W Polsce jest trochę paranoja szyjkowa, zakłada się pessary i każe leżeć często na wyrost, mam wrażenie Wiem, jakie przypadki były w szpitalu, to nie były dziewczyny z szyjkami po 3 cm, tylko raczej po 6mm, z wczesnymi rozwarciami. I bardzo często ciąże jednak donaszały (a raczej doleżały).
reklama
annaoj kce
08.06/04.10/09.13
Z tym masz rację, w większości krajów europejskich bardzo rzadko zalecają leżenie.
Kurcze tylko tak, jak nie będę leżeć, chociaż gin karze i coś się stanie, to wszyscy na około powiedzą, wariatka sama sobie winna i ja pewnie też sobie bym wyrzucała, że się nie zastosowałam do zaleceń, a z drugiej strony nie wiem czy to takie zdrowe, leżę dopiero od tygodnia, gdzie tam jeszcze do "wolności", a już krzyże mnie napierdzielają, mała żyłka na nodze się powiększyła i boli, strach pomyśleć co będzie dalej.
Kurcze tylko tak, jak nie będę leżeć, chociaż gin karze i coś się stanie, to wszyscy na około powiedzą, wariatka sama sobie winna i ja pewnie też sobie bym wyrzucała, że się nie zastosowałam do zaleceń, a z drugiej strony nie wiem czy to takie zdrowe, leżę dopiero od tygodnia, gdzie tam jeszcze do "wolności", a już krzyże mnie napierdzielają, mała żyłka na nodze się powiększyła i boli, strach pomyśleć co będzie dalej.
kulkaPrzytulka
Fanka BB :)
Hej dziewczyny, do tej pory tylko tu Was podczytywałam trochę..
Ja od 27 tyg mam założony pessar, szyjka miała wtedy 19 mm. Ale zarówno w szpitalu jak i moja gin powiedzieli, żeby dużo leżeć i raczej nie spacerować. Więc leżakuję i liczę, że pod koniec ciąży może będę mogła trochę pochodzić. Może - jak piszecie - nie jest to za zdrowe, ale nigdy nie wybaczyłabym sobie, gdyby mojemu Dziecku coś się stało przez to, że zignorowałam zalecenia lekarzy. Leżę już od 25 tygodnia i jeszcze mam zamiar kilka tyg pozostać w tej pozycji :-)
Ja od 27 tyg mam założony pessar, szyjka miała wtedy 19 mm. Ale zarówno w szpitalu jak i moja gin powiedzieli, żeby dużo leżeć i raczej nie spacerować. Więc leżakuję i liczę, że pod koniec ciąży może będę mogła trochę pochodzić. Może - jak piszecie - nie jest to za zdrowe, ale nigdy nie wybaczyłabym sobie, gdyby mojemu Dziecku coś się stało przez to, że zignorowałam zalecenia lekarzy. Leżę już od 25 tygodnia i jeszcze mam zamiar kilka tyg pozostać w tej pozycji :-)
annaoj kce
08.06/04.10/09.13
kulkaPrzytulka
annaoj kce, liczę na to, że i mi pani doktor na kolejnej wizycie powie coś takiego :-)
annaoj kce
08.06/04.10/09.13
Myślę, że tak. Kiedy masz wizytę? Daj znać po.
kulkaPrzytulka
Za 3 tyg., teraz kazała jeszcze leżeć:-(
annaoj kce
08.06/04.10/09.13
Kulka to trzymam kciuki! Swoją drogą trochę długi odstęp masz do wizyty z takimi problemami.
reklama
Hejka!Jestem w 25 t.c. -to moja 3 ciaza. Wczoraj przez 3h miałam skurcze-bolesne twardnienia macicy co 3-4 min a nawet co 1 min. To drugi taki incydent bo pierwszy raz miałam pare dni temu ale tylko przez dobra godzine. Dzwonilam do lekarza ale go w tej chwili nie ma i powiedział ze jak sie powtorzy to mam isc na IP. Boje sie...i nie wiem co mam myslec...
Podziel się: