reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

@Sandi82 - dla pocieszenia powiem, że moja bliska koleżanka donosiła ciąże z zerową szyjką. 6 tyg
U mnie kilka dni spokoju i dzisiaj znów brzuch szaleje. Nie wiem, czy to nie od jelit, bo zbierają mi się jakieś gazy. ;/ Wizyta za tydzień.
Ja miałam raz napięcia całego brzucha właśnie przy trudnościach z wypróżnianiem. Więc może tak być. Tydzień szybko zleci - zobaczysz:)

reklama
Dziewczyny,
Wracam właśnie od gina i niestety ja tak samo jak @Sandi82 dostałam skierowanie do szpitala...szyjka znowu mi się skrocila z 13mm na 11mm i lekarz podjął decyzję że mam iść do szpitala nie wiem na jak długo mam nadzieję że jak najkrócej ale zobaczymy...

Dziewczyny,
Wracam właśnie od gina i niestety ja tak samo jak @Sandi82 dostałam skierowanie do szpitala...szyjka znowu mi się skrocila z 13mm na 11mm i lekarz podjął decyzję że mam iść do szpitala nie wiem na jak długo mam nadzieję że jak najkrócej ale zobaczymy...
O kurcze...trzymaj sie Kochana! W szpitalu zawsze o tyle lepiej, ze jestes pilnowana i badana na biezaco. Bedzie dobrze!!!:*
A ja jeszcze 8 dni czekam na wizyte...

Dziewczyny,
Nie martw się, tam będziesz pod dobrą opieką. :*

Dziewczyny,
A przypomnij mi ty masz szew ?
Może dołożą pessar ?
Będziesz pod opieką trzymam kciuki ,kiedy idziesz ?

A przypomnij mi ty masz szew ?
Może dołożą pessar ?
Będziesz pod opieką trzymam kciuki ,kiedy idziesz ?
@Agatka29
Ja już mam jedno i drugie...szew założyli mi w szpitalu 03.03 po tygodniu na wizycie kontrolnej szyjka miała 19mm, po 2 tygodniach 17mm i na tej wizycie mialam pobrany posiew i lekarz powiedział że jak będzie jalowy to założy mi pessar , po 3 dniach byl wynik posiewu, był czysty i poszłam 4.04 założyć pessar, szyjka miała już 13mm a dzisiaj 11mm mimo tego że bardzo dużo leżę...jutro idę do szpitala może jakieś leki dożylnie podzialaja na tą moją szyjke i przestanie się ona dalej skracać.
Mój lekarz boi się że czynność skurczowa macicy może spowodować pęknięcie pęcherza płodowego i co za tym idzie wywołać przedwczesny poród więc woli żebym polezala w szpitalu.

@Patka010890 i @Sandi82 - dużo sił Wam! Przede wszystkim nie dajcie się psychicznie:) Słuchajcie tylko pozytywnych historii i nimi się karmcie.
@G_Dominika szczególnie z tymi historiami trzeba sobie wziąć do serca...bylam już dwa razy w szpitalu w ostatnim czasie i od słuchania tego wszystkiego jeszcze bardziej się nakrecalam...pozytywne myślenie to podstawa! ;)
Dzięki ;*

reklama
Do góry