ustapily!
Ps. Lekarz przepisał leki na bakterie bez posiewu???
Dzięki Kochana...Ogólnie na ulotce jest wymieniony ból brzucha czy wlasniegorsze samopoczucie, stany depresyjne. A takowe miewam...dzielnie się trzymałam z pozytywnym myśleniem,A teraz ciężko. Wiem,że nałożyło się kilka spraw, stresów z wyjazdami męża czy praca, choroba syna. Teraz popołudniu trochę ten brzuch odpuścił. Ale ogólnie pobolewa mniej więcej od niedzieli. A od soboty zaczęłam brać raz gynalgin, raz nystatyna.
Tak, leki bez posiewu przepisane:/"na oko" ... nie podobala sie moja pochwa lekarzowi po aplikacji 3 razy dziennie luteiny... mało tego, do końca ciąży mam brać ten gynalgin na zmianę z nystatyna. Raz, że to kupa pieniędzy z luteina podjezykpwo,A dwa nie wiem czy takie zapobieganie infekcji jest ok...
A co u Ciebie, jak Ty się czujesz???

Dodatkowo przekrajałam na pół ten gynalgin :-) :) bo nie wchodził cały , tzn milaam takie wrażenie bo ledwo włożyłam palec i czulam szew :errr:....ale jak odstawiłam to się polepszyło ogólnie piekło mnie tam wszystko po nim :oo2: a zrobił jakiś wymaz/ posiew ?
Ja też mam wrażenie,że np luteina głębiej wchodziła,ale ona też 4 razy razy mniejsza, może dlatego. Nie mam szwu,ale czuje opór jak chce to dopchnac;) tak sobie myślę że wybiore 5 gynalginow i 5 nystatyna i jak będzie bolał dalej to odstawie...
I tak jak pisałam, posiewpobral tylko na gbsa już w razie przedwczesnego porodu. Zwykły powiew miałam miesiąc temu i było ok...

Ja też mam wrażenie,że np luteina głębiej wchodziła,ale ona też 4 razy razy mniejsza, może dlatego. Nie mam szwu,ale czuje opór jak chce to dopchnac;) tak sobie myślę że wybiore 5 gynalginow i 5 nystatyna i jak będzie bolał dalej to odstawie...
I tak jak pisałam, posiewpobral tylko na gbsa już w razie przedwczesnego porodu. Zwykły powiew miałam miesiąc temu i było ok...

Infekcja może pojawić się z dnia na dzień może warto było by zrobić posiew,
Takie branie co dzień antybiotyku jak nystatyna z gynalginem wyjalowi ci florę całkowicie , bierzesz jakiś probiotyk ?

Infekcja może pojawić się z dnia na dzień może warto było by zrobić posiew,
Takie branie co dzień antybiotyku jak nystatyna z gynalginem wyjalowi ci florę całkowicie , bierzesz jakiś probiotyk ?
No właśnie nie biorę... też ostatnio na to wpadłam.. Ale to wszystko tyle kosztuje..A bakterie na 10 dni kolejne 30 zł...dramat. ja te leki odstawie 3 dni przed wizyta i poproszę o pobranie posiewu chyba...

Dzięki Kochana...Ogólnie na ulotce jest wymieniony ból brzucha czy wlasniegorsze samopoczucie, stany depresyjne. A takowe miewam...dzielnie się trzymałam z pozytywnym myśleniem,A teraz ciężko. Wiem,że nałożyło się kilka spraw, stresów z wyjazdami męża czy praca, choroba syna. Teraz popołudniu trochę ten brzuch odpuścił. Ale ogólnie pobolewa mniej więcej od niedzieli. A od soboty zaczęłam brać raz gynalgin, raz nystatyna.
Tak, leki bez posiewu przepisane:/"na oko" ... nie podobala sie moja pochwa lekarzowi po aplikacji 3 razy dziennie luteiny... mało tego, do końca ciąży mam brać ten gynalgin na zmianę z nystatyna. Raz, że to kupa pieniędzy z luteina podjezykpwo,A dwa nie wiem czy takie zapobieganie infekcji jest ok...
A co u Ciebie, jak Ty się czujesz???
Ja biorę zapobiegawczo teraz macmiror 2 razy w tygodniu i żadnych dolegliwości po nich nie mam a klotrimazol jak brałam to tak jak u Ciebie były u mnie bóle podbrzusza , raz nawet plamienie i pieczenie. Macmiror działa bakteriobójczo i grzybiczobojczo także coś w sam raz dla Ciebie ;) no i finansowo tak Cię nie obciąży, bo jedno opakowanie starcza na 5 tygodni a kosztuje coś koło 36 zł...
Ja Cię doskonale rozumiem u mnie jak się sypie to też wszystko na raz i wtedy nie ma mowy o pozytywnym myśleniu...ale mimo wszystko trzeba wierzyć że będzie dobrze :)
U mnie w sumie poki co niezmiennie , całe dnie leżę, jutro mam wizytę kontrolną i pomiar szyjki ...już się boję czy jeszcze coś tam zostało...
Z dobrych wieści mialam ostatnio posiew i nie ma w nim żadnych bakterii, wczoraj byłam też na USG III trymestru, z małym wszystko dobrze, rośnie zdrowo, widzieliśmy go też w 4d , jest cudowny, co chwilę się uśmiechał :)
Waży już 1700gram:)
Mam też już cała wyprawkę, czekam tylko na pościel do łóżeczka, wózka rożek itp, zamawialam u koleżanki , szyje takie gadżety :)
Poza tym coraz spokojniejsza jestem i głęboko wierzę że conajmnie do 34 tc uda nam się wytrwać, dzisiaj 30+4 :) cały czas nie wierzę, że dałam radę i za mną juz 14 ciężkich tygodni strachu, nerwów, wylanych łez i obaw i to chyba jednocześnie daje mi wiarę ze już dalej MUSI być dobrze! :)

reklama
No właśnie nie biorę... też ostatnio na to wpadłam.. Ale to wszystko tyle kosztuje..A bakterie na 10 dni kolejne 30 zł...dramat. ja te leki odstawie 3 dni przed wizyta i poproszę o pobranie posiewu chyba...
Ja biorę provag odkąd przyjmuje macmiror, kupiłam na Gemini, 10 tabletek kosztuje 23 zł a 20 tabletek 34 zł także dużo taniej niż w aptece stacjonarnej , alternatywa mogą być też jogurty jak lubisz, ale coś stosować trzeba...

Do góry