reklama
annaoj kce
08.06/04.10/09.13
Djablica wydłużanie nie jest możliwe, więc lekarz musiał się przy którymś pomiarze pomylić. Za każdym razem na tym samym sprzęcie robiłaś i ten sam lekarz? Na pomiar ma też wpływ to czy pęcherz pusty czy nie.a u mnie jakies cyrki z szyjka..
najpierw miala 3,5 cm
po tyg 6,6
a teraz ma 4 cm
macie tak?
fakt moze i racja
ze rosnac cm nie moga :/
ale jak z pecherzem?
to mnie zastrzelilas pytaniem..
pewnie o mialo wplyw
ale co?
czulabym gdyby cos niedobrego sie dzilo
prawda?
nie mialam nigdy klopotow z ciazami
teraz od poczatku cos..
ze rosnac cm nie moga :/
ale jak z pecherzem?
to mnie zastrzelilas pytaniem..
pewnie o mialo wplyw
ale co?
czulabym gdyby cos niedobrego sie dzilo
prawda?
nie mialam nigdy klopotow z ciazami
teraz od poczatku cos..
dluga?
nie wiem
nie znam sie
ale kazdego dnia mam jakies klopot z czyms
wiem ze moja szyjka pekla podczasdrugiego porodu
bo polozna cos mowila o tym
kurde noga
jedno dziecko miec to zle
ale wiele rodzic to takie ryzyko..
jak to wszystko ogarnac?...
nie wiem
nie znam sie
ale kazdego dnia mam jakies klopot z czyms
wiem ze moja szyjka pekla podczasdrugiego porodu
bo polozna cos mowila o tym
kurde noga
jedno dziecko miec to zle
ale wiele rodzic to takie ryzyko..
jak to wszystko ogarnac?...
annaoj kce
08.06/04.10/09.13
Djablica ja nic nie czułam. Tzn. czuję się świetnie, brzuch mi się nie stawia, a tu taka panika po wizycie. Powinnaś być pod kontrolą gina. Mnie lekarz powiedział, że jeśli do badania mam pęcherz pełny to może wyjść źle pomiar, trzeba pamiętać przed o siku.
Vixen ja przed założeniem pesaru zewnętrznie miałam szyjkę na 10, ale wewnętrznie 30 i twardą, zamkniętą. Teraz mi już nie pomierzyli, z racji pesaru , więc nie wiem czy się skróciła.
W którym tygodniu Ci szew zakładali? Moja ginka najpierw wspominała, że może szew i pesar, ale potem stwierdziła, że teraz za duże ryzyko.
Vixen ja przed założeniem pesaru zewnętrznie miałam szyjkę na 10, ale wewnętrznie 30 i twardą, zamkniętą. Teraz mi już nie pomierzyli, z racji pesaru , więc nie wiem czy się skróciła.
W którym tygodniu Ci szew zakładali? Moja ginka najpierw wspominała, że może szew i pesar, ale potem stwierdziła, że teraz za duże ryzyko.
W 25 tc miałam zakładany szew, mój ginekolog nie jest zwolennikiem pessarów, twierdzi, że widział kilka założonych i to w ogóle nie trzyma, szyjka sobie, a pessar sobie. Zdania uczonych są podzielone
annaoj, w ogóle tochę dziwię się, że Ci pessar założyli, nie masz złej szyjki przecież, nie ma rozwarcia, co najważniejsze, ona w miarę ciąży się skraca i to jest normalne.
annaoj, w ogóle tochę dziwię się, że Ci pessar założyli, nie masz złej szyjki przecież, nie ma rozwarcia, co najważniejsze, ona w miarę ciąży się skraca i to jest normalne.
reklama
annaoj kce
08.06/04.10/09.13
Moja ginka założyła, ze względu na wiotkość szyjki, cokolwiek to znaczy. Jak teraz byłam w szpitalu, to oczywiście po kolei od lekarzy się nasłuchałam jaka ta moja szyjka słaba i w kiepskim stanie, ponoć tak się często zdarza, to moja trzecia ciąża i 2 sn za mną, "zużycie materiału";-)
W poprzedniej ciąży też miałam pesar zakładany około 22t, ale wszystko trzymało, do 8 miesiąca pracowałam, chociaż ginka się trochę krzywiła. Cały czas normalnie funkcjonowałam.
U mnie niby pesar trzyma, ale ..., no właśnie lekarze się boją.
W poprzedniej ciąży też miałam pesar zakładany około 22t, ale wszystko trzymało, do 8 miesiąca pracowałam, chociaż ginka się trochę krzywiła. Cały czas normalnie funkcjonowałam.
U mnie niby pesar trzyma, ale ..., no właśnie lekarze się boją.
Podziel się: