Zoi
Fanka BB :)
Ja moge tylko powiedziec tak jak to mi mowi lekarz,ze jezeli twardnienie brzucha wystepuje czesto ale trzyma krotko kilka sekund nie minut to mowi sie wowczas o skurczach macicy ale jak brzch jest dlugi czas napiety czesto jest to spowodowane poprzez naszego maluszka ktory tam w srodku wojuje lub za bardzo sie przemeczamy i organizm daje nam znac ze mamy zwolnic tempo i odpoczac.Hej dziewczyny
Jestem tu dość nowa i niedoświadczona również jako mama bo to moja pierwsza ciąża, mam nadzieję że piszę w dobrym wątku ale od przedwczoraj mam bardzo twarde podbrzusze niby nie czuję za bardzo bólu ale jednak coś tam trochę pobolewa nie wiem czy to normalne czy powinnam się martwić, jestem w 22 tyg ciąży.
Może z własnego doświadczenia wiecie czy to normalne?
W moim przypadku jest tak ze bol razem z twardnieniem brzucha wystepuje czesto jak i trzyma po 45 sekund po czym ustepuje,ale w moim przypadku sa to skurcze przepowiadajace jak i szyjka mi sie skraca.
W 22 tygodniu rowniez czulam bole brzucha ale to bylo spowodowane rozciaganiem sie macicy ktore czasem bylo uciazliwe a zwlaszcza noca kiedy kladlam sie do lozka pobolewalo czasem mocniej.
Ale lekarz zawsze mnie uspakajal i mowil ze to nasze cialo poprostu sie zmienia i przygotowuje domekdla naszego malucha.
Ale jak masz jakies obawy ktore Ciebie nurtuja warto zadzwonic do swojego lekarza by sie uspokoic gdyz stres w ciazy nie dziala na maluszka najlepiej