reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

@Olgaola witaj :) Pocieszające jest to, że to już końcówka ciąży. Jeszcze jakieś 3 tygodnie i będziesz mogła odetchnąć z ulgą. Nie martw się niczym, z maluszkiem na pewno wszystko jest i będzie w porządku. Odpoczywaj i przede wszystkim nie zamartwiaj się.

Dziewczyny jak wasze samopoczucie? U mnie od rana tragicznie. Ciągle chce mi się spać. Ledwo zmusiłam się, żeby wstać z łóżka i zrobić sobie śniadanie.

reklama
Hej dziewczyny, jestem tutaj nowa .Obecnie 34tc + 1 dzien. To moja pierwsza ciąża i jestem trochę zagubiona. We wtork 31.10 byłam na wizycie u mojej ginekolog , okazało się ze szyjka 29 mm kazala leżeć , aplikować luteine. Po tygodniu w środę pod prysznicem myslalam , ze odrywa mi sie czop. Pojechalam na ip. Okalo sie ze to falszywy alarm . jednak szyjka 11mm. Zostawili mnie w szpitalu. Podali sterydy . Leżalam 5 dni wypisali mnie w pon, bo nie bylo akcji porodowej oraz nie pogorszylo się z szyjka. W zaleceniach nie mam leżenia , bo lekarka twierdzi , ze nie pomoze ( i tak leze ) no i luteine 2 x dzinnie. Brzuch stawia mi sie zazwyczaj w nocy . nie ma skurczy regularnych, nie ma niepokojące wydzieliny. Bardzo martwie sie o maluszka jakie macie wskazowki dla mnie ?
Hej @Olgaola ja tez dziś 34+1 tc leżę już drugi tydzień. Ty jesteś w o tyle dobrej sytuacji, że dostałaś sterydy na płucka. Ja modlę się żeby dotrwać do 37 tc. Wierzę że będzie dobrze u Nas wszystkich :)

@mystery samopoczucie ok. Jedynie krocze mnie boli typowe rozszerzanie sie miednicy. Jak wstane to musze postac z 15sek i zastanowic się jak postawic krok hihi

Oj, współczuję. W zeszłym tygodniu myślałam, że się przez to przekręcę. Bolało mnie cały czas - jak siedziałam, leżałam, chodziłam. Momentami aż łzy w oczach miałam, narzeczony nie wiedział co się dzieje i myślał, że może rodzić zaczęłam, a ja po prostu z bólu nie mogłam chodzić :wściekła/y: Od kilku dni jest lepiej. Już mogę przynajmniej normalnie kroki stawiać, a nie jak kaczka :D

@mystery spij poki możesz :)
Mnie w nocy gardło zaczęło bolec, wiec od rana „Boża apteka” - goździki, czosnek, miód, pasta z kurkumy, płukanie z sody.
Czekam na kuriera i moglby juz przyjechać, to moze tez bym sie zdrzemnęła.

U mnie dziś dobrze [emoji4] choć przez ostatnie dni też mnie spanie non stop bierze no i ochota na słodkie... nie do powstrzymania. Ja myślę że nie ma co sobie spania odmawiać, już nigdy takiej okazji nie będzie [emoji6]
O dziwo ostatnio spięć brzucha nie czuję, tylko takie zupełnie pojedyncze. We wtorek mam wizytę, równocześnie i boję się, i nie mogę doczekać.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej dziewczyny u mnie dzisiaj wyczekiwana wizyta, co prawda dopiero przed 20 ale to już dzisiaj zobaczymu co powie.
Poczytuje Wasze wpisy i strasznie zazdroszcze, ja dopiero 31 tydzień i 3 dni a Wy już tak daleko. Trzymam za nas wszystkie mocno kciuki, musi być dobrze

Do góry