reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Nie ma co myśleć i się zamartwiać, tylko najlepiej jechać na IP. Nawet jeśli już nie masz dziś skurczy, to wydaje mi się, że dobrze by było, żeby lekarz zbadał co się dzieje. Trzymam kciuki, aby to nie było nic poważnego:happy:

reklama
annaoj kce - nie byłam na IP bo na razie spokoj, jak znow bede miala skurcze to pojade tak jak lekarz mi kazal i dodatkowo umowie sie dzis do gina na dodatkowa wizyte

annaoj kce - nie byłam na IP bo na razie spokoj, jak znow bede miala skurcze to pojade tak jak lekarz mi kazal i dodatkowo umowie sie dzis do gina na dodatkowa wizyte
Ja bym poszla na IP na twoim miejscu gdyz to niczemu nie szkodzi a rozwieje wiele watpliwosci.
Mi od miesiaca twardnieje macica i jestem pod stala kontrola lekarza i sie zapowiada ze lada chwila nadejdzie czas porodu,poniewaz dochodza mi tez silne bole krzyza,bol podbrzusza przypominajacy na @ jak i szyjka sie skraca,ale u mnie lekarz okreslil ze niby maluszek nie jest w zagrozeniu w razie porodu wiec sie nie stresuje tylko czekam:-)

A tak pozatym to witam wszystke mamusie :-)

Zoi bardzo bym chciała być już na Twoim etapie ciąży.
Przyjdzie i na Ciebie czas a mowie Ci zleci on szybko i zanim sie obejrzysz bedziesz tulic juz swoje malenstwo w ramionach :-)
Tez poczatkowo myslalam ze sie nie doczekam i ze to dlugi czas ale sama nie wiem kiedy zlecialo te 9 miesiecy :happy:

Ja jestem rowniez tez i po wielu przejsciach w tej ciazy,a mianowicie po poprzedniej cesarce rozchodzila mi sie blizna na macicy,wiele straszen ze strony lekarzy ze ciazy nie donosze i ze peknie macica,duzo lezenia,lekow i stresu przez to,ale jak sie okazalo pozniej dalam rade utrzymac ciaze,ale plamienia czasem nadal u mnie wystepuja.
W pozniejszym czasie wykryto cukrzyce ciazowa cukier skakal do poziomu 300 nie rzadko jakby bylo malo okazalo sie ze zlapalam podczas badania lekarskiego gronkowca zlocistego i znow leczenia antybiotykami,ogolem przez cala ciaze jestem na antybiotykach.
I do teraz mam stres czy przez te wszystkie przejscia napewno wszystko z moim malenstwem jest ok,niby lekarz mowi ze jest wporzadku ale gdzies ten lek jest,ale bedac dzis na wizycie lekarskiej dostalam komunikat ze w nastepna srode lub czwartek ide na cesarke,wiec juz niebawem zobacze maluszka :-)

Pozdrawiam was wszystkie i zycze jak najbardziej spokojnej i bezproblemowej ciazy:happy:

Faktycznie nieciekawie miałaś, pewnie dużo stresu.
Mnie leżenie dobija po prostu. Wiem, że muszę do końca 35tyg wytrzymać, potem ginka dała zielone światło. I tak odliczam dni, oby wcześniej nic się nie wydarzyło.
Zoi czyli za tydzień będziesz tuliła swojego Maluszka, super.

reklama
Hej dziewczyny
Jestem tu dość nowa i niedoświadczona również jako mama bo to moja pierwsza ciąża, mam nadzieję że piszę w dobrym wątku ale od przedwczoraj mam bardzo twarde podbrzusze niby nie czuję za bardzo bólu ale jednak coś tam trochę pobolewa nie wiem czy to normalne czy powinnam się martwić, jestem w 22 tyg ciąży.
Może z własnego doświadczenia wiecie czy to normalne?

Ostatnia edycja:
Do góry