Najważniejsze, że będziesz pod dobrą opieką, głowa do góryDziewczyny ja jutro do szpitala szyjka dalej się skraca przez 3 tygodnie z 2,41 na 1,5 mm. Dodatkowo będę miała założony pessar. Jestem załamana,tak się boję o maleństwo. Lekarka powiedziała że bezpieczne będzie dotrwać choć do 34 tygodnia. Ja w środę zacznę już 30. Tak się boję. Dodatkowo leki no spa forte scopolan i duphason.
reklama
Powiem wam, że mi ostatnio też bardzo często brzuch twardniał. Ale dzisiaj byłam na wizycie i szyjka nadal 25 mm. Też się bałam że to jest objaw skracania się szyjki, ale chyba nie zawsze tak musi być.Ech...przykro mi pamiętaj, że robisz wszystko co w Twojej mocy żeby było dobrze! Nic więcej nie zrobisz...
Mi teraz lekarz zmienił luteiny z 3x100 dopochwowe na 2x100 podjezykpwo...ostatnie dwa dni czułam się tragicznie, brzuch często był twardy...Ale też mam dużo stresów, dużo kloce się z mężem i martwię o syna... mam nadzieje ze Bedzie w miarę ok. A wizyta najszybciej za 8 dni...
Dziewczyny ja jutro do szpitala szyjka dalej się skraca przez 3 tygodnie z 2,41 na 1,5 mm. Dodatkowo będę miała założony pessar. Jestem załamana,tak się boję o maleństwo. Lekarka powiedziała że bezpieczne będzie dotrwać choć do 34 tygodnia. Ja w środę zacznę już 30. Tak się boję. Dodatkowo leki no spa forte scopolan i duphason.
1,5 mm czy 1,5 cm ?
Rozumiem ze masz juz szew założony ? Możesz napisać kiedy Ci go założyli i jaka wtedy była Twoja szyjka ?
Mi też często twardnieje i jak do tej pory nic to nie znaczyło jeśli chodzi o długość szyjki. Jednak teraz jak już dzidzia jest coraz większa, to też się boję środowej wizyty i diagnozy. Choć jak widać na przykładzie Darii poród może się zacząć bez skurczy czy odejścia wód. W sumie to już nie wiem czego się spodziewać. W pierwszej ciąży poród zaczął się u mnie odejściem wód, więc do tej pory tego się najbardziej bałam. Bo wiedziałam, że z rozwarciem mogę sobie dalej leżeć nawet 2 miesiące. To jest chyba loteria, która ile wytrzymaPowiem wam, że mi ostatnio też bardzo często brzuch twardniał. Ale dzisiaj byłam na wizycie i szyjka nadal 25 mm. Też się bałam że to jest objaw skracania się szyjki, ale chyba nie zawsze tak musi być.
Tak, podobno szew zakłada się do około 20 tc i zdecydowanie jest inwazyjny. A Ty leżałaś całe ostatnie 3 tygodnie?Tak 1,5 cm to z nerwów te mm. Lekarka powiedziała że na tym etapie ciąży u mnie prawie 30 tydzień. szew może wywołać poród przedwczesny. I zaleciła pessar. Szew jest bardziej inwazyjny.
Tak 1,5 cm to z nerwów te mm. Lekarka powiedziała że na tym etapie ciąży u mnie prawie 30 tydzień. szew może wywołać poród przedwczesny. I zaleciła pessar. Szew jest bardziej inwazyjny.
Spokojnie dasz radę! 30 tydzień to juz sporo..
Ja jestem dopiero w 20 tyg i założony mam od tygodnia szew na szyjce 19 mm..
pessar Ci pomoże!
reklama
Agatka29
Fanka BB :)
Będzie dobrze ! Bo ty nie masz szwu ?Chyba dziś nie zasnę
U mnie lekarz też zakłada tylko do 24 tygodnia szew ,ja mam pessar od 20
Będzie ładnie trzymał i donosisz do terminu !!!
Podziel się: