reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Jestem po wizycie.Twardnienie brzucha podobno wynika z zakażenia dróg moczowych.Szyjka trzyma,na razie wszystko jest ok.Narazie mam brać furaginum i wit.C i zrobić posiew moczu.Lekarz mnie nastraszył że nieleczone może doprowadzić do poronienia lub przedwczesnego porodu

reklama
Anussia najpierw powinnaś zrobić badania moczu na posiew, a dopiero potem jak wyniki wyjdą złe to bierz furaginę z wit C-ale moze ci to lekarz mówił :zawstydzona/y:. Najważniejsze że szyjka trzyma.

wszelkie infekcje moga prowadzi cdo przedwczesnego porodu lub poronienia nie tylko bakterie w moczu,ale bakterie sa bardzo czeste az za czeste

Witam ja wczoraj byłam na wizycie u gina i wszystko jest ok!!Szyjka 21mm nie zmniejszyła sie od ostatniej wizyty a synuś pieknie rosnie pwd 1900:)Sama byłam zazkoczona ze taki duży. Mam dużo leżec i za 3 tyg kolejna wizyta.Pozdrawiam

Hej kobietki :))

Chcialam tylko powiedziec, ze zyjemy i mamy sie dobrze :) Oleczek ma 4 miesiace i jest przekochany (zdjecia w zalaczeniu). Urodzil sie w 40 tygodniu, porod wywolywany. Od 24 tyg ciaza byla zagrozona.

Drogie Krotkie Szyjki, jestem najlepszym przykladem ze mozna donosic!

Buziaki i trzymam za wszystkie kciuki

Załączniki

• 46 - 3 months.jpg
    46 - 3 months.jpg
    24,3 KB · Wyświetleń: 140
  • 54 - 4 months.jpg
    54 - 4 months.jpg
    9,1 KB · Wyświetleń: 127
Kociatko skarbie coś się nie odzywała a ty żadnego kontaktu do ciebie. Myslałam o tobie i wypatrywałam. Odezwij się czasem kochana albo daj jakiś namiar i eskę chociaz wyslij.

Witajcie dziewczyny i ja za kociatka jestem przykładem, ze może być dobrze. Emilka urodzona w 39 tc przez cc

Załączniki

• DSCF8376.jpg
    DSCF8376.jpg
    12,4 KB · Wyświetleń: 130
  • 6.jpg
    6.jpg
    19,7 KB · Wyświetleń: 141
Wisienko, macierzynstwo nieco mnie przygniotlo na poczatku... Malenstwo nie spalo, a my chodzilismy po scianach ze zmeczenia. Teraz jednak najgorsze za nami i bardzo mnie to wszystko cieszy. Postaram sie zagladac od czasu do czasu
A jak ma sie Emilka?

[h=1]anussia201 i co u Ciebie, zrobiłaś posiew?
Mi te skurcze wogóle nie mijają:-/ Nie wiem już co o tym mysleć.[/h]

asiuk-zrobiłam posiew,wczoraj odebrałam wyniki: "bakterii tlenowych nie wyhodowano":baffled: to już sama nie wiem co mam myśleć a wczoraj jeszcze bolała mnie nerka,sama nie wiem czy to w ogóle nerka,bo nie był to jednostajny ból tylko skurcze

reklama
powiem ci tak, ostatnio moja koleżanka też w ciąży wyszły jej złe wyniki moczu, dostała furaginę, ale coś ją tknęło i powtózyła badanie moczu-wyszło ok, furaginy więc nie wzięła, ale nie miała żadnych objawów "moczowych" , miałą zwykłe przeziębienie. Wiesz, wyniki warto powtórzyć zawsze. Branie jakichkolwiek leków nie jest obojętne dla maluszka, ale tez infekcje potrafią być groźne i napewno nie powinno sie lekceważyć zalecen lekarza. A na jakiej podstawie twój gin wywnioskował ze to pęcherz? Ja bym powtózyła mocz i poszła z tymi wynikami jeszcze raz do niego zapytać czy jednak masz brać furaginę. W końcu to chodzi o twoje zdrowie i dziecka. Dużo odpoczywaj!

Do góry