reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Witam,od rana mam bezbolesne skurcze macicy,dosyć często,nawet jak spokojnie leżę.Jestem w 16 tygodniu ciąży,to moja druga ciąża,w poprzedniej miałam tak tylko jak miałam wysoką temperaturę w 25 tygodniu i kilka dni przed porodem ale to już wtedy codziennie macica trenowała.I teraz się martwię czy nie za wcześnie na skurcze i co mogę zrobić w tej sytuacji?

reklama
U mnie takie bolesne pojawiły się w ok 20 tyg- dostałam dużą dawke magnezu i luteinę dopochwowo- w pierwszej ciąży tak nie miałam,gin powiedział że troche to wcześnie, ale zbadał i od 2 mcy szyjka ok ale skurcze mam nadal bez zmian:-/ Kiedy masz planową wizytę u gina?

ja tez tak mialam ale duzo pozniej balam sie,ze mi sie zacznie szyjka skracac i poszlam od razu do gina ale bylo wszystko dobrze,ja na Twoim miejscu tez wybralabym sie do lekarza,lepiej sprawdzic

Miałam wziytę 9go listopada i wszystko było ok ale wtedy jeszcze nic sie nie działo a następna dopiero 7go grudnia.Wzięłam 5min temu no-spę moze się uspokoi,jak nie to zadzwonię może do gina lub na izbę gin-położniczą

Zadzwoń do swojego lekarza, on Cię pokieruje, co potem. Ja na twardnienie mam brać więcej magnezu, ale ja jestem w dużo wyższej ciąży... Lepiej zapytać

Anusia, ja miałam takie skurcze od 16-17 tyg. Widzę, że masz roczną córeczkę, ja pracowałam z dziećmi i sporo je nosiłam. Skurcze pojawiały się od dźwigania, lekarz kazał mi brać no-spę i wypoczywać. To jeszcze za wcześnie na skurcze skurcze braxtona-hicksa. Pozdrawiam :-)

danuska-i co lekarz Ci zalecił?
ja dodzwoniłam się do lekarza,mamy być n 16.30 dzisiaj to zobaczy co i jak,nospa nic nie pomogla,twardnienia dalej są bardzo częste i regularne

Asiuk ja łóżeczko już mam ale tylko dlatego że dostałam od szwagierki, natomiast boję się kupować rzeczy żeby nie zapeszyć. Bo jak zaczęłam kupować to zaczęły się te twardnienia i się przestraszyłam, że może coś się stać. Teraz sobie leniu****ę i magnez piję.
W sobotę zaczęłam sprzątać, bo głupio mi było, że maż sprząta a ja nie, ale po 2 godzinach krzątania stwierdziłam, że chyba trochę przegięłam, no i jak się położyłam, to się znów zaczęły częstsze twardnienia i to dość silne, że ledwo z łóżka wstawałam. Dziś jest już lepiej. Od rana było tylko kilka razy i w takich dniach mam wyrzuty sumienia że na zwolnieniu siedzę.
Anussia201 daj znać co lekarz powiedział, pewnie będziesz musiała więcej odpoczywać, choć z roczną córeczką to chyba trudne będzie :szok:

reklama
Witam. Leże już od piątku czekając na założenie pessara w środę. Ale odkąd zaczęłam to leżenie to wszystko mnie boli i bardziej się denerwuję. Piję dużo płynów, więc często korzystam z toalety. Ale tak szczerze, to boje się tam chodzić. Wiem, że powinnam myśleć bardziej pozytywnie, staram się, ale nie zawsze wychodzi.

Do góry